ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πότε θα έρθει στη Βουλή ο νόμος για τον γάμο των ομοφύλων

Πότε θα έρθει στη Βουλή ο νόμος για τον γάμο των ομοφύλων Κύριο

10:50 - 15 Ιαν 2024
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Με την κατά ομάδες ενημέρωση των βουλευτών για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ξεκινά τη Δευτέρα η προσπάθεια της κυβέρνησης να διαχειριστεί τις εσωτερικές αντιδράσεις.

Το απόγευμα της Δευτέρας θα προσέλθει στην Πειραιώς η μισή κοινοβουλευτική ομάδα (με αλφαβητική σειρά), ενώ η υπόλοιπη θα ακολουθήσει την Τρίτη, για μία συζήτηση με τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, τους αντιπροέδρους της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνη Γεωργιάδη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη. 

 

Στην ουσία πρόκειται για πρώτη, οργανωμένη προσπάθεια καταγραφής του αριθμού των διαφωνούντων και εν συνεχεία διαχείρισης των αντιδράσεων και διαπίστωσης του πόσοι από αυτούς είναι αποφασισμένοι να καταψηφίσουν και πόσοι θα επιλέξουν την αποχή. 

 

Σε κάποιο βαθμό, από τη διαδικασία θα κριθεί και ο χρόνος κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή, που πάντως δεν θα αργήσει, όπως λένε στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν ότι δεν θα υπάρξει και περιττή βιασύνη και το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι το νομοσχέδιο να συζητηθεί και να ψηφιστεί τον Μάρτιο. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.