ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οι πιθανές «θυσίες» που θα γίνουν για να μπει ο Κασσελάκης στη Βουλή

Οι πιθανές «θυσίες» που θα γίνουν για να μπει ο Κασσελάκης στη Βουλή Κύριο

04:07 - 20 Σεπ 2023
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ένα από τα ζητήματα που θα προκύψουν αν τελικώς εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, είναι το πώς θα συνεχίσει το κόμμα δίχως τον αρχηγό του στη Βουλή.

Επειδή το σενάριο αυτό είναι συνταγή εγγυημένης αποτυχίας και οριστικής διάλυσης, μετά την πιθανολογούμενη διάσπαση, όσοι (υποστηρίζουν ότι) γνωρίζουν, δηλώνουν βέβαιοι ότι θα βρεθεί λύση. 

 

Η μοναδική δυνατότητα για να μπει ο Κασσελάκης στη Βουλή, είναι να παραιτηθεί έστω ένας από τους τρεις εκλεγμένους βουλευτές Επικρατείας, στη συνέχεια να παραιτηθούν όλοι οι επιλαχόντες έως την όγδοη θέση και έτσι να καταλάβει την έδρα ο ένατος στην σειρά του ψηφοδελτίου Επικρατείας, υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Μπορεί κανείς να υποθέσει με βεβαιότητα ότι οι πιθανότητες να παραιτηθούν η Ακρίτα (που εντελώς συμπτωματικά έσπευσε να αποσύρει τη στήριξη της στην Αχτσιόγλου και να δηλώσει προτίμηση για τον Κασελάκη) και ο Αποστολάκης (που τον σεργιάνισε με τη βάρκα στη Μακρόνησο), είναι μάλλον μηδενικές. 

 

Μάλλον όμως δεν είναι τόσο απίθανο να παραιτηθεί ο Όθων Ηλιόπουλος, που έχει και ακαδημαϊκές υποχρεώσεις στο εξωτερικό. 

 

Το θέμα στη συνέχεια είναι μάλλον τι θα κάνει η Πόπη Τσαπανίδου, όμως πιθανολογείται ότι δεν θα έχει και τόση διάθεση να εμπλακεί άλλο στην πολιτική, μετά από την πικρή εμπειρία της προεκλογικής περιόδου και τα όσα ακολούθησαν. 

 

Ο Μιχάλης Καλόγηρου; Εκτιμάται ότι και αυτός υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα έχει και μεγάλο πρόβλημα, έχει άλλωστε και μία έντονη δραστηριότητα ως νομικός. 

 

Ο καθηγητής Θανάσης Τσακρής ήδη δήλωσε πρόθυμος να παραιτηθεί (ήταν στην έβδομη θέση) και μάλλον εύκολο θα είναι να κάνουν το ίδιο οι Τζένη Λειβαδάρου (6η) και Ζωρζέττα Λάλη (8η), αν είναι «για καλό σκοπό» και προς όφελος του νέου αρχηγού. 

 

Με βάση αυτά, είναι μάλλον λογικό να μην κολλήσει η υπόθεση στα διαδικαστικά, αφότου θα έχει ολοκληρωθεί το μέχρι πρότινος απίθανο εγχείρημα, να αναδειχθεί ένας «αλεξιπτωτιστής» νέος ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Οι πρώτοι εννέα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις εκλογές του Ιουνίου ήταν οι εξής: 

 

 

1. Όθωνας Ηλιόπουλος

 

2. Έλενα Ακρίτα

 

3. Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ

 

4. Πόπη Τσαπανίδου

 

5. Μιχάλης Καλογήρου

 

6. Τζένη Λειβαδάρου

 

7. Θανάσης Τσακρής

 

8. Ζωρζέττα Λάλη

 

9. Στέφανος Κασσελάκης 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:36 - 19 Σεπ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.