ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Εύκολες προεκλογικές κουβέντες για μεγάλα διαχρονικά προβλήματα

Εύκολες προεκλογικές κουβέντες για μεγάλα διαχρονικά προβλήματα Κύριο

10:39 - 08 Ιουν 2023
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Έχει ένα ενδιαφέρον και είναι μάλλον ένα από τα θετικά στοιχεία αυτής της φάσης της προεκλογικής αντιπαράθεσης, ότι η συζήτηση έχει μεταφερθεί σε πεδία ουσίας, όπως η οικονομία, η φορολογία και η υγεία, με αφορμή και τα δύο πρόσφατα τραγικά περιστατικά αδικαιολόγητων θανάτων, λόγω ελλιπών υποδομών.

Παρά ταύτα, η συζήτηση χαρακτηρίζεται από κάποιες παραδοξότητες και από παραπλανητικές εξαγγελίες και αναφορές. 

 

Ειδικά σε ό,τι αφορά το ΠαΣοΚ, το οποίο εξακολουθεί να παρουσιάζει κυβερνητικές προτάσεις, τις οποίες δεν πρόκειται να εφαρμόσει, αφού διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία κυβέρνηση, η νέα επινόηση έχει να κάνει με την εξαγγελία για τη διάθεση ενός ποσοστού 8-10% του Ταμείου Ανάκαμψης για την υγεία, δηλαδή για προσλήψεις και άλλες δαπάνες. 

 

Το κρίσιμο όμως εν προκειμένω, είναι ότι το Ταμείο Ανάκαμψης δεν προβλέπεται για κατά βούληση αξιοποίηση και για οποιονδήποτε σκοπό. 

 

Οι προϋποθέσεις ορίζονται κατά σχεδόν αποκλειστική προτεραιότητα για την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση και υπό αυτήν την έννοια, όσα ακούγονται είναι λίγο πολύ στον αέρα.

 

Εύκολες προεκλογικές κουβέντες, που πάντως αναδεικνύουν ότι σε κρίσιμους τομείς η Ελλάδα εξακολουθεί να υστερεί επικίνδυνα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.