ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο αμερικανός σωσίας του γερμανού καγκελάριου

Ο αμερικανός σωσίας του γερμανού καγκελάριου Κύριο

11:39 - 13 Φεβ 2024
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς δεν φημίζεται για τη χάρη και την τσαχπινιά του, ωστόσο κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον πρωταγωνίστησε σε κάποια χαριτωμένα στιγμιότυπα, ιδανικά για την προβολή τους και στα κοινωνικά δίκτυα.

Ανάμεσα στις πολλές επαφές και συνομιλίες, μεταξύ άλλων και με τον Πρόεδρο Μπάιντεν και με βασικό θέμα το ουκρανικό, ο Σολτς συναντήθηκε και με τον παλιό του γνώριμο, τον γερουσιαστή των Δημοκρατικών από το Ντέλαγουερ Κρις Κουνς, με τον οποίο τους ενώνει ένα ιδιαίτερο στοιχείο: η εκπληκτική ομοιότητά τους - τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως. 

 

Οι δύο πολιτικοί έχουν συναντηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και πλέον φωτογραφίζονται και αναρτούν τις σέλφι τους στα κοινωνικά δίκτυα, αστειευόμενοι ο ένας στη γλώσσα του άλλου ή σε κάποια μίξη τους. 

 

«Χαίρομαι που ξαναβλέπω τον σωσία μου», έγραψε μετά την τελευταία συνάντηση ο Σολτς, ενώ στη φωτογραφία που ανέβασε ο Κουνς στο δικό του λογαριασμό στο X, έγραψε στα γερμανικά «Ποιος είναι ποιος;».

 

Και στις δύο περιπτώσεις ακολούθησαν σχόλια από συναδέλφους τους και πολίτες, άλλα έξυπνα και χαριτωμένα, άλλα μάλλον κρύα και ανέμπνευστα… 

 

 

{https://twitter.com/ChrisCoons/status/1755774722443301299}

 

{https://twitter.com/Bundeskanzler/status/1755768503175369095}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.