ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι αγορές, τα κομμωτήρια, ο Γόης και η Νύμφη του Βορρά

13:59 - 16 Μαϊ 2008
Τάκης Λαϊνάς

Γράφει ο Τάκης Λαϊνάς

Τα κομμωτήρια πάντα ήταν μία σοβαρή πηγή πληροφοριών. Γυναικεία υπόθεση αλλά το εύρος και το βάθος των πληροφοριών που μπορεί να αντλήσει κάποιος συχνά κόβει την ανάσα. Θυμάμαι πως η ελληνοτουρκική κρίση του 1987 δεν πήρε έκταση, γιατί είχαμε κατάλληλα προετοιμαστεί.



Πώς; Φήμες λένε πως η σύζυγος Έλληνα διπλωμάτη στην Σμύρνη, όταν ρώτησε την κομμωτήρια της γιατί είναι στενοχωρημένη, έλαβε την απάντηση « Γιατί κάλεσαν τον άντρα μου πίσω στο στράτευμα». Το είπε στον σύζυγο της και καθώς ασκήσεις δεν ήταν προγραμματισμένες εκείνο τον καιρό, κατάλαβαν πως κάτι ήταν στα σκαριά με τη στρατιά του Αιγαίου, τεθήκαμε σε διακριτική επιφυλακή κι όταν βγήκε το Σεισμίκ, το προλάβαμε αν θυμάμαι καλά στα Δαρδανέλια.

Κάπως έτσι και σήμερα, φήμες από κομμωτήρια της Θεσσαλονίκης, λύνουν έντονες απορίες σε ιδιοκτήτες κάποιων εισηγμένων, που το περασμένο χρονικό διάστημα είδαν ξαφνικά τη μετοχή τους να κατρακυλά, χωρίς να ξέρουν από πού τους ήρθε.

Ενδοοικογειακή εκδίκηση, λένε τα κομμωτήρια με νόημα. Κάποιος τοπικός γόης που είχε βάλει χέρι σε πολύ μεγάλο χαρτοφυλάκιο νυμφευόμενος θυγατέρα μεγαλοεπιχειρηματία της συμπρωτεύουσας, αποφάσισε να εκδικηθεί την σύζυγό του.

Ο γόης αυτός, λένε πάντα τα κομμωτήρια, αφού έβαλε χέρι στην πατρική περιουσία, στην κοινή ελληνική προίκα, άρχισε τη μεγάλη ζωή.

Όπως ήταν φυσικό, η σύζυγος ανησύχησε αλλά ο γόης  αρνήθηκε κατηγορηματικά να μειώσει τις απαιτήσεις του, οπότε η διάσταση με την σύζυγό του ήταν αναπόφευκτη. Όταν εκείνη αποφάσισε να ξεκινήσει μία νέα ζωή, ο γόης σύζυγός της τα πήρε στην «γκράνα» όπως λέει η νεολαία μας. Και επειδή ακόμη είχε δικαίωμα υπογραφής πήγε και « έχωσε» το χαρτοφυλάκιο σε εξαιρετικά εξευτελιστικές τιμές… για εκδίκηση.

Τα κομμωτήρια λένε πως χαρτοφυλάκιο εκατομμυρίων δόθηκε για 300.000 ευρώ. Ίσως αυτός λοιπόν να ήταν ένας από τους λόγους που κάποιες μετοχές πήγαν άκλαυτες, την ώρα που γκουρού της αγοράς και διαπρεπείς αναλυτές συνιστούσαν ψυχραιμία.


Ίων,
Κομμωτής Εκ Παρισίων

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.