ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το διευθυντήριο έχει αντικαταστήσει την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών

14:09 - 31 Μαρ 2008
Γιώργος Κατικάς

Από Γιώργος Κατικάς

Υπόγειες και παρασκηνιακές διεργασίες σημειώνονται στον τραπεζικό κλάδο με στόχο τον πλήρη παραγκωνισμό της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της αντικατάστασης του από διευθυντήριο 3 τραπεζιτών οι οποίοι ουσιαστικά ελέγχουν τα ηνία, διαμορφώνουν το προσκήνιο και ελέγχουν το παρασκήνιο.

Ο ρόλος της ΕΕΤ έχει καταστεί εθιμοτυπικός και το γενικού γραμματέα Χ. Γκόρτσου μάλλον τυπικός.

Ουδέποτε τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια οι τραπεζίτες συζήτησαν θέματα ουσίας στα πλαίσια των συναντήσεων της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι υπάρχουν τράπεζες οι οποίες σκέφτονται ακόμη και να διακόψουν την εκπροσώπηση τους στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Ήδη ξεπερνούν τους 3 οι τραπεζίτες που πραγματικά εξετάζουν αυτό το ενδεχόμενο δηλαδή να ανακοινώσουν ότι δεν επιθυμούν να εκπροσωπούν στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Το θέμα όμως δεν είναι αν ο ρόλος της ΕΕΤ έχει υποβαθμιστεί. Παρά την προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι στην ΕΕΤ γνωρίζουν πολύ καλά ότι παρεμβατικό ρόλο δεν διαθέτουν ενώ στα βασικά , στα καίρια και στα ουσιαστικά έχουν αντικατασταθεί από το διευθυντήριο που αποτελείται από 3 τραπεζίτες.

Η στήλη όχι μόνο γνωρίζει λεπτομέρειες για το τι συμβαίνει αλλά και διαλόγους που έχουν υπάρξει που επιβεβαιώνουν απόλυτα τα γραφόμενα.

Το μείζον ερώτημα που ανακύπτειόμως είναι άλλο ποιος ή ποιοι τραπεζίτες θέλουν  υποβαθμισμένητην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, τι συμφέροντα εξυπηρετούνται και σε τι αποσκοπούν; Κάποιοι σκόπιμα επιδιώκουν την υποβάθμιση της Ενωσης. Αρκεί να διαβαστούν τα πρακτικά των τελευταίων συνεδριάσεων και θα εξαχθούν πολλά συμπεράσματα.

Π Λεωτσάκος
[email protected]

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.