ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έξαλλοι αλλά σιωπούν οι τραπεζίτες

13:46 - 05 Μαρ 2008
Γιώργος Κατικάς

Από Γιώργος Κατικάς

Οι τραπεζίτες είναι έξαλλοι με τον κ. Γκαργκάνα και τους υπαλλήλους της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά κανείς δεν μιλάει καθώς η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ο ελεγκτής του τραπεζικού συστήματος.

Όλοι οι τραπεζίτες που μιλήσαμε αυτές τις ημέρες θεωρούν ότι η απεργία αυτή έχει παραλύσει την οικονομία και έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα τη χώρα στο εξωτερικό. Κανείς όμως δεν θέλει να μιλήσει δημόσια από τον φόβο ότι θα μπει στο μάτι των ελεγκτών της κεντρικής τράπεζας. «Γίναμε ρεζίλι διεθνώς και οι ξένοι είναι έτοιμοι με το που θα ανοίξει το χρηματιστήριο να ξεπουλήσουν και να φύγουν τρέχοντας¨ υποστηρίζει κορυφαίος τραπεζίτης ο οποίοςφυσικά δεν θέλει να μιλήσει επώνυμα. ¨Η οικονομία έχει παραλύσει, και αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ σε διεθνές επίπεδο, ούτε καν σε καιρό πολέμου». «Τι δουλειές μπορούμε να κάνουμε μαζί σας, όταν δεν λειτουργεί η κίνηση κεφαλαίων και το χρηματιστήριο, μας λένε οι ξένοι».

Δεν είναι τυχαίο ότι ούτε η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, ούτε κανένας τραπεζίτης δε έχουν εκδώσει ανακοίνωση για το ζήτημα παρόλο που η απεργία των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος τους αφορά άμεσα όλους. Μόνος νοιώθει και ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Σπύρος Καπράλος. ¨Με έχουν αφήσει μόνο μου οι φίλοι μου οι τραπεζίτες και κανείς δεν μιλάει¨ λέει ο κ. Καπράλος, ο μόνος που τόλμησε να τα βάλει με την κεντρική τράπεζα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.