ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Αφού δεν πρόκειται να κυβερνήσει το ΠαΣοΚ, γιατί «αυτοκτονεί» με τις αυξήσεις των φόρων;

Αφού δεν πρόκειται να κυβερνήσει το ΠαΣοΚ, γιατί «αυτοκτονεί» με τις αυξήσεις των φόρων; Κύριο

10:20 - 31 Μαϊ 2023
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η εξέλιξη της δεύτερης προεκλογικής περιόδου εξελίσσεται σαν μία ιδιότυπη προμνησία, μόνο που στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ κατά αρκετά παράδοξο τρόπο έχει βρεθεί το ΠαΣοΚ. Όχι με όρους αριθμητικούς, αλλά σε ό,τι αφορά τη ροπή στη γκάφα, στο αβίαστο λάθος με μπασκετικούς όρους.

Τη στιγμή που στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν θέσει πολύ υψηλούς στόχους και θεωρούν ότι μπορεί ακόμη και να φτάσουν το ΣΥΡΙΖΑ ή να τον προσπεράσουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, άνευ λόγου και αιτίας έχουν βρεθεί μπλεγμένοι σε μία συζήτηση περί αύξησης της φορολογίας, η οποία μόνο καλό δεν κάνει. 

 

Το θέμα άνοιξε με την Χρονοπούλου, που μίλησε για αυξήσεις φόρων που πλήττουν τη μεσαία τάξη (sic). Επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί η αναφορά ως σαρδάμ. Στη συνέχεια ήρθαν άλλες δηλώσεις που ουσιαστικά επιβεβαίωναν ότι δεν επρόκειτο για σαρδάμ, αλλά για επίσημη θέση. Και το κερασάκι στην τούρτα (μέχρι στιγμής γιατί μάλλον έπεται και συνέχεια), έβαλε ο Παραστατίδης, ο οποίος την Τετάρτη μίλησε (OPEN) για αύξηση και μονιμοποίηση (!) του ΕΝΦΙΑ και της φορολογίας κληρονομιάς. 

 

Δεν θέλει και πολλή σκέψη, όταν προεκλογικά μιλάς για αύξηση φορολογίας, μετά θα πρέπει να κάνεις την προσευχή σου. Αν δε εν προκειμένω είσαι ο Μητσοτάκης, μπορείς να πίνεις και μία ρακή παραπάνω στην Κρήτη, εις υγείαν των ΠαΣοΚων. 

 

Και τελικά, η προφανής απορία είναι για ποιον λόγο έχει μπλέξει το ΠαΣοΚ στη συζήτηση για τη φορολογία, αφού ούτε θέλει, ούτε και πρόκειται να κυβερνήσει…

Τελευταία τροποποίηση στις 10:26 - 31 Μαϊ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.