ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευτυχώς, στην Ιαπωνία δεν φθάνει η μιζέρια της ελληνικής πραγματικότητας

19:54 - 24 Αυγ 2006 | Από θέσεως...
Όπως συμβαίνει συχνά, έξω πάμε καλά σε αντίθεση με το εσωτερικό. Η τουλάχιστον, έξω πάμε καλύτερα από μέσα. Όχι βέβαια σε επίπεδο διπλωματίας και εξωτερικών σχέσεων και ας χαμογελάει συνεχώς όπου σταθεί και όπου βρεθεί η κα Ντόρα Μπακογιάννη. Ακόμη και όταν συζητούνται σοβαρά θέματα στον ΟΗΕ, ακόμη και όταν επισκέπτεται κατεστραμμένες περιοχές της Βηρυττού, ένα πλατύ χαμόγελο είναι αποτυπωμένο στο πρόσωπο της υπουργού Εξωτερικών, για λόγους ανεξήγητους. Ισως επειδή της έχουν πει ότι γράφει καλύτερα στον φακό όταν είναι χαμογελαστή…

Εξω λοιπόν τα πάμε καλά αυτή την περίοδο επειδή η εθνική Ελλάδας τα καταφέρνει περίφημα στο Μουντομπάσκετ, στην μακρινή Ιαπωνία. Διαθέτει παίκτες με ταλέντο και επιδεικνύει ομαδικότητα, σοβαρότητα, επαγγελματισμό και αγωνιστικότητα, με αποτέλεσμα να μετράει μόνο νίκες σε έναν εξαιρετικά δύσκολο όμιλο. Ηλθε πρώτη σ΄ αυτόν τον όμιλο και τώρα προχωράει στην επόμενη φάση με τις ευχές μας, γιατί πραγματικά το αξίζει. Το μόνο δυσάρεστο είναι ο σοβαρός τραυματισμός του θαυμάσιου, αλλά πολύ άτυχου Νίκου Ζήση από εσκεμμένο κτύπημα Βραζιλιανού αντιπάλου του. Ο Ζήσης τραυματίστηκε παίζοντας για την Ελλάδα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσουν οι αρμόδιοι!

Αν λοιπόν τα καταφέρει η εθνική του μπάσκετ και στο επόμενο παιχνίδι με την Κίνα, να δείτε που θα αρχίσουν να καταφθάνουν στην Ιαπωνία και διάφοροι αξιωματούχοι από την Ελλάδα, με πρώτο και καλύτερο τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ορφανό, αλλά δεν αποκλείεται να κάνει την έκπληξη και ο προϊστάμενός του, υπουργός Πολιτισμού κ. Βουλγαράκης. Ακόμη και η υπουργός Τουρισμού κα Πετραλιά είναι ικανή να πάει, αφού εκεί θα είναι επικεντρωμένα τα φώτα της δημοσιότητας, αν και λόγω πυρκαγιών έχει φούριες. Θα δούμε, αλλά ένα είναι βέβαιο. Οσοι πάνε, υποτίθεται για να συμπαρασταθούν, στην πραγματικότητα θα κυνηγήσουν τις κάμερες. ΄Αλλωστε, ουδεμία σχέση έχουν με το άθλημα. Ο μόνος που έχει σχέση με το μπάσκετ είναι ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού κ. Δουβής.

Φυσικά, αν πάνε οι "επίσημοι " στην Ιαπωνία θα μεταφέρουν και το μίζερο κλίμα που επικρατεί εδώ. Μίζερο κλίμα που το δημιουργούν οι πυρκαγιές και οι καταστροφές, ο σχεδόν μόνιμα ανίκανος κρατικός μηχανισμός σε όλες τις μορφές του, μία κυβέρνηση που δεν ξέρει τι λέει και τι κάνει, οι υπουργοί που αναλώνονται συνεχώς σε φιλάρεσκες ασυναρτησίες, είτε γιατί δεν μπορούν να επικοινωνήσουν αλλιώς, είτε γιατί νοιώθουν ασφαλείς και άτρωτοι απέναντι στην αντιπολίτευση, ένας πρωθυπουργός που τα θωρεί όλα αφ΄ υψηλού και από απόσταση μήπως και "βραχεί", μία αντιπολίτευση που αδυνατεί να βρει βηματισμό, ένας πληθυσμός που ζει και αντιδρά μόνιμα με υστερία και πανικό, τα ΜΜΕ που έχουν σαν μοναδικό στόχο να δημιουργούν πανικό και υστερία για να ψωμίζονται και η απίστευτη ακρίβεια που δυσκολεύει τη ζωή των περισσοτέρων πολιτών και δεν εννοεί να τιθασευτεί.

Με αυτή την έννοια έξω πάμε καλά, ειδικά στην Ιαπωνία. Ας ελπίσουμε ότι οι "επίσημοι" που θα προσπαθήσουν να αντλήσουν δόξα και αναγνωρισιμότητα μέσα από τους κόπους των παιδιών μας, δεν θα τους φέρουν γρουσουζιά.

Αγγελος Στάγκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.