• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
Image on Reporter.gr
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Από θέσεως...

«Μύρισε» εκλογές: Η μπαλάντα των αισθήσεων

«Μύρισε» εκλογές είπε ο Πρωθυπουργός και ξαναβγήκαν τα ημερολόγια για να βρούμε την Κυριακή που θα στηθούν οι κάλπες.

Σε ελεύθερη ερμηνεία, το βασικό εκλογικό μήνυμα του πρωθυπουργού από το Λονδίνο ήταν ότι χρειάζεται άλλη μία θητεία για να ολοκληρώσει τις αλλαγές που ο ίδιος οραματίζεται και η έχει ανάγκη για να εκσυγχρονιστεί στοιχειωδώς. Καμία αντίρρηση, αναγνωρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι από δυσκολοκυβέρνητη έως μη κυβερνήσιμη, για τον πολύ απλό λόγο ότι στήθηκε ως κράτος από αναρχοάτακτους (κομψή η διατύπωση αυτή) και τοπάρχες (αλλιώς, κοτζαμπάσηδες) και η κοινωνία της δικαιώνει συνεχώς τον χαρακτηρισμό «τα κακομαθημένα παιδιά της Ιστορίας». Όποιος έχει επαρκή βαθμό νοημοσύνης και θέλει να είναι τίμιος με τον εαυτό του, το βλέπει καθημερινά…

Επηρεασμένοι, προφανώς, από τα αντιρωσικά λόμπυ, που άρχισαν αιφνιδίως να δραστηριοποιούνται τον τελευταίο καιρό, πέριξ των Βρυξελλών και του Στρασβούργου, 494 ευρωβουλευτές ενέκριναν Ψήφισμα, με το οποίο ζητούν την αναγνώριση της Ρωσίας ως κράτος-χορηγό της τρομοκρατίας!

Σςς... ήσυχα, μην κάνετε θόρυβο… Θα μας ακούσει ο Βελόπουλος

Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2019 η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου πήρε στον νομό Μαγνησίας 4.623 ψήφους ήτοι 4,34%, το 15ο υψηλότερο ποσοστό πανελλαδικά και σαφώς μεγαλύτερο από το 3,7% που ήταν το εθνικό ποσοστό του κόμματος.

Θα φέρει η πανδημία νέα Τιενανμέν;

Από ιστορική σκοπιά, η περίοδος της τελευταίας τριετίας μπορεί να είναι από τις πυκνότερες σε εξελίξεις και προφανώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ενιαία. 

Αναρωτιόταν πολύ εύστοχα προ ημερών ο αγαπητός συνάδελφος Άγγελος Στάγκος στο άρθρο του στο reporter.gr : “ Γιατί έχουν μπει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση σε προεκλογικό κλίμα, αφού οι εκλογές απέχουν, σύμφωνα με τα λεγόμενά του κ. Μητσοτάκη; Όχι μάλιστα τις τελευταίες μέρες, αλλά εδώ και αρκετό καιρό, κρίνοντας από αποφάσεις, ενέργειες, ρυθμίσεις, διευθετήσεις, ελαφρύνσεις».

Καθώς ο κόσμος αλλάζει δημιουργούνται νέες δουλειές, χάνονται άλλες, προκαλούνται νέα προβλήματα, λύνονται άλλα που υπήρχαν μέχρι σήμερα. Οι αλλαγές προκαλούν αναστάτωση, ανατρέπουν ζωές και καταστάσεις και ενίοτε προκαλούν συγκρούσεις. Οι κυβερνήσεις καλούνται να επιλύσουν τις διαφορές, να βρουν λύσεις, να διορθώσουν ότι μπορούν. Στο πλαίσιο αυτό ξεκινάει ένας διάλογος μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών για να βρεθεί μια ισορροπία. Ο διάλογος πρέπει να διέπεται από δυο πράγματα. Τους Νόμους και τη λογική. Και η κυβέρνηση πρέπει να δει τι θα αποφασίσει με βάση αυτά τα δυο κριτήρια, τους Νόμους και τη λογική.

Καθώς μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο και επισήμως, αναμένω τα γνωστά βαρύγδουπα άρθρα και τοποθετήσεις από «Νέστορες» του δημόσιου βίου μας για την ανάγκη αποφυγής της πόλωσης και εθνικής συναίνεσης στα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζει η πάντοτε δύσμοιρη πατρίδα. Οι αφ’ υψηλού παραινέσεις και το πατρονάρισμα όμως είναι και απωθητικά και εκτός πραγματικότητας.

Μπήκαμε «επίσημα» σε προεκλογική περίοδο

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ξανά ότι οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2023, παραδεχόμενος όμως ταυτόχρονα ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα την ημερομηνία. Οι «κακόπιστοι» θα μπορούσαν να επισημάνουν ότι στη διατύπωσή του υπάρχει το στοιχείο της αντίφασης, αλλά ο υπογράφων δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Δέχεται την εξήγηση ότι είναι νωρίς για να οριστεί ακριβώς η ημέρα (Κυριακή βέβαια) που θα στηθούν οι κάλπες, εφόσον μεσολαβούν 4 – 5 μήνες μέχρι την επόμενη άνοιξη. Αν και θα αποδειχθεί στην πράξη πότε θα γίνουν οι επόμενες εκλογές…

Τα καλύτερα αυτογκόλ μπαίνουν στα Μουντιάλ

Η Ελλάδα δεν συμμετέχει στο Μουντιάλ του Κατάρ, ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό αυτογκόλ στη διοργάνωση έχει ελληνικό χρώμα. Σκόρερ ο... ΑΝΤ1.

Πάλι γίνεται λόγος περί εκλογών. Δεν ξέρω ποιος τροφοδοτεί τη σχετική φιλολογία, πέρα από τους ίδιους τους δημοσιογράφους που θεωρούν καθήκον τους να ανασκαλεύουν κάθε τόσο το θέμα, αλλά δεν είναι παράλογη η εντύπωση ότι κάποιοι στην κυβέρνηση ή και στη Νέα Δημοκρατία συνιστούν στον Κυρ. Μητσοτάκη να τις κηρύξει το συντομότερο δυνατόν. Είτε γιατί φοβούνται την φθορά από το μπέρδεμα των υποκλοπών μέσω Predator -ασχέτως αν έχει βάση ή όχι η ιστορία αυτή-, είτε γιατί βλέπουν ότι το κλίμα γίνεται ολοένα και πιο τοξικό και θέλουν να μπει ένα τέλος, πριν όσοι έχουν συνασπιστεί κατά του Κυρ. Μητσοτάκη έχουν ευρύτερη απήχηση στους ψηφοφόρους, είτε γιατί προβλέπουν ότι ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος και η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να τιθασεύσει πληθωρισμό και ακρίβεια, είτε γιατί αγωνιούν μήπως συμβούν γεγονότα που θα βάλουν σε πολύ δύσκολη θέση την κυβέρνηση, είτε γιατί θεωρούν πως η οικονομία δεν θα μπορεί να σηκώσει το βάρος ακατάσχετων επιδοματοπαροχών για πολύ μεγάλο διάστημα. Είτε τέλος για μερικούς ή όλους από τους προαναφερθέντες λόγους, μαζί με κάποιους ακόμη.

Καμία πολιτική δεν γίνεται αποδεκτή, όταν είναι άδεια τα στομάχια

Στην Ελλάδα δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι πολίτες που δεν το έχουν στερηθεί για νομικούς λόγους, έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ολέθρια λάθη από κακές ηγεσίες στην ΕΕ

Τα μεγάλα και έγκυρα διεθνή μέσα ενημέρωσης προβλέπουν ότι το 2023 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τις οικονομίες. Το ίδιο προβλέπουν και οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί, αλλά και οι θεσμικοί οικονομικοί ηγέτες, όπως οι κεντρικές τράπεζες και τα υπουργεία Οικονομικών πολλών χωρών. Με λίγα λόγια βλέπουν όλοι να χτίζεται μια “οικονομική θύελλα”. Σε αντίθεση με τις πραγματικές θύελλες της μετεωρολογίας, οι οικονομικές θύελλες δεν είναι φυσικά φαινόμενα τα οποία δεν μπορούμε να επηρεάσουμε, ούτε να αποφύγουμε. Οφείλονται σε ανθρώπινα λάθη και συγκεκριμένα σε λανθασμένες αποφάσεις των οικονομικών και πολιτικών ηγεσιών.

σελίδα 1 από 577
Image on Reporter.gr Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman