ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πώς θα επηρεάσει τις αποφάσεις του Μητσοτάκη η επίσπευση των τουρκικών εκλογών

Πώς θα επηρεάσει τις αποφάσεις του Μητσοτάκη η επίσπευση των τουρκικών εκλογών Κύριο

12:09 - 02 Ιαν 2023
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Το νέο έτος ξεκίνησε, οι πολιτικές προετοιμασίες όλων εντείνονται και η εκκρεμότητα που απομένει είναι η ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών. Ό,τι και να λέμε, αυτό περιμένουν όλοι και μόλις ο Μητσοτάκης ανακοινώσει την ημέρα, μάλλον μία αίσθηση ανακούφισης θα επικρατήσει και ένα «φτου ξελευθερία» προς τις κάλπες.

Αυτό όμως που αναδεικνύεται ως παράμετρος ενδεχομένως κρίσιμη εδώ και κάποιες ημέρες, είναι και πάλι οι εξελίξεις στην Τουρκία. 

 

Η επιθετικότητα και η ρητορική παροξύνονται, όλα μπαίνουν στο τραπέζι, από την επικαιροποίηση του casus belli έως την ΑΟΖ και το Καστελόριζο, ενώ η φημολογία της επίσπευσης της κάλπης από τον Ερντογάν εκδηλώνεται σχεδόν επισήμως. 

 

Αν αυτό επιβεβαιωθεί οριστικά και οι εκλογές στην Τουρκία γίνουν τον Απρίλιο (προς το τέλος), μάλλον θα έχουμε μία βολική εξέλιξη, σίγουρα θα επηρεαστούν και από αυτήν την παράμετρο οι αποφάσεις του Μητσοτάκη, οι προεκλογικές περίοδοι θα συμπέσουν και εν μέσω αυτών - παρά την ένταση - μάλλον δύσκολα θα εκδηλωθούν στρατιωτικού τύπου εμπλοκές. 

 

Τώρα, τι θα γίνει μετά και πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, δύσκολο να το προβλέψει κανείς με ακρίβεια…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.