ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο πρόσωπο του κ. Ψωμιάδη ο ελληναράς βλέπει τον εαυτό του και διασκεδάζει

22:27 - 23 Αυγ 2006 | Από θέσεως...
Πρέπει να παραδεχθούμε ότι αυτός ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, ο κ. Πανίκας Ψωμιάδης είναι ανεπανάληπτος. Πρόκειται για σπάνιο φρούτο, ακόμη και για τη χώρα μας, όπου τα φρούτα αφθονούν. Αντιπροσωπεύει επάξια τον πονηρό μικροαστούλη ελληναρά με το απύθμενο θράσος που δεν ορρωδεί προ ουδενός, θυμίζει έντονα τον Καραγκιόζη από την θεατρική του πλευρά, παίζει διάφορος ρόλους, ανάλογα με τις απαιτήσεις της στιγμής, είναι έτοιμος να κάνει κατεργαριές και φυσικά έχει τεράστια δημοτικότητα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα.

Το γιατί είναι εύκολο να απαντηθεί. Όπως είπαμε, στον Ψωμιάδη ο μέσος ελληναράς βλέπει τον εαυτό του, τον λίγο ρατσιστή, τονλίγο ελληνορθόδοξο, τον λίγο ματσαράγκα, τον λίγο εξυπνούλη, και όλες τις άλλες ιδιότητες που συμβάλουν στα στερεότυπα. της νεοελληνικής φυλής.

Ταυτόχρονα όμως είναι και άκρως διασκεδαστικός. Δίνει συνεχώς παραστάσεις και διασκεδάζει το νοήμον κοινό που τον παρακολουθεί είτε ζωντανά, είτε από την τηλεόραση. Πότε τραγουδά στα κέντρα, πότε μοιράζει ούζα, τώρα με τις πυρκαγιές θα δώσει νερά στους πληγέντες,πότε πηγαίνει στα πανηγύρια-όπως και όλοι οι υποψήφιοι πλήν του κ. Μπουτάρη- για να κερδίσουν την ψήφο του ποντιακού στοιχείου, καμιά φορά τα βάζει αορίστως με υπουργούς, χωρίς να τους κατονομάζει, έτσι για να δείξει ότι τα βάζει και με την κυβέρνηση και πότε τρέχει σε νομαρχίες έξω από τα όριά του για να παίξει και ρόλο πυροσβέστη. Πολύ συχνά δίνει και συμβουλές, ακόμη και στους αντιπάλους του.

Ο άνθρωπος πραγματικά δεν πιάνεται. Θυμίζει τον Θανάση Βέγγο στα καλύτερά του, ιδιαίτερα αν τον παρακολουθεί κανείς από κοντά, όπως ο υπογράφων που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η παράσταση που έδωσε, με την βοήθεια των τηλεοράσεων, στην πυρκαγιά της Χαλκιδικής θα μείνει ιστορική. Ετρεξε στον τόπο της καταστροφής, όπου βέβαια έχουν σπίτια πολλοί Θεσσαλονικείς, έπαιξε ρόλο κουρασμένου και απελπισμένου μαχητή της φωτιάς και δεν έχασε ευκαιρία να βγαίνει στα κανάλια για να λέει το μακρύ του και το κοντό του, δίχως φυσικά να έχει αρμοδιότητα.

Ο στόχος είναι να εμφανίζεται και τον πέτυχε. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα κερδίσει στις εκλογές για να συνεχίσει να διασκεδάζει τους πολίτες.

Υπάρχουν και αυτοί που ενοχλούνται από το show του κ. Ψωμιάδη. Αυτοί όμως είναι οι λιγότεροι και δεν έχουν και χιούμορ.

Αγγελος Στάγκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.