ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Της εξαγγελίας το ανάγνωσμα

Της εξαγγελίας το ανάγνωσμα Κύριο

12:33 - 21 Νοε 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Κατά τα όσα διαμηνύονται πλέον από την κυβέρνηση, η υπόθεση των υποκλοπών/παρακολουθήσεων βρίσκεται στην αρμοδιότητα της δικαιοσύνης, η οποία και καλείται να βγάλει άκρη.

Καθώς οι αποκαλύψεις συνεχίζονται, όπως και οι τερατολογίες από μερίδα του συριζαϊκού Τύπου, το θέμα σε πρώτη φάση είναι ποιος θα κληθεί από τη δικαιοσύνη και τι θα πει. Ως προς αυτό, έχει την αξία της η αναφορά από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού, ότι αν κριθεί πως πρέπει να κληθεί ο Γρηγόρης Δημητριάδης, τότε ναι, θα πρέπει και αυτός να καταθέσει όσα γνωρίζει. 

 

Από το σημείο αυτό κι έπειτα, όσο η υπόθεση θα παραμένει ανοιχτή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναζητεί πολιτική διέξοδο και έναν διάδρομο προς τις εκλογές. 

 

Όπως είναι ήδη αισθητό, την ευκαιρία αυτή θα την αναζητήσει με συνεχείς περιοδείες, επίσπευση μέτρων και διαδικασιών (όπως οι αποδόσεις συντάξεων, οι καταργήσεις εισφορών, οι διευρύνσεις κατηγοριών δικαιούχων για επιδόματα και άλλα τέτοια) και φυσικά με εξαγγελίες και διαφήμιση έργων, τα οποία είτε υλοποιούνται είτε αναμένεται να ξεκινήσουν. 

 

Βέβαια, οφείλουν όλοι να γνωρίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι η νίκη στις εκλογές δεν έρχεται ως επιβράβευση για τα πεπραγμένα, αλλά επειδή οι προσδοκίες για το μέλλον ξεπερνούν τις διαθέσεις αποδοκιμασίας.

 

Και δεδομένου ότι στις επόμενες εκλογές το θέμα δεν είναι απλώς η πρωτιά, αλλά η αυτοδυναμία, οι συνετελεστές βαρύητας όλων των παραμέτρων είναι πολύ διαφορετικοί σε σχέση με το παρελθόν...

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.