ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μουφόν και όχι ο Ματεράτζι, ο ηθικός αυτουργός της αποβολής του Ζιντάν

20:02 - 12 Ιουλ 2006 | Από θέσεως...
Καλοκαιράκι είναι και αφού οι πάντες, σχετικοί και άσχετοι, απανταχού της Οικουμένης, είπαν το μακρύ τους και το κοντό τους για την αποβολή του Ζιντάν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ήλθε και η σειρά μας. Φίλαθλοι είμαστε, ειδικοί όχι, αλλά δικαιούμαστε και εμείς να πούμε την άποψή μας για το τι οδήγησε τον μεγάλο παίκτη να τελειώσει την καρριέρα του με μία κουτουλιά και αποβολή και όχι με ένα γκολ, έστω και στα πέναλτυ, που πιθανότατα θα άλλαζε «τον ρου» της ποδοσφαιρικής ιστορίας.

Λοιπόν κυρίες και κύριοι, πιστεύουμε ακράδαντα ότι δεν ήταν ο Ματεράτζι εκείνος που έκανε έξω φρενών τον Ζιζού και τον ώθησε σε αντιαθλητική ενέργεια. Οχι ότι ο ιταλός μπάκ είναι παιδί από σπίτι, ούτε ισχυριζόμαστε ότι αποφοίτησε από τις Ουρσουλίνες. Σίγουρα τον στόλισε τον Ζιντάν για να τον εκνευρίσει. Μπορεί να του είπε λογάκια για την μανούλα του, μπορεί να έπιασε στο στόμα και τηναδελφή του, μπορεί ακόμη και να του μίλησε για...πρωκτικό σεξ. Μπορεί να του είπε οτιδήποτε, αν και εκείνο το «τρομοκράτη», μάλλον εξωπραγματικό ακούγεται, εκτός και αν Ματεράτζι ασχολείται με τα κοινά και έχει φαντασία που καλπάζει.

Ο,τι και να άκουσε ο Ζιντάν, το έχει ξανακούσει. Τόσα χρόνια στα γήπεδα έχει ακούσει για την μανούλα, την αδελφούλα και όλους τους αγίους του με ένα τάλληρο. Στις φτωχογειτονιές της Μασσαλίας μεγάλωσε, στα γήπεδα όπου πέφτουν κορμιά ανδρώθηκε και ποτέ δεν κατηγορήθηκε ότι εφαρμόζει το «σφάξε με αγά μου ν΄ αγιάσω». Το απέδειξε προχθές και η καρριέρα του είναι γεμάτη από κλωτσιές, κίτρινες και κόκκινες κάρτες, χωρίς αυτο να μειώνει την ποδοσφαιρική του αξία.

Η κουτουλιά που έδωσε ο Ζιντάν στον Ματεράτζι φάνηκε σαν κτύπημα εν ψυχρώ, αλλά στην πραγματικότητα δόθηκε εν βρασμώ ψυχής. Σε τέτοια ψυχική κατάσταση βρισκόταν ο τρομερός Ζιζούαπό τη στιγμή που ο παμμέγιστος τερματοφύλακας Μπουφόν απέκρουσε την εκπληκτική κεφαλιά του μερικά λεπτά πριν. Μία κεφαλιά που ήταν το τελικό αποτέλεσμα απίστευτου ελιγμού, καθώς ο Ζιντάν έδωσε πάσα στον Σανιόλ, χάθηκε από τους ιταλούς αμυντικούς με προσποιήσεις, βρέθηκε σρο κέντρο της άμυνάς τους, ο Σανιόλ του έστειλε την μπάλα με σέντρα ακριβείας και εκείνος την κτύπησε με φοβερή δύναμη με το κεφάλι για να αποκρούσει με εκτίναξη ο Μπουφόν.

Από εκείνη της στιγμή ο μεγάλος Ζιντάν κατέρρευσε. Είχε φθάσει στην βρύση και δεν ήπιε νερό λόγω Μπουφόν. Αν έβαζε το γκόλ θα τον έγραφε η ιστορίατου ποδοσφαίρου με χρυσά γράμματα. Θα ήταν εκείνος που θα είχε οδηγήσει την εθνική Γαλλίας στον τελικό, εκείνος που θα της χάριζε την νίκη με δύο δικά του γκόλ και μετά θα μπορουσε να έχει το τέλος του Διαγόρα. Η αποθέωση θα ήταν πραγματική και δεν αποκλείεται το πλήθος να φώναζε όπως και στον Διαγόρα ότι ήταν η στιγμή να πεθάνει γιατί τέτοια δόξα δεν χρειάζεται περισσότερη ζωή. Αυτά όμως δεν έγιναν γιατί μπήκε στη μέση ο παμμέγιστος Μπουφόν και τότε ο Ζιζού έχασε σχεδόν το φως του. Αφήστε που ο Μπουφόν πάλι ήταν που επεσήμανε στους διαιτητές την κουτουλιά στον Ματεράτζι.

Τώρα λέει, η FIFA ψάχνει να βρει τι «γαλλικά» είπε ο Ματεράτζι στον Ζιντάν. Λες και αν το μάθουν θα του βάλουν διαγωγή κοσμία και εκείνος θα πέσει σε μαρασμό. Τόσο καταλαβαίνουν οι άνθρωποι!

Αγγελος Στάγκος

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.