• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Από θέσεως...

Η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναστείλει τελικά τον ΦΠΑ για όλα τα ακίνητα και όχι μόνο για αυτά που θα χτιστούν από εδώ και πέρα ήταν η σωστή επιλογή.

Το θέμα αρκετοί το γνωρίζουν. Το διάβασαν και στο meallamatia.gr, το πρώτο site για την Αναπηρία. Και σε μερικούς άλλους ιστότοπους όπου – μάλλον τυχαία και χωρίς πολλή ανάλυση- πήρε κάποια δημοσιότητα. Προσωπικά θα τολμούσα να πω ότι δεν πήρε ΚΑΘΟΛΟΥ δημοσιότητα. Ένα τέτοιο γεγονός θα έπρεπε να έχει «κυκλοφορήσει» παντού. Και στις εφημερίδες και στις τηλεοπτικές εκπομπές που «περί άλλα τυρβάζουν». Και να έχουν κληθεί σε απολογία οι υπεύθυνοι. Και να έχει πάρει θέση η Πολιτεία, το Κράτος, η Κυβέρνηση.

Ο κλάδος των κατασκευών συνεισφέρει σήμερα περίπου το 11% του ΑΕΠ, ενώ η συνολική συνεισφορά του στην απασχόληση υπολογίζεται σε περισσότερες από 500.000 θέσεις εργασίας. Για κάθε 1 ευρώ που δαπανάται στον κλάδο, προστίθεται 1,8 ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας, ενώ για κάθε  1 εκατ. ευρώ αξίας που παράγουν οι κατασκευές, δημιουργούνται 44,5 θέσεις εργασίας στην οικονομία. Η ανάκαμψη, επομένως, του κλάδου αποτελεί προϋπόθεση για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Η χώρα έχει βυθιστεί εδώ και μερικές ημέρες σε έναν ωκεανό ανοησίας. Με αφορμή το γνωστό περιστατικό της αστυνομικής παρέμβασης σε δύο κινηματογραφικές αίθουσες όπου προβάλλεται ο «Joker», προκειμένου να απομακρυνθούν ανήλικοι θεατές, κάποιοι έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους.

Έχουμε αυτές τις μέρες των τσουνάμι των χρεώσεων σχεδόν σε όλες τις πράξεις ή συναλλαγές όλων των τραπεζών. Αυτό το "όλων" παραπέμπει σε προβλήματα φαλκίδευσης του ανταγωνισμού. Οι τραπεζίτες δεν είναι τρελοί να πηγαίνουν ανάποδα σε όλο τον πλανήτη. Απλώς οι τράπεζές μας δεν μπορούν να ασκήσουν τραπεζική. Είναι ένα πανεθνικό δίκτυο PayPal - από προμήθειες συντηρούνται και το PayPal και οι τράπεζές μας.

Καμία κυβέρνηση από την είσοδο της χώρας στο ευρώ το 2002 μέχρι σήμερα, δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να απευθυνθεί στον ανθό της χώρας τις παραγωγικές ηλικίες των 25 έως 40 ετών για να τους ενημερώσει ότι χωρίς ιδιωτική ασφάλιση δεν θα ευελπιστούν να τύχουν αξιοπρεπούς σύνταξης  λόγω του δημογραφικού προβλήματος.

 

Αυτό το εξάμηνο ένα από τα μαθήματα που διδάσκω στο Κολλέγιο είναι Ελληνική ιστορία του 19ου αιώνα.

Σπάνια μια οικονομική είδηση προκαλεί τόσο μεγάλη εντύπωση όσο προκάλεσε το ρεπορτάζ του Μηνά Τσαμόπουλου στο Πρώτο Θέμα της προηγούμενης Κυριακής σχετικά με τη σχολή εμποροπλοιάρχων στη Βάρνα της Βουλγαρίας στην οποία φοιτούν σήμερα 420 Έλληνες σπουδαστές. Είναι εντυπωσιακό για να μη πούμε εξωφρενικό και είναι ασφαλώς απαράδεκτο ότι οι Έλληνες που θέλουν να γίνουν καπετάνιοι και μηχανικοί πηγαίνουν στη Βουλγαρία για να σπουδάσουν. 

Θέλουμε όλοι να απολαύσουμε τα οφέλη των μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης μετά από μία δεκαετούς πρωτοφανούς κρίσης αλλά χωρίς υποχρεώσεις. Η αίσθηση στην κοινωνία που υπάρχει μετά από τις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης είναι ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, υπάρχει όρεξη και διάθεση για δουλειά αλλά πολλά που έπρεπε να είχαν γίνει και δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια τώρα έχουν συσσωρευτεί και προκαλούν μεγάλες καθυστερήσεις.

Το τελευταίο διάστημα με αφορμή την τουρκική εισβολή στη Συρία παρατηρείται στο ελληνικό διαδίκτυο (social media και σχόλια σε κείμενα ειδησεογραφικών ιστοσελίδων) μία σημαντική μερίδα συνανθρώπων μας, οι οποίοι ναι μεν δηλώνουν αντίθετοι με τις κινήσεις της Άγκυρας, αλλά παράλληλα εκφράζουν  θετικές απόψεις για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ως γνωστόν οι φαρμακοβιομηχανίες χρησιμοποιούν πιθήκους για την δοκιμασία κι εξέλιξη των προϊόντων τους. Πειραματίζονται με τα εγκλωβισμένα πρωτεύοντα θηλαστικά - θυσιάζοντας τα - προκειμένου να διαθέσουν με ασφάλεια στην κατανάλωση τα προϊόντα τους και έτσι να αποκομίσουν κέρδη.

Εντυπωσιακή είναι η βελτίωση που καταγράφεται στους οικονομικούς δείκτες της έρευνας Σεπτεμβρίου 2019, που πραγματοποίησε η Pulse RC στην Αττική για λογαριασμό του ΕΒΕΑ. Η βελτίωση των δεικτών, μάλιστα, φθάνει σε επίπεδα ανατροπής της σειράς των απαντήσεων και αντιστροφής της εικόνας, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες προηγούμενες έρευνες. Το γεγονός αυτό, δείχνει ότι οι πρόσφατες εθνικές εκλογές τον Ιούλιο του 2019, αποτελούν σημείο καμπής για το σύνολο των οικονομικών δεικτών.

Ο Διοικητής της ΤτΕ κ. Γιάννης Στουρνάρας μου έκανε την τιμή να αναφερθεί στο άρθρο μου του Αυγούστου με τη λογιστική αποτύπωση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αναφέρει:
"Όποια μέθοδο και να χρησιμοποιήσει κάποιος, το κόστος προκύπτει πολύ σημαντικό. Ακόμα και αν αγνοηθούν εντελώς τα δυναμικά στοιχεία, η στατική ανάλυση, δηλαδή ανάλυση σε παρελθόντα χρόνο και με γεγενημένα αποτελέσματα, δείχνει κόστος κοντά στα 47 δισεκ. ευρώ, όπως υπολόγισε ο κ. Γιώργος Προκοπάκης σε άρθρο του στην Καθημερινή στις 26 Αυγούστου φέτος".

σελίδα 1 από 490
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman