ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σκέρτσος ή Χαρδαλιάς για κυβερνητικός εκπρόσωπος εν όψει εκλογών; 

Σκέρτσος ή Χαρδαλιάς για κυβερνητικός εκπρόσωπος εν όψει εκλογών;  Κύριο

14:47 - 18 Ιαν 2023
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Στην Τουρκία οι εκλογές κλείδωσαν για τις 14 Μαΐου και είτε το παραδέχονται στην κυβέρνηση είτε όχι, η παράμετρος αυτή θα βαρύνει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και στις αποφάσεις για την ημερομηνία των δικών μας εθνικών εκλογών.

 

Μέχρις ότου λυθεί και αυτό, κάποια προετοιμασία ήδη γίνεται, καθώς όλοι οι υποψήφιοι και δυνάμει υποψήφιοι βρίσκονται υπ’ ατμόν.

 

Η προετοιμασία αυτή αφορά και το πρόσωπο που θα αναλάβει καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου, αφού ο Γιάννης Οικονόμου θα είναι υποψήφιος στη Φθιώτιδα και θα υπόκειται στους περιορισμούς εμφανίσεων που επιβάλλεται από την εκλογική νομοθεσία. 

 

Ποιο θα είναι αυτό το πρόσωπο; Κατά κάποιες πληροφορίες των τελευταίων ημερών η επιλογή θα γίνει μεταξύ των στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου. Αυτό φωτογραφίζει κυρίως τον Άκη Σκέρτσο, που ταιριάζει και στο στιλ Μητσοτάκη. 

 

Άλλες πηγές φαίνεται πως δίνουν περισσότερες πιθανότητες στον Νίκο Χαρδαλιά, σημερινό υφυπουργό Άμυνας. 

 

Η πρώτη επιλογή ακούγεται πιο ομαλή και δίχως αναταράξεις. Η δεύτερη εμπεριέχει και κάποια παράδοξα, καθώς θα σημάνει είτε απομάκρυνση του Χαρδαλιά από το Πεντάγωνο, είτε μία κάπως παράδοξη συγκέντρωση αντιφατικών αρμοδιοτήτων σε ένα πρόσωπο. Το να γίνει και μίνι ανασχηματισμός πριν τις εκλογές, είναι πάντως μάλλον απίθανο. 

 

Το θέμα ίσως έχει μία λύση και αυτή θα φανεί από το αν ο εκλογικός κυβερνητικός εκπρόσωπος θα είναι και υποψήφιος στο Επικρατείας της ΝΔ. Ως προς αυτό, το μόνο που είχε ακουστεί έως και προσφάτως είναι ότι ο Χαρδαλιάς δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, καθώς ενδιαφέρεται για άλλα (είτε την περιφέρεια είτε την ευρωβουλή)…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.