ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Κοντογιαννόπουλος για τη νίκη του πελατειακού κράτους επί του επιτελικού

Ο Κοντογιαννόπουλος για τη νίκη του πελατειακού κράτους επί του επιτελικού Κύριο

13:06 - 13 Μαρ 2023
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, ένα από τα ιστορικά στελέχη της ΝΔ, είχε εκδηλώσει την πρόθεση του να είναι υποψήφιος στην Ηλεία στις προσεχείς εκλογές.

Ωστόσο, την Κυριακή ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει τελικώς στον συνδυασμό της ΝΔ

Διέψευσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι η απόφαση του αυτή σχετίζεται με τη φημολογούμενη υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην ίδια περιοχή, επισήμανε ότι εξακολουθεί να πιστεύει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και να τον στηρίζει, όμως από τις δηλώσεις του ξεχώρισε μία φράση, που συνοψίζει πολλά. 

Είπε μεταξύ των άλλων την Κυριακή ο πρώην υπουργός: 

«Το επιτελικό κράτος δεν έφθασε στον ΟΣΕ. Το πελατειακό κράτος νίκησε το επιτελικό. H ακτινογραφία του ΟΣΕ μετά την τραγωδία των Τεμπών αποκαλύπτει τις χρόνιες παθογένειες του βαθέος κράτους, ως αποτέλεσμα της διελκυστίνδας των κομμάτων για τη νομή της εξουσία», ενώ συμπλήρωσε ότι «χρειαζόμαστε ηγέτες στη διοίκηση για να περάσουμε από τους κομματικούς γραφειοκράτες σε μια διοικητική ηγεσία απογαλακτισμένη από κομματικές επιρροές».

Αυτό πάντως που οφείλουμε να έχουμε υπόψη - πρωτίστως δε οι κυβερνώντες, προς αποφυγή άλλων δυστυχημάτων ή ατυχών περιστατικών - είναι ότι ο ΟΣΕ δεν αποτελεί το μόνο σημείο στο οποίο δεν έχει φτάσει το επιτελικό κράτος.

Ως προς το γιατί δεν θα είναι τελικά υποψήφιος ο πρώην υπουργός, μπορεί κανείς να διατηρεί τις επιφυλάξεις του, κυρίως για το ποιες ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις ενδεχομένως προβλέπει…

Τελευταία τροποποίηση στις 13:51 - 13 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.