ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο κ. Πολύδωρας έγραψε ιστορία και εξασφάλισε τις ψήφους των αστυνομικών

19:07 - 06 Νοε 2006 | Από θέσεως...
Μπορεί να γκρινιάζουμε συνεχώς και ακατάπαυστα, αλλά η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα δεν βαριόμαστε και η Ελλάδα συνεχώς μας καταπλήσσει με τα καμώματα-και κάποιες φορές, με τα κατορθώματα- των παιδιών της. Γιαυτό και μερικοί υποστηρίζουν ότι μία ζωή έλληνα ισοδυναμεί με εννιά ζωές …δανού. Ο ένας τα βλέπει όλα στη διάρκεια της ζωής του και ο άλλος διάγει μία ζωή ήρεμη, προγραμματισμένη χωρίς τα προβλήματα της καθημερινότητας και σε ένα κράτος που του προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Ετσι όμως μπορούμε να αναφωνούμε κάθε τόσο …Ελλάς το μεγαλείο σου βασίλεμα δεν έχει!

Ολες αυτές τις σκέψεις φέρνει στο μυαλό του έλληνα η νέα καντρίλια του φοβερού υπουργού Δημόσιας Τάξης που φέρει το ένδοξο Βύρων Πολύδωρας. Με την παρέμβασή του ως συνδικαλιστής των αστυνομικών, ξεχνώντας το υπουργιλίκι που του εμπιστεύτηκε ο πρωθυπουργός, μας έδωσε την ευκαιρία να αναφωνήσουμε με ανάμεικτα συναισθήματα θαυμασμού και δέους ότι «το είδαμε και αυτό». Κάπως έτσι θα πρέπει να αντέδρασε και ο κ. Καραμανλής, που είναι γνωστό ότι διαθέτει και χιούμορ και τον αφήνει ακόμη στη θέση.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να είναι απόφαση ευγνωμοσύνης για τις εύθυμες στιγμές που του χάρισε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός παρέπεμψε απλά τον υπουργό του στον κ. Αλογοσκούφη για να του εξηγήσει μερικά πράγματα, αντί να τον φάει, αν και υπάρχει και διαφορετική ερμηνεία. Σύμφωνα με αυτή την ερμηνεία, ο κ. Καραμανλής παρέπεμψε τον κ. Πολύδωρα στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας για να μην επιβαρυνθεί ο ίδιος με την ευθύνη ενός «όχι». Γιατί είπαμε ότι το βασικό μέλημα της σημερινής κυβέρνησης είναι να διατηρήσει αλώβητο και άφθαρτο τον πρωθυπουργό. Το λένε και τα textbooks της πολιτικής επικοινωνίας και της πολιτικής διαφήμισης, πόσο μάλλον που ο κ. Καραμανλής είναι το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας.

Όποια και να είναι όμως η συνέχεια, ο κ. Πολύδωρας έγραψε ιστορία εισάγονταςνέα ήθη τόσο στην πολιτική όσο και στον συνδικαλισμό. Δεν υπάρχει προηγούμενο υπουργού παγκοσμίως που να απειλεί ότι θα φθάσει μέχρι την παραίτηση, αν η κυβέρνηση της οποίας είναι ο ίδιος στέλεχος δεν δώσει το επίδομα που έχει υποσχεθεί στους υφισταμένους του. Αν δηλαδή δεν δώσει ο κ. Καραμανλής στους αστυνομικούς το επίδομα που τους είχε υποσχεθεί προεκλογικά και γι αυτό ο κ. Πολύδωρας ζήτησε κα συνάντηση μαζί του. Προφανώς για να του υπενθυμίσει επίσης ότι το 80% των αστυνομικών και των οικογενειών τους ψηφίζουν τη Ν.Δ.σύμφωνα με δήλωση συνδικαλιστή τους…

Το βέβαιο είναι ότι με τη στάση του αυτή, ο κ. Πολύδωρας εξασφάλισε να γραφεί το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του αστυνομικού συνδικαλισμού. Κάτι τέτοιο άλλωστε άφησε να εννοηθεί συνδικαλιστής των αστυνομικών και αυτό επεδίωκε ο υπουργός του, καθώς μυρίζεται πρόωρες εκλογές. Μεγαλωμένος πολιτικά στην αρένα της Β΄Αθηνών, όπου «η μύγα τρώει σίδερο και το κουνούπι ατσάλι», εξασφάλισε τις ψήφους των χιλιάδων αστυνομικών, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της συνδικαλιστικής του δράσης. Είτε το άρουν το επίδομα οι αστυνομικοί, είτε όχι, ο κ. Πολύδωρας θα πάρει την ψήφο τους. Φυσικά, το επίδομα επικινδυνότητας που διεκδικούν δεν θα τους κάνει πιο αποτελεσματικούς.

Αγγελος Στάγκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.