ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανησυχούν γενικώς οι έλληνες και τα ρίχνουν στην ΕΕ και το ευρώ, αν είναι δυνατόν

20:07 - 20 Δεκ 2006 | Από θέσεως...
Είναι πραγματικά βαρετό να ασχολείται εδώ καιτρεις μέρες η χώρα με τον κ. Πολύδωρα, τις φραστικές και ιδεολογικές πιρουέτες του. Σιγά τα μπρόκολα, ακόμη και τα ελληνικά που έχουν κατακλύσει την αγορά και κυριαρχούν στην άχαρη ζωή μας. Και εδώ που τα λέμε, ο κ. Πολύδωρας δεν είναι και κανένα μπρόκολο πολύ υψηλής ποιότητας, για να μας απασχολεί περισσότερο από τα άλλα. Εδώ ο έλληνας έχει φτάσει σε πολύ υψηλότερα επίπεδα ασυναρτησίας και αμφισβητεί ακόμη και τα οφέλη από το ευρώ,με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης θα ασχολείται;

Σύμφωνα λοιπόν με το ευρωβαρόμετρο, περισσότεροι έλληνες νοσταλγούν σήμερα την δραχμούλα και λιγότεροι είναι ευχαριστημένοι με το ευρώ, αλλά από την άλλη πλευρά,Ευρωπαϊκή ΄Ενωση είναι ο θεσμός που εμπιστεύεται περισσότερο η πλειοψηφία. Πάλι καλά, αφού οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι αν η χώρα δεν ήταν σήμερα στην ΟΝΕ, θα τρέχαμε και δεν θα φτάναμε με τις υποτιμήσεις της δραχμής και την βενζίνη θα την πληρώναμε 3000 δρχ. το λίτρο. Τουλάχιστον στους περισσότερους έχει μείνει λίγο μυαλό και αντιλαμβάνονται ότι αν δεν είμασταν ούτε στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, θα βρισκόμασταν στα τάρταρα, τόσο από πλευράς οικονομίας, όσο και από πλευράς νόμων και θεσμών. Οι υπόλοιποι είναι νοοτροπίας Παπαρήγα και καλά να πάθουν…

Για τους έλληνες, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανεργία. Την τρέμουν, όπως επισημαίνει το 56% των συμπολιτών μας, ενώ στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, μόλις το 40% την θεωρούν κυρίαρχο πρόβλημα. Το καταπληκτικότερο είναι ότι πιστεύουν πως για τα προβλήματα στην απασχόληση φταίει η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, αν είναι δυνατόν.Γι΄ αυτό, μόλις το έμαθε ο φοβερός κ. Κοντοπυράκης, ο επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, έσπευσε να ανακοινώσει ότι η ανεργία έπεσε στο 8,3%. Σκέφτηκε ο άνθρωπος ότι μέρες πού είναι, ο έλληνες δεν πρέπει να έχουν άγχος και για να διαφυλάξει την συμμετοχή μας στην Ε.Ε., έκανε το θαύμα του. Γιατί περί θαύματος πρόκειται, αν και άλλο δίνουν διαφορετική εξήγηση. Πιστεύουν ότι η ανεργία πέφτει με τον παραδοσιακό και δοκιμασμένο τρόπο. ΄Εχει κάνει η κυβέρνηση όσους διορισμούς δικών της παιδιών στον δημόσιο τομέα, που θέλοντας και μη η ανεργία πέφτει.Ταυτόχρονα, επανιδρύεται και το κράτος!

Ο έλληνες ανησυχούν πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους ευρωπαίους και για την οικονομική τους κατάσταση, την επαγγελματική τους εξέλιξη, την ακρίβεια, τηνπαγκοσμιοποίηση και όλα τα συναφή. Εχουν δίκιο γιατί όσοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι την έχουν τόσο καλά που δύσκολα μπορούν να φαντασθούν περισσότερη βελτίωση, ενώ εκείνοι του ιδιωτικού τομέα ζουν καθημερινά όλο και πιο δύσκολες καταστάσεις. Ολοι μαζί επομένως δεν βλέπουν βελτίωση το χρόνου και αν κανείς προσθέσει και τα δάνεια που τους βαραίνουν για αγορά πρώτης, δεύτερης κα τρίτης κατοικίας, πρώτου, δεύτερου και τρίτου αυτοκινήτου, ή για να πληρώνουν το κινητό, τα ψώνια και τα ταξίδια, καταλαβαίνει την απαισιοδοξία που τους δέρνει. Αφήστε εκείνες τις τιμές που καλπάζουν συνεχώς σαν αραβικά άλογα.

Με λίγα λόγια, ο έλληνας τα βλέπει πιο μαύρα και πιο άραχνα από τους υπόλοιπους ευρωπαίους και γιαυτό έχουν ευθύνες η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και περισσότερες ακόμη το ευρώ. Δίκιο έχουν να τα βλέπουν μαύρα και άραχνα , αλλά η εξήγηση για το γιατί φταίνε η ΕΕ και το ευρώ χάνεται στην άβυσσο της ψυχής του έλληνα. Αλλωστε γιαυτό ο μακαρίτης ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει ότι η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο, για να συμπληρώσει αργότερα ο κ. Σημίτης ότι «αυτή είναι η Ελλάδα».

Αγγελος Στάγκος

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.