ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πώς «σπάει» η ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και το λάθος του Μητσοτάκη για τη θητεία του δημάρχου

Πώς «σπάει» η ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και το λάθος του Μητσοτάκη για τη θητεία του δημάρχου Κύριο

10:20 - 05 Οκτ 2023
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η αίσθηση ότι ο Κυριακός Μητσοτάκης τρέχει να κλείσει «τρύπες» σε περιοχές όπου οι επιλογές των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών είτε δεν τραβάνε, είτε απειλούνται σοβαρά, είναι διάχυτη τις τελευταίες ημέρες.

Αυτό έγινε σαφές και από τις δηλώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού την Τετάρτη στο εκλογικό κέντρο του δημάρχου Θεσσαλονίκης και εκ νέου υποψηφίου, Κωνσταντίνου Ζέρβα. Ζήτησε εμφατικά από τα στελέχη της ΝΔ να αφήσουν στην άκρη «τις όποιες πίκρες που αναπόφευκτα πάντα μπορεί να προκύπτουν μέσα από μια τετραετή δύσκολη διακυβέρνηση» και να βάλουν πλάτη στην εκλογική μάχη. 

 

Και στη συνέχεια είπε: «Να στηρίξουμε τον Κωνσταντίνο, να κερδίσουμε τον δήμο Θεσσαλονίκης. Είναι ένα πολιτικό στοίχημα που έχουμε βάλει και το οποίο πρέπει να κερδίσουμε και να προχωρήσουμε μετά ενωμένοι στην επόμενη ημέρα. Η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία της Θεσσαλονίκης με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα δήμαρχο».

 

Τα μυστικά εδώ είναι δύο: α) Οι «πίκρες» για τις οποίες μίλησε ο Πρωθυπουργός έχουν οδηγήσει πολλά τοπικά στελέχη της ΝΔ στην στήριξη του «βενιζελικού» Στέλιου Αγγελούδη και όχι του Ζέρβα. Κρίσιμο ως προς αυτά, το ποιος θα είναι στο δεύτερο γύρο απέναντι στο Ζέρβα, ο Αγγελούδης ή ο Σπύρος Πέγκας και τι δυναμική θα διαμορφωθεί στη συνέχεια.

 

β) Η «τετραετία της Θεσσαλονίκης με τον Κωνσταντίνο Ζερβά δήμαρχο» (ή όποιον άλλον), δεν θα είναι τετραετία, αλλά πενταετία αφού έτσι έχει οριστεί η διάρκεια της θητείας των δημάρχων και περιφερειαρχών. Λεπτομέρειες…

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:46 - 05 Οκτ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.