ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η αποκάλυψη του ψεύδους για τη «Μαρία» του Έβρου και η ένοχη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ

Η αποκάλυψη του ψεύδους για τη «Μαρία» του Έβρου και η ένοχη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ Κύριο

11:10 - 23 Ιαν 2023
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Οι αποκαλύψεις, σε παράλληλα ρεπορτάζ της Καθημερινής και της Lifo, αλλά και της ελβετικής NZZ σχετικά με τον τρόπο σκηνοθεσίας του περιστατικού με τους πρόσφυγες στη νησίδα του Έβρου το περασμένο καλοκαίρι, την ψευδή είδηση του θανάτου ενός κοριτσιού, που τάχα λεγόταν Μαρία, και τη διακίνηση της ψευδούς είδησης, βάζει ένα τέλος σε μία σκοτεινή υπόθεση με πολλές πτυχές.

Ξεκινώντας από το ρόλο της Τουρκίας στη διακίνηση μεταναστών και προσφύγων, τη λειτουργία των ΜΚΟ, τα δίκτυα παραπληροφόρησης, αλλά και τις απόπειρες πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος. 

 

Εν προκειμένω, η αποκάλυψη του ψεύδους εκθέτει το ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε υιοθετήσει την «είδηση», την είχε κάνει αντιπολιτευτικό λάβαρο από το καλοκαίρι κι έπειτα και είχε φροντίσει να συντηρήσει το θέμα στην επικαιρότητα, όχι μόνο στην εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση, αλλά και διεθνώς. 

 

Το εντυπωσιακό (αν και αναμενόμενο πάντως) είναι ότι έπειτα και από τις αποκαλύψεις του ψεύδους, ουδείς από το ΣΥΡΙΖΑ εκστόμισε το παραμικρό. Ένα «συγγνώμη, λάθος», ή κάτι παρεμφερές. 

 

Μπορεί να μην το καταλαβαίνουν βέβαια αυτά στην Κουμουνδούρου, αλλά η κρίση της αξιοπιστίας τους μάλλον θα είναι ένα από τα μεγάλα τους ζητήματα εν όψει εκλογών…

Τελευταία τροποποίηση στις 10:45 - 24 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.