ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η σπουδαία ελληνική ομάδα αδίκησε τον εαυτό της στον τελικό

16:17 - 04 Σεπ 2006 | Από θέσεως...
Η εξαιρετική πορεία της εθνικής ομάδας του μπάσκετ είχε πικρό φινάλε. Όχι επειδή έχασε στον τελικό από την Ισπανία,αλλά για το πώς έχασε. Γνώρισε τη συντριβή και ακύρωσε ως ένα βαθμό την προηγούμενη πορεία της στο Μουντομπάσκετ. Από την άλλη πλευρά είναι αλήθεια ότι έφθασε στον στόχο της που ήταν να κατακτήσει ένα μετάλλιο, κάτι που δεν φάνταζε και τόσο εύκολο όταν η ομάδα έφθασε στους ημιτελικούς. Ολοι όσοι γνωρίζουν λίγο από μπάσκετ την θεωρούσαν πιο αδύνατη από την Ισπανία, την Αργεντινή και τις ΗΠΑ. Η απρόσμενη όμως νίκη επί των ΗΠΑ, άλλαξε τα δεδομένα και απογείωσε τις προσδοκίες.

Στην πραγματικότητα, ο κ. Γιαννάκης και η ομάδα του έπεσαν θύματα του απερίγραπτου κλίματος που δημιούργησαν οι δημοσιογράφοι και τα ελληνικά ΜΜΕ. Ενός κλίματος υστερικής θριαμβολογίας και μίζερου επαρχιωτισμού, που αποτελούν βασικά γνωρίσματα της λειτουργίας τους. Δεν άφησαν σε χλωρό κλαρί τους παίκτες και τον κόουτς τις δύο ημέρες που μεσολάβησαν μεταξύ ημιτελικού και τελικού,τους έβγαζαν στα κανάλια και στα ραδιόφωνα, τους ζητούσαν δηλώσεις για τις εφημερίδες και τα περιοδικά και εκείνοι δυστυχώς ανταποκρίθηκαν με προθυμία. Το αποτέλεσμα ήταν επί δύο μέρες να είναι κρεμασμένοι στα κινητά και στα ακουστικά, να χάσουν την προσήλωσή τους , να αποπροσανατολισθούν.

Ο δημιουργός αυτής της ομάδας, ο κ. Γιαννάκης, που κατά γενική ομολογία της έχει εμφυσήσει το πνεύμα, της ομαδικότητας, της αγωνιστικότητας, της πειθαρχίας, της αποτελεσματικότητας, της καλής προετοιμασίας και γενικότερα του επαγγελματισμού που την διακρίνει, έχει αυτή τη φορά ευθύνη. Δεν περιφρούρησε την ηρεμία και την προσήλωση της ομάδας, απομακρύνοντας τους αδηφάγους εκπροσώπους των μήντια που την κατασπάραζαν ασταμάτητα επί 48 ώρες. Κρίμα, γιατί δεν άξιζε σ΄ αυτή τη σπουδαία ομάδα τέτοια ήττα. Και βέβαια δεν ξεχνούμε ότι η εθνική Ισπανίας είναι επίσης μία πολύ μεγάλη ομάδα, φαβορί για τον τίτλο από την αρχή του Μουντομπάσκετ, ούτε ξεχνάμε το γεγονός ότι οι διεθνείς μας τα είχαν δώσει όλα στον αγώνα με τις ΗΠΑ και βοηθούντων των ΜΜΕ , νόμισαν ότι κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο πριν από τον τελικό.

Εν πάσει περιπτώσει, η εθνική ομάδα του μπάσκετ έκανε μία μεγάλη εμφάνιση στο Μουντομπάσκετ. Οι παίκτες, ο προπονητής και οι βοηθοί του έκαναν με το παραπάνω το καθήκον τους και απέδειξαν πόσο έξυπνοι και ταλαντούχοι είναι. Το κακό είναι ότι τώρα που γυρίζουν στηνΕλλάδα θα ακολουθήσουν εμετικές, επαρχιώτικες γιορτές και τελετές και διάφοροι, από τους πολιτικούς μέχρι τον αρχιεπίσκοπο θα προσπαθήσουν να κεφαλαιοποιήσουν προς όφελός την επιτυχία, πάντα με τη βοήθεια των ΜΜΕ, τα οποία δεν χάνουν ευκαιρία να κανιβαλίσουν.

Όπως και νάναι, το Μουντομπάσκετ τελείωσε και η χώρα έχει πολλά σοβαρά θέματα για να ασχοληθεί. Η σημερινή επίσκεψη του κ. Πούτιν ίσως αποδειχθεί ιδιαίτερα σοβαρή για το μέλλον της χώρας και το ενεργειακό της πρόβλημα. Όπως υπάρχει το άλυτο πρόβλημα της παιδείας και καλά θα κάνει η κα Γιαννάκου που σωστά σκέφτεται να προωθήσει μεταρρυθμίσεις στη Μέση Εκπαίδευση, να λάβει σοβαρά υπ΄ όψιν της και τον σημαντικό παράγοντα που λέγεται σχολικός αθλητισμός ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση ύπνωσης. Υπάρχει ακόμη το ασφαλιστικό, που παραμένει πάντα άλυτο και απειλεί τα θεμέλια του κοινωνικού κράτους. Αυτά ενδεικτικά, γιατί υπάρχουν και πολλά άλλα. Γιαυτό τέρμα πια με το μπάσκετ.

Αγγελος Στάγκος

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.