ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τι θέλει τελικά ο Μητσοτάκης; Να είναι υποψήφιος ο Καραμανλής ή όχι;

Τι θέλει τελικά ο Μητσοτάκης; Να είναι υποψήφιος ο Καραμανλής ή όχι; Κύριο

11:55 - 22 Μαρ 2023
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Στο βαθμό που μία τέτοια εκκρεμότητα μπορεί ή πρέπει να απασχολεί τους Έλληνες πολίτες, η υποψηφιότητα του Κώστα Αχ. Καραμανλή στις εκλογές είναι ένα πολιτικό ζήτημα.

Η παραίτησή του μετά το δυστύχημα των Τεμπών ήταν αυτονόητη όμως κατά έναν παράδοξο τρόπο, δεν είναι αυτονόητο ότι (δεν) θα είναι υποψήφιος στις εκλογές και έτσι περιπλέκεται κάπως η συζήτηση περί του σημαίνει αναλαμβάνω πολιτική ευθύνη και όλα τα σχετικά με αυτό. 

 

Το ζήτημα της υποψηφιότητας Καραμανλή τέθηκε στον Πρωθυπουργό από τον Σταύρο Θεοδωράκη στη συνέντευξη της Τρίτης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ως εξής: «Τώρα το ζήτημα των ψηφοδελτίων επιτρέψτε μου να το συζητήσω μαζί του, όταν έρθει η ώρα».

 

Ακολούθησε ο διάλογος: 

 

Στ. Θεοδωράκης: «Δεν έχετε αποφασίσει ακόμα

 

Κυρ. Μητσοτάκης: «Θα το συζητήσω μαζί του, όταν έρθει η ώρα».

 

Δεν θέλει και πολλή σκέψη για να καταλάβει κανείς ότι αν πρόκειται για κάτι που πρέπει να συζητηθεί, η υποψηφιότητα δεν είναι αυτονόητη. 

 

Και αν μπορεί κανείς να υποθέσει κάτι από τα συμφραζόμενα, είναι ότι ο Πρωθυπουργός θα προτιμούσε να μην είναι υποψήφιος ο παραιτηθείς υπουργός. Αν επιθυμούσε το αντίθετο, μάλλον θα το έλεγε…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.