• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Από θέσεως...

Οι αντιδράσεις , κυρίως του ΚΚΕ αλλά και άλλων «αριστερών πολιτικών δυνάμεων», θεωρώ ότι είναι δικαιολογημένη και ότι το αντίθετο θα ήταν το παράξενο που θα μας έβαζε σε σκέψεις.

Η συμμετοχή έξι υποψηφίων στις εκλογές για ανάδειξη νέου Προέδρου του ΚΙΝΑΛ αυξάνει ξαφνικά το ενδιαφέρον γύρω από τις εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς. Και φυσικά αυξάνει και τον ανταγωνισμό μεταξύ των υποψηφίων.

Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό του κεντροαριστερού χώρου φέρνει η απόφαση της Φώφης Γεννήματα να αποσυρθεί από την εκλογική διαδικασία του ΚΙΝΑΛ για λόγους υγείας. Καθώς η ίδια διαβεβαίωσε πως οι εσωκομματικές εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πώς θα κινηθούν οι άνθρωποι της Φώφης τόσο μέσα όσο και έξω από το κόμμα. Τα στελέχη δηλαδή του Κινήματος και οι υποστηρικτές που στήριζαν έμπρακτα και ηθικά την υποψηφιότητα της Φώφης.

Το δίλημμα των επόμενων εκλογών, όποτε κι αν αυτές γίνουν, έχει ήδη τεθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ελληνική κυβέρνηση – όπως και όλες οι άλλες κυβερνήσεις του κόσμου – δεν ευθύνεται για την αύξηση του πληθωρισμού που εκδηλώνεται στις Ευρωπαϊκές χώρες. Όμως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αντιμετωπίσει την απώλεια εισοδήματος που προκαλείται στους πολίτες . Αν δεν το κάνει θα εισπράξει – και δικαίως – το πολιτικό κόστος που η οικονομική δυσκολία των πολιτών θα προκαλέσει.

Πολλή συζήτηση έγινε τις προηγούμενες ημέρες - και ορθώς - με αφορμή τις δημόσιες παρεμβάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Στις 21 Δεκεμβρίου 2020 είχαμε δημοσιεύσει άρθρο με τίτλο «και θέμα την εξέλιξη των σχέσεων Ιράν-Τουρκίας μετά την εκδίωξη των οπαδών της Ιρανό-τουρκικής οικονομικής συνεργασίας από το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο και την ευνόητη δυναμική που είχε αποκτήσει η Τουρκική εξωτερική πολιτική στην Κεντρική Ασία μετά τον πόλεμο Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας και την νίκη των Αζέρων. Στο τέλος αυτού του άρθρου καταλήγαμε στο συμπέρασμα: 

Mε εξέπληξε ευχάριστα η τελευταία πρωτοβουλία του Υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζιδάκη για τα εμπόδια που θέτουν υπάλληλοι του ΕΦΚΑ στην απόδοση των συντάξεων χηρείας σε 444 γυναίκες χήρες ναυτικών. Όχι τόσο με την αστραπιαία ενέργειά του διόρθωσε την ανικανότητα /βλακεία της γραφειοκρατίας – αυτό ήταν η αυτονόητη ενέργεια ενός σκεπτόμενου πολιτικού- όσο με την ανάρτησή του στο facebook και τα λόγια του για την αψυχολόγητη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση των όποιων «υπευθύνων».

Τα τελευταία χρόνια η συζήτηση για τα μεσαία στρώματα της ελληνικής κοινωνίας καταλαμβάνει μια από τις πρώτες θέσεις στην πολιτική αντιπαράθεση των κομμάτων εξουσίας. Προφανώς για λόγους εκλογικούς και ψηφοθηρίας.

Είναι απορίας άξιο πως ανοίγουν 14.000 επιχειρήσεις στο λεκανοπέδιο Αττικής μέσα στο 7μηνο του 2021 (Ιανουάριος-Ιούλιος) σε μία εποχή που παρατηρείται πτώση της κατανάλωσης αφού τα νοικοκυριά έχουν προτεραιότητα να πληρώσουν τις ανελαστικές δαπάνες (λογαριασμοί ΔΕΚΟ, στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια, εφορίες, ΕΦΚΑ) και ότι περισσέψει από το προϋπολογισμό θα το διαθέσουν στη κατανάλωση.

Και μόνο ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής του Γιώργου Χαδούλη, “Η Ακρόπολη σήμερα” προκαλεί ερωτήματα. Τι θα πει “σήμερα”; Αλλάζει η Ακρόπολη; Ίδια παραμένει χιλιάδες χρόνια.
Μια επίσκεψη στη γκαλερί Σκουφά δίνει την απάντηση.

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα αντιπολιτεύεται με την... αρωγή του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι πλέον εμφανές. Για κάποιους είναι αστείο (σχεδόν γελοίο), για άλλους εκνευριστικό, για άλλους έξυπνο. Το βέβαιο είναι πως πρόκειται για ένα πολιτικό παράδοξο, που, όμως, έχει την εξήγησή του.

Ο ESA (European Space Agency-Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος) ιδρύθηκε στις 30 Μαρτίου 1975, εδρεύει στο Παρίσι και σε αυτήν συμμετέχουν σε αυτόν 22 ευρωπαϊκά κράτη (οι 19 χώρες της Ε.Ε και οι Μ. Βρετανία, Ελβετία, Νορβηγία). Απασχολεί δε περισσότερους από 2.000 εργαζόμενους. 

σελίδα 1 από 549
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman