ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Σπύρος Πέγκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το Δήμο Θεσσαλονίκης

Ο Σπύρος Πέγκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το Δήμο Θεσσαλονίκης Κύριο

16:24 - 30 Ιαν 2023
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Την υποψηφιότητα του για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 ανακοίνωσε σήμερα, 30 Ιανουαρίου ο Σπύρος Πέγκας, επιχειρηματίας και αντιδήμαρχος τουριστικής ανάπτυξης της διοίκησης Μπουτάρη.

Σε συνάντηση που διοργανώθηκε παρουσία δημοσιογράφων της πόλης, τόνισε ότι πρόκειται για μία προσπάθεια που συμπεριλαμβάνει πολλούς ανθρώπους.

«Δεν πιστεύω στο δήμαρχο σωτήρα, που θα έρθει να σώσει την πόλη αλλά σε μία ομαδική, πολυσυλλεκτική προσπάθεια που απαιτεί αφοσίωση και δουλειά για να μπορέσει η Θεσσαλονίκη να μπει και πάλι σε μία τροχιά ανάπτυξης και εξωστρέφειας. Η καθημερινότητα στην πόλη, με βασικούς άξονες την καθαριότητα τη φροντίδα του δημόσιου χώρου και την κινητικότητα (κυκλοφοριακό) θα είναι οι βασικές προτεραιότητες της επόμενης μέρας. Μία πολιτική με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα που θα συμπεριλαμβάνει τα θέματα της κοινωνικής κατοικίας, της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, της φροντίδας των ευάλωτων ομάδων, του δημόσιου σχολείου, της οικογένειας και του παιδιού θα πρέπει να είναι ψηλά στην ατζέντα της επόμενης δημοτικής παράταξης. Η κλιματική αλλαγή και η ευρωπαϊκή πράσινη ατζέντα, η αστική ανθεκτικότητα, οι κοινωνικές ανισότητες, η συμπεριληπτικότητα και η μάχη των ταυτοτήτων, όπως και η νέα μορφή εργασίας είναι βασικές παράμετροι μιας συνεκτικής πολιτικής αστικής ανάπτυξης του 21ου αιώνα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος. 

 

Όπως διευκρίνισε ο Σπύρος Πέγκας, έχει ξεκινήσει ένα διάλογο, μια δημόσια διαβούλευση εδώ και καιρό με ανθρώπους και δημιουργικές ομάδες της πόλης με σκοπό τη δημιουργία μίας μεγάλης συμμαχίας για την επόμενη μέρα της Θεσσαλονίκης. Κατά πληροφορίες, ο διάλογος έχει περιλάβει και το εξαιρετικά πιθανό ενδεχόμενο η υποψηφιότητα να εξασφαλίσει την κοινή πολιτική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠαΣοΚ. 

 

Στο τέλος Φεβρουαρίου, θα ανακοινωθεί το όνομα της παράταξης και οι πρώτες υποψηφιότητες δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων για το Δήμο Θεσσαλονίκης. 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:00 - 30 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.