ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το κομματικό φιλότιμο και ο πυρσός της ΝΔ που ξανάναψε άρον - άρον

Το κομματικό φιλότιμο και ο πυρσός της ΝΔ που ξανάναψε άρον - άρον Κύριο

11:44 - 12 Μαρ 2024
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Πιο ξεκάθαρο δεν θα μπορούσε να γίνει: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε με την ομιλία του της Δευτέρας στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκης, ότι πλέον απευθύνεται στο κομματικό φιλότιμο και συναίσθημα, ξεχνά τα πολλά νεωτερικά και φιλελεύθερα και προσπαθεί να συσπειρώσει δυνάμεις, εν όψει ευρωεκλογών.

Δεν είναι τυχαίο ότι δεν αναφέρθηκε σε αυτή την ομιλία σε θέματα όπως ο γάμος των ομοφύλων, που ενόχλησε ένα μεγάλο κομμάτι της εκλογικής βάσης της ΝΔ, ενώ όπως είναι αναμενόμενο, επιχειρεί να απομονώσει την άκρα δεξιά και τις όποιες διαρροές προς τα εκεί. 

 

Κατά τα λοιπά, οι συχνές αναφορές σε ΔΑΠίτες και ΔΑΠίτισσες και ΟΝΝΕΔίτες και ΟΝΝΕΔίτισσες, ήταν φανερό ότι μάλλον αταίριαστες ήταν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και αν είναι κατανοητές εν όψει εκλογών. 

 

Και τέλος, η επαναφορά του πυρσού, έστω και προσωρινά, στο επετειακό έμβλημα της ΝΔ για τη συμπλήρωση των 50 ετών από την ίδρυση της, μοιάζει με μία απονενοημένη προσπάθεια εκλογικής αφύπνισης. Το αποτέλεσμα της θα φανεί «στο χειροκρότημα», που λέει και το τραγούδι…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.