• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Από θέσεως...

Τα Βαρώσια είναι παραλιακό προάστιο στη νότια πλευρά της Αμμοχώστου. Έως το 1974 ήταν δημοφιλής διεθνής τουριστικός προορισμός.

Η είδηση για τη τραγωδία στο Μάτι στις 23 Ιουλίου 2018: « Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιούνται μια σειρά από εκδηλώσεις στη μνήμη των 102 νεκρών. Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κόκκινο Λιμανάκι και το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς».

Κάτω από τα ραντάρ της τρέχουσας επικαιρότητας οι λίγες κορυφαίες ελληνικές βιομηχανίες-οι οποίες δεν ξεπερνούν τις 220- έχουν ξεκινήσει το brain gain σε αντιδιαστολή με το brain drain της δεκαετούς κρίσης, προσλαμβάνοντας τη γενιά Γενιά Υ ή Millennials, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μεταξύ 1980-2000,  που είναι σήμερα η μεγαλύτερη αριθμητικά γενιά στον κόσμο.

Ο τουρισμός σκαφών αναψυχής αναγνωρίζεται παγκόσμια ως μια ειδική μορφή τουρισμού με σημαντική προστιθέμενη αξία στις εθνικές και τοπικές οικονομίες υποδοχής. Σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Ενώσεων της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, για κάθε ένα ευρώ που δαπανάται για ελλιμενισμό σε μαρίνα, δαπανώνται αντίστοιχα 5 έως 10 ευρώ για καύσιμα, προμήθειες, τροφοδοσία, υποστηρικτικές υπηρεσίες, συντήρηση, εστίαση κ.ά.

Στις 20 Ιουλίου 1974 (πέντε ημέρες μετά το πραξικόπημα) η Τουρκία, επικαλούμενη το άρθρο 4 των συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου που της έδινε το δικαίωμα να παρέμβει για να προστατεύσει τους ομοεθνείς της που κινδυνεύουν από το πραξικόπημα, επεμβαίνει στρατιωτικά στην Κύπρο. 

Λίθιο, κοβάλτιο, βανάδιο, γραφίτης, βισμούθιο, είναι κάποιες από τις πρώτες ύλες κρίσιμης σημασίας για την ΕΕ. Συγκεκριμένα, ο κατάλογος αυτής της κατηγορίας πρώτων υλών για το 2020, περιέχει 30 ύλες έναντι 14 υλών του καταλόγου του 2011, 20 υλών του καταλόγου του 2014 και 27 υλών του καταλόγου του 2017.

Οι Ρωμαίοι, το έλεγαν «post verba verbera». Δηλαδή : «Μετά τα λόγια, τα χτυπήματα». Μια ανάλογη φράση χρησιμοποιούσαν και οι Βυζαντινοί. Με το νόημα να είναι «σε όποιον δεν πιάνει ο λόγος, πιάνει το ξύλο». Και για να σάς πω τη μαύρη μου αλήθεια, χωρίς να είμαι «οπαδός της σφαλιάρας» ( ιδίως στα παιδιά), η ουσία της λαικής ρήσης με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Υπό προυποθέσεις πάντοτε, αφού το να υιοθετείς άκριτα ακραίες ενέργειες, αγγίζει μέχρι και τα όρια της προσβολής δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Τα μαθηματικά αυτής της φάσης της πανδημίας δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για εικασίες. Με τα δεδομένα που έχουμε και που δεν φαίνεται να ανατρέπονται, η εξέλιξη είναι λίγο πολύ προδιαγεγραμμένη. 

Από το Σάββατο 17 Ιουλίου τίθεται σε ισχύ ο νόμος 4706/2020 «Εταιρική διακυβέρνηση ανωνύμων εταιρειών, σύγχρονη αγορά κεφαλαίου, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2017/828 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, μέτρα προς εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1131 και άλλες διατάξεις» ο οποίος αντικαθιστά τον νόμο 3016/2002. Με τον νέο νόμο καθίσταται υποχρεωτικό ένα ευρύ πλέγμα διατάξεων για την εταιρική διακυβέρνηση των εισηγμένων εταιρειών, όπως η θέσπιση Πολιτικής Καταλληλότητας για την επιλογή των μελών και τη συγκρότηση του ΔΣ, η υιοθέτηση Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης, καθώς και η ενίσχυση του εσωτερικού ελέγχου και η αναπροσαρμογή των αρμοδιοτήτων των μελών του ΔΣ.

Στις 15 Ιουλίου 1974 με εντολή του στρατιωτικού καθεστώτος των Αθηνών εκδηλώθηκε στην Κύπρο πραξικόπημα εναντίον του εκλεγμένου προέδρου της Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Στόχος του πραξικοπήματος η ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Στο πραξικόπημα συμμετέχουν η Εθνική Φρουρά, η ΕΛ.ΔΥ.Κ και η παραστρατιωτική ακροδεξιά οργάνωση Ε.Ο.Κ.Α Β’. 

Διανύοντας το 2021, εν μέσω της πανδημίας Covid-19,βρισκόμαστε σε μια εποχή που η τεχνολογία εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και η τηλεργασία πρωταγωνιστεί στην πλειονότητα των επιχειρήσεων. Η επιχειρηματική δραστηριότητα εξαρτάται ολοένα και περισσότερο από την πληροφορική και την τεχνολογία δεδομένων. Οι οργανισμοί καλούνται όχι μόνο να αφομοιώσουν τα στοιχεία εκείνα που θα τους επιτρέψουν να παραμείνουν επιχειρηματικά υγιείς, αλλά και να αντιμετωπίσουν ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον ασφάλειας πληροφοριών. Η κυβερνοεπίθεση ή αλλιώς Cyber Attack, αποτελεί στις μέρες μας έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εταιρείες, ο οποίος μάλιστα ενισχύεται και από την ισχύουσα νομοθεσία για τα Προσωπικά Δεδομένα.

Η απόκτηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου είναι μια εξαιρετικά σημαντική είδηση και με μεγάλη σημασία για τη χώρα και τις προοπτικές της. Ο κ. Προκοπίου που θα καταβάλει στο ελληνικό δημόσιο 60 εκατομμύρια Ευρώ για τα ακίνητα και την επιχείρηση των ναυπηγείων (πουλιόταν χωριστά) είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες εφοπλιστές με εκτιμώμενη περιουσία πάνω από 2 δισ δολάρια. Η τακτική του είναι επιχειρηματική ανάπτυξη χωρίς δάνεια αλλά με ίδια κεφάλαια και πολλές επενδύσεις του εκτός ναυτιλίας γίνονται σε ακίνητα - διαθέτει πάνω από 2.500 ακίνητα σε όλο τον κόσμο. Ανανεώνει συχνά το στόλο του επενδύοντας σε νέα σύγχρονης τεχνολογίας πλοία και καινοτομεί διαθέτοντας πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ειδικής κατασκευής και τεχνολογίας που μπορούν να πλέουν ανάμεσα στα παγόβουνα του Αρκτικού κύκλου μειώνοντας έτσι τις αποστάσεις των ταξιδιών.

Αυτή η χώρα μας, η έρμη, βασανίζεται εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια από ένα μόνιμο διχασμό. Αυτός ο διχασμός είναι που την παράλυσε μετά τον χρυσούν αιώνα και τον Μεγαλέξαντρο, αυτός είναι που την ανέστησε το '21. Μη σας φαίνεται περίεργο. Στην ελληνική επανάσταση, αν δεν υπήρχαν οι αγανακτισμένοι να τα βάλουν με τους μενουμεοθωμανοί, ακόμα υπό την σκέπην της Τουρκιάς θα ήμασταν.

σελίδα 1 από 543
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman