ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η πρόταση δυσπιστίας και ο «στραγγαλισμός» του ΠαΣοΚ

Η πρόταση δυσπιστίας και ο «στραγγαλισμός» του ΠαΣοΚ Κύριο

12:09 - 26 Ιαν 2023
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε πολύ ανήσυχος στη Βουλή την Τετάρτη για το πολίτευμα, τους θεσμούς και όλα όσα απειλούνται από την κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη ή όσα έχουν ήδη καταλυθεί (κατά τη γνώμη του) και ως εκ τούτου υπέβαλε την πρόταση δυσπιστίας που όλοι ανέμεναν.

Ωστόσο, ακόμη και ο ίδιος προεξόφλησε ότι η πρόταση δεν θα υπερψηφιστεί, σε μία αναπάντεχη ένδειξη πολιτικού ρεαλισμού…

Έχει πάντως πολλές ιδιαιτερότητες  η πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μία από αυτές έχει να κάνει με τη συγκυρία. Η πρόταση δυσπιστίας υποβάλλεται ελάχιστον καιρό πριν από τις εκλογές και αυτό έχει μία κάποια παραδοξότητα. 

Αυτό που δεν είναι παράδοξο, είναι η πραγματική επιδίωξη και τα αποτελέσματα της κίνηση του Αλέξη Τσίπρα. Και αυτά προφανώς δεν είναι η ανατροπή της κυβέρνησης, αλλά η συσπείρωση στο μέγιστο δυνατό βαθμό των δικών του δυνάμεων, σε συνδυασμό με την άσκηση έντονης πίεσης στο ΠαΣοΚ. 

Αυτό ίσως και να είναι ένα από τα αξιοσημείωτα στοιχεία της πρότασης δυσπιστίας εν όψει εκλογών, καθώς το ΠαΣοΚ έχει κατορθώσει από το καλοκαίρι κι έπειτα να αποσυρθεί σε μία γωνία του πολιτικού σκηνικού και να περιμένει τη μοίρα του…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.