ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οι δημοσκοπήσεις της περιόδου και η γενική σύγχυση

Οι δημοσκοπήσεις της περιόδου και η γενική σύγχυση Κύριο

12:03 - 16 Μαρ 2023
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Στον βαθμό που ένα τέτοιο ερώτημα έχει νόημα να τίθεται σε μία δημοσκόπηση, έχει μία σημασία η απάντηση ως προς το ποιος ευθύνεται για το πρόσφατο δυστύχημα, στην τελευταία έρευνα της MRB.

Tο 46,8% των ερωτηθέντων απαντά ότι φταίνε η σημερινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες, το 13% πως φταίει πρωτίστως η κυβέρνηση της ΝΔ, το 8,8% ότι ευθύνεται ο σταθμάρχης, το 8,5% το υπουργείο Μεταφορών και ο πρώην υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής, το 5,6% λέιει ότι φταίνε κυρίως οι προηγούμενες κυβερνήσεις, το 5,3% ο ΟΣΕ/ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το 3,6% η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων και το 2,5% η Hellenic Train.

 

Το ενδιαφέρον στοιχείο εν προκειμένω, είναι ότι ασχέτως όλων των άλλων παραμέτρων ή εκτιμήσεων, μόλις 8,8% θεωρεί ότι έχει ευθύνη ο σταθμάρχης, σε μία ερώτηση σαφή, που όμως δεν βοηθά στο να ξεχωρίσουν δυο γαϊδάρων άχυρα: Άλλο ποιος ευθύνεται για το συγκεκριμένο δυστύχημα, άλλο ποιος ευθύνεται για την κατάσταση των σιδηροδρόμων, η οποία προφανώς και διαμόρφωσε τις συνθήκες για δυστυχήματα, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.