• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Από θέσεως...

Φέτος είναι η χρονιά που θα μάθουμε πόσος είναι ο πληθυσμός της χώρας μετά την τελευταία καταμέτρηση το 2010. Μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι στην ΕΛΣΤΑΤ σκέφτονται να υπάρξει ψηφιοποίηση των στοιχείων δηλαδή η κάθε οικογένεια να αποστείλει ηλεκτρονικά τον αριθμό των ατόμων με τους οποίους διαμένει.

Η εβδομάδα αυτή ήταν καλή για την αγορά, αφού άνοιξε έστω και με περιορισμούς το μεγαλύτερο μέρος του λιανεμπορίου. Ωστόσο, για τον κλάδο της εστίασης, που έχει πληγεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στη διάρκεια της κρίσης, παραμένει άγνωστο το πότε και με ποιες προϋποθέσεις θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει.

Μία από τις σημαντικότερες ειδήσεις αυτών των ημερών ήταν η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού σε τηλεοπτική του συνέντευξη περί της θέσης της Νέας Δημοκρατίας στο πολιτικό κέντρο. Ο κ. Κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε απευθυνόμενος ασφαλώς σε όλους τους πολίτες αλλά και στους βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης ποια είναι σήμερα η πολιτική ταυτότητα του “δεξιού” κόμματος του και το τοποθέτησε ξεκάθαρα στο κέντρο και όχι στη δεξιά.

Η γενναία απόφαση της τιμημένης Ολυμπιονίκου μας Σοφίας Μπεκατώρου να αποκαλύψει – με αβάσταχτο προσωπικό πόνο που τον κρατούσε χρόνια μέσα στην ψυχή της- την προσωπική της τραγωδία, κινητοποίησε μια ολόκληρη κοινωνία που συνειδητοποίησε αιφνιδιαστικά, άγνωστες για τους πολλούς αλήθειες.

Το άνοιγμα της αγοράς στην παρούσα συγκυρία είναι ίσως το πρώτο ποντάρισμα στο μεγαλύτερο στοίχημα μέχρι στιγμής και ενώ συμπληρώνεται ένας χρόνος περιπέτειας με την πανδημία. 

Η Ελλάδα φαίνεται να πηγαίνει καλά στην αντιμετώπιση του κορονοϊού συγκριτικά με άλλες χώρες. Η πλειοψηφία των Ελλήνων ακολουθούν τα μέτρα της κυβέρνησης τόσο τον περασμένο Μάρτιο όσο και τώρα, σχεδόν έναν χρόνο αργότερα. Μια από τις αιτίες που κάνουν τους Έλληνες να τηρούν τα μέτρα μπορεί να θεωρηθεί η ύψιστη σημασία της υγείας στην ελληνική κουλτούρα. Αυτό αποδεικνύεται από τις ευχές που ανταλλάσουμε μεταξύ μας. Σε αντίθεση με άλλες χώρες, όλες οι ελληνικές ευχές έχουν κέντρο την υγεία.

Είναι γνωστή η σημασία που έχουν οι εκθέσεις των οίκων αξιολόγησης για το status της Ελληνικής οικονομίας. Στην πρό Covid-19 εποχή, τα συμπεράσματα αυτών των εκθέσεων, δηλαδή οι κατηγορίες που κατέτασαν τα ελληνικά ομόλογα, ήταν το αποκλειστικό κριτήριο για την συμμετοχή η την απόρριψη των ελληνικών τίτλων από τα τακτικά προγράμματα "ποσοτικής χαλάρωσης" της ΕΚΤ.

Ένα από τα μεγάλα θέματα που θα φέρει η επόμενη μέρα μετά την πανδημία είναι η μεταμόρφωση των επιχειρήσεων που θα βαδίσουν σε άλλα μονοπάτια για να επιβιώσουν.

Σε πρόσφατη έκθεσή της, η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή απηύθυνε σαφή σύσταση προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες να αξιοποιήσουν τα μέτρα πιστωτικής επέκτασης της ΕΚΤ, προκειμένου να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την πραγματική οικονομία στη διάρκεια της πανδημίας και να αποτραπεί η κατάρρευση του ιδιωτικού τομέα και των νοικοκυριών.

Φαντάζομαι ότι κι εσείς -όπως κι εγώ- πιστεύετε ότι το μόνο που ΔΕΝ χρειαζόμαστε αυτή την συνεχιζόμενη πιεστική περίοδο, είναι μια κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας, τους λοιμωξιολόγους, την Ε.Ι.Ν.Α.Π. (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς) , τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο , τους Συλλόγους Νοσηλευτών…..

Έχει λίγη σημασία η φτηνή πολιτική αντιπαράθεση με φόντο την πανδημία και η απόπειρα καλλιέργειας εντυπώσεων. Η προφανής σχετική διάθεση από την αντιπολίτευση είναι σαφές ότι αποτελεί μία ακόμη εύκολη και άκοπη απόπειρα καταστροφολογίας.


Οι πολιτικοί αναλυτές βλέπουν μια εκλογική διάθεση στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Εκτιμούν ότι ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει  αμέσως μόλις το επιτρέψει η πανδημία , ίσως το φθινόπωρο, σε εκλογές με απλή αναλογική τις οποίες προβλέπουν ότι θα κερδίσει και σε δεύτερες εκλογές χωρίς απλή αναλογική τις οποίες θα ξανακερδίσει και με αυτόν τον τρόπο θα ανανεώσει τη θητεία του για τέσσερα ακόμη χρόνια.

Στις αρχές της πανδημίας (Μάρτιο 2020) έτυχαν ευρείας δημοσιότητας οι απόψεις του καθηγητού του Stanford University Γιάννη Ιωαννίδη, με θέμα την εξάπλωση της πανδημίας και το lockdown. 

σελίδα 1 από 531
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman