ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανεπαρκής ...τεκμηρίωση

09:20 - 30 Σεπ 2009 | Από θέσεως...
Γιώργος, Γιωργάκης, Τζέφρυ, το Παιντί, καλός άνθρωπος αλλά ανήμπορος για ρήξεις, ανεπαρκής, λίγος, δεν θα τα βγάλει πέρα με τους πασόκους...

Ανεπαρκής: τεκμηριώνεται κάτι τέτοιο; Υποθέτω πως ναι, αν κάποιος έχει στοιχεία της πρότερης ''ανεπάρκειας''. Οσο κι αν διαβάζω, συναντώ μόνο αξιολογικές κρίσεις, αντί της τεκμηρίωσης. Το εντυπωσιακό είναι η κοινή ''αντιπολίτευση'' σε ένα δυνάμει πρωθυπουργό, τον πρόεδρο του μόνου κόμματος που κατέβηκε σε αυτές τις εκλογές με πρόγραμμα. Το ΚΚΕ δήλωσε ότι ισχύει επικαιροποιημένο αυτό του 2007 (;), ενώ η Νέα Δημοκρατία αρκείται στην απλοϊκή δήλωση ''θα σας ταράξουμε στους φόρους, ενώ κατά τα άλλα θα συνεχίσουμε στον δρόμο της υπευθυνότητας.''

Ουδείς ασχολήθηκε να ρωτήσει τον κ.Καραμανλή ''που θα βρείτε τα λεφτά'' σε μία παγωμένη οικονομία. Ακόμα κι αν τους επέβαλλε δεν υπάρχει οικονομική δραστηριότητα για να φορολογηθεί. Εκτός αν εννοεί νέες έκτακτες εισφορές και άλλα αντισυνταγματικά σωσίβια/τσιρότα που μόνο λύσεις δεν αποτελούν (Αλμούνια σπήκιν). Για την φοροδιαφυγή; Συγνώμη για το πασοκικό, αλλά πολύ θα ήθελα να βρεθεί κάποιος να τους πει το περίφημο ''δεν δικαιούσθε να ομιλείτε''. Διέλυσαν το ΣΔΟΕ πριν από 5 χρόνια, και σήμερα δικαιολογούνται με τις ''δυσκολίες της μηχανογράφησης''! Ε ας μην το καταργούσαν αν δεν είχαν ανάδοχο μηχανισμό, ή ας το επαναφέρουν. Αδράνεια, ενώ συγχρόνως εξαγγέλλουν διαρκώς φορολογικά τεκμήρια που δεν εφαρμόζουν, αλλά τα αφήνουν σε εκκρεμότητα, σαν γκιλοτίνα πάνω από μια κατατρομαγμένη πλέον αγορά.

Ολοι όμως, ρωτούν τον κ.Παπανδρέου, ''το σπασικλάκι'' των φετινών εκλογών, που έχει έρθει διαβασμένος με πρόγραμμα και σχέδιο στο τραπέζι. Μπορείς να διαφωνήσεις, μπορείς να συμφωνήσεις, αλλά ΥΠΑΡΧΕΙ, αντίθετα με τον πρωθυπουργό που κρύβεται πίσω από τα προεκλογικά, συντηρητικά όσο και εθνικιστικά μισόλογα του.

Υπάρχει φαιοκόκκινο μέτωπο εναντίον του Παπανδρέου; Ετσι φαίνεται. Και να μην υπήρχε θα έπρεπε να δημιουργηθεί μετά από τέτοιες δηλώσεις: ''Ο σημερινός πολιτικός πρέπει να δει τη ζωή μέσα από τα μάτια του ανθρώπου. Η σύγχρονη Ευρώπη έχει πια αποφασίσει ότι τα δικαιώματα του ανθρώπου είναι πάνω απ’ όλα. Δεν μπορεί να υπάρχουν ούτε φυλετικές ούτε θρησκευτικές ούτε σεξουαλικές διακρίσεις. Δεν καταλαβαίνω γιατί τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δεν μπορούν να έχουν τα δικαιώματα που έχουν και τα υπόλοιπα ζευγάρια. Όπως και η ευθανασία είναι μια υπόθεση που θα πρέπει να κριθεί ξανά από τη σύγχρονη κοινωνία.'' Γ.Παπανδρέου στον Στ.Θεοδωράκη (17.12.2000)

Η θεωρία για το φαιοκόκκινο μέτωπο λέει ότι οι συντηρητικές και εθνικιστικές δυνάμεις της χώρας συνασπίζονται κατ' ανάγκη, όταν εμφανιστεί προοδευτικός contender. Εκεί προσκολλάται και όποιος μπορεί να προσφέρει και να ωφεληθεί αναλόγως της κομματικής ή ιδιωτικής συγκυρίας και του προσδοκώμενου οφέλους. Σύμφωνα με τον Τάκη Μίχα της Ελευθεροτυπίας, σε αυτό το μέτωπο ανήκουν: 
- η Εκκλησία της Ελλάδος, 
- το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και 
- το Κομουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας.
Ευκαιριακός δορυφόρος στην σημερινή συγκυρία; Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δηλώσεις που κάνουν τα στελέχη των κομμάτων και τα άρθρα/εκπομπές των ''έγκριτων'' και είμαι βέβαιος ότι θα τους διακρίνετε. Νεο-ορθόδοξοι καθηγητές, έξαλλοι με το ενδεχόμενο πρωθυπουργίας Παπανδρέου και στα πρόθυρα ελιτίστικης υστερίας μας μαλώνουν: ''Η πορεία της χώρας είναι προδιαγεγραμμένη, όσοι οσφραίνονται τα επερχόμενα νιώθουν ανήμποροι να αναχαιτίσουν την αλογία.'' Γράφουν σαν δάσκαλοι, έτοιμοι να ραπίσουν τα ατίθασα μαθητούδια τους, ξεχνώντας προφανώς ότι απευθύνοται σε ισότιμους με εκείνους συμπολίτες τους. Μας απεχθάνονται κι εμάς και την αλογία της ''προδιαγεγραμμένης'' ψήφου μας.

Δεν θα κουραστώ να το γράφω, ότι το διακύβευμα των επόμενων ετών είναι οι πολίτες και η συμμετοχή μας στα κοινά (κοινωνία των πολιτών). Το πείραμα είναι παγκόσμιο και η επιτυχία του θα εξαρτηθεί μόνο από τους πολίτες. Κι αυτό ενοχλεί. Όπως και ο πολιτικός που το έχει κάνει σημαία.

Ενδεικτικά παραθέτω κάποια στοιχεία της ανεπάρκειας Παπανδρέου: 
- 200 κάτι εκπρόσωποι σοσιαλιστικών κομμάτων διεθνώς, τον εξέλεξαν πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Έψαχναν για κάποιον ανεπαρκή, και τον βρήκαν; Ή μήπως ξεγέλασ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.