ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Στο «βουνό» (κλασικά) η απόφαση Μητσοτάκη για τις εκλογές

Στο «βουνό» (κλασικά) η απόφαση Μητσοτάκη για τις εκλογές Κύριο

00:35 - 18 Δεκ 2022
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Στο «βουνό», τις ημέρες των γιορτών, θα λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις αποφάσεις του για το χρόνο που θα διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές.

Αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2023 από τη Βουλή, ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία για μία σύντομη συνομιλία με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Τους επισκέφθηκε στην αίθουσα σύνταξης για να τους ευχηθεί καλές γιορτές και ως συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις έριξε κι ένα... τυράκι.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε λοιπόν στους δημοσιογράφους πως θα περάσει τα Χριστούγεννα στο Μέτσοβο και εκεί θα λάβει τις αποφάσεις του για τις πολιτικές εξελίξεις.

«Χρονιά πολλά. Να ξεκουραστείτε γιατί το επόμενο διάστημα μας περιμένει πολλή κοινοβουλευτική δουλειά. Θα πάω στην Ήπειρο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και στη συνέχεια όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε  «θα πάτε στην Πρέβεζα;», απάντησε πως «στο βουνό παίρνονται οι αποφάσεις. Θα πάω στο Μέτσοβο. Έχουμε αποφάσεις να πάρουμε».

Η ατάκα αυτή προφανώς συνδέεται με το πότε θα γίνουν οι εκλογές. Αυτή είναι η σημαντικότερη και πιο κρίσιμη απόφαση που έχει να πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το Μαξίμου, πάντως, σχεδόν αποκλείουν το ενδεχόμενο αιφνιδιασμού με εκλογές τον Φεβρουάριο. Συνεπώς, από το Μάρτιο και μετά όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και στο "βουνό" θα ληφθούν οι αποφάσεις.

Αυτό, τουλάχιστον μπορεί να σημαίνει πως θα πάψει η σπέκουλα για τις εκλογές και θα γνωρίζουμε τον ακριβή χρόνο για τις εξελίξεις. Θα έχουμε σαφή ορίζοντα.

Υπενθυμίζουμε τέλος πως με σχεδόν δεδομένο (σύμφωνα τουλάχιστον με τις εκτιμήσεις του Μαξίμου) ότι θα χρειαστεί και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση για να προκύψει κυβέρνηση, το σενάριο του Μαρτίου - Απριλίου, φαντάζει ως το πιθανότερο σενάριο. Γιατί στη συνέχεια υπάρχει ο χρόνος πριν το καλοκαίρι να γίνει και η δεύτερη αναμέτρηση.

Φεβρουάριο με Ιούλιο θα "τρέχει" άλλωστε και το market pass. Τυχαίο;

Τελευταία τροποποίηση στις 00:52 - 18 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.