ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ρουκέτα κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ έπιασε όλους στον ύπνο και τώρα η κυβέρνηση τρέχει

18:46 - 12 Ιαν 2007 | Από θέσεως...
Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει η μονομαχία Σάλλα-Βγενόπουλου στα τραπεζικά λειβάδια και ενώ όλοι είχαν πάρει θέσεις για να δουν ποιος θα αγοράσει ποιον -μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η μάχη Μαρφίν-Πειραιώς έχει πολλά στοιχεία προσωπικής βεντέτας- ήρθε η ρουκέτα κατά της αμερικανικής πρεσβείας για να αλλάξει τον προσανατολισμό του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης. Και σωστά γιατί είχαμε καιρό να δούμε τρομοκρατικό κτύπημα ανάλογου βεληνεκούς στη χώρα μας. Κατά των ΗΠΑ μάλιστα και με δεδομένο το ιστορικό που υπάρχει εδώ και 32 περίπου χρόνια.

Η εκτόξευση ρουκέτας κατά το κτιρίου της αμερικανικής πρεσβείας στην καρδιά της Αθήνας, αποτελεί αναμφίβολα θεαματικό και απόλυτα επιτυχημένο κτύπημα από την πλευρά των δραστών. Όχι μόνο πέτυχε τον στόχο, αλλά τυχαία ή όχι, το βλήμα έσκασε δίπλα στον θυρεό των ΗΠΑ και κατέληξε στην τουαλέτα του αμερικανού πρεσβευτή. Τι καλύτερο μπορούσαν να ελπίζουν αυτοί που το έκαναν, οι οποίοι είναι φανερό ότι να προκαλέσουν θόρυβο και εντυπώσειςεπιδίωκαν και όχι θύματα. Γι΄ αυτό και επειδή του βόλευε έριξαν την ρουκέτα γύρω στις 6 το πρωί, όταν η πρεσβεία ήταν άδεια από προσωπικό.

Το γεγονός αυτό οδηγεί σε ένα πρώτο συμπέρασμα ότι οι δράστες είναι ιθαγενείς και όχι ισλαμιστές ή άραβες τρομοκράτες, που η πείρα έχει δείξει ότι οι ενέργειές τους αποσκοπούν στην πρόκληση θυμάτων. Το ανησυχητικό είναι ότι εκ το αποτελέσματος φαίνονται αρκούντως εκπαιδευμένοι και παράτολμοι, ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες, χρησιμοποίησαν οπλισμό και βλήμα που δεν είχαν ξαναχρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα και δεν τα διαθέτει ούτε ο ελληνικός στρατός. Αρα τα προμηθεύτηκαν από το εξωτερικό καιπιθανώς να έχουν διασυνδέσεις με άτομα ή τρομοκρατικές οργανώσεις εκτός Ελλάδας.

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ευθύνες της αστυνομίας είναι πολύ μεγάλες, καθώς αποδεικνύονται για άλλη μία φορά η πατροπαράδοτη πλέον ανικανότητάτης , αλλά και οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας της. Η διαχρονική ανικανότητά της είναι άσχετη με το ποια κυβέρνηση είναι στην εξουσία και πολύ σχετική με το γεγονός ότι πρόκειται για μία ακόμη ελληνική δημόσια υπηρεσία. Στην προκειμένη περίπτωση στοιχειοθετείται από το γεγονός ότι η ελληνική αστυνομία δεν έχει πληροφόρηση και δεν μπορεί να προλάβει όχι μία τέτοια ενέργεια, αλλά ούτε επεισόδια που σχεδιάζουν οπαδοί ποδοσφαιρικών σωματείων. Στοιχειοθετείται επίσης από την βεβαιότητα ότι οι πάμπολλοι αστυνομικοί που είχαν βάρδια εκείνη την ώρα γύρω από την αμερικανική πρεσβεία «χαβαλέδιαζαν» αντί να έχουν μάτια τους ανοιχτά. Επομένως, δεν είναι ούτε πειθαρχημένοι, ούτε εκπαιδευμένοι.

Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης προκύπτουν από την μανία της να ελέγξει κομματικά Και μέσω ΔΑΚΕ και κουμπάρων όλο τον κρατικό μηχανισμό. Απομάκρυνε όλους όσους είχαν στελεχώσει τον κρατικό μηχανισμό επί κυβέρνησης Σημίτη, χωρίς να νοιάζεται αν πρόκειται για αντικειμενικά άξια στελέχηπου δεν είχαν σχέση με το ΠΑΣΟΚ Και δίχως να εξετάσει αν διαθέτει εξίσου άξιους αντικαταστάτες. Ξέθαψε όλα τα σκουπίδια που δήλωναν «πιστοί» , τους έβαλε σε θέσεις και πολλές φορές το μετάνοιωσε. Το μετάνοιωσε στις εφορίες και τα τελωνεία, στις ΔΕΚΟ, στο στράτευμα και τώρα στην αστυνομία και ειδικά στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, όπου απομάκρυνε όλα τα εκπαιδευμένα από αμερικανούς, άγγλους, γερμανούς και γάλλους, στελέχη της, επειδή έτυχε να υπηρετούν επί προηγούμενης κυβέρνησης. Απόδειξη ότι ο κ. Πολύδωρας έσπευσε πρωί-πρωί να ανακοινώσει ότι ο κ. Σείρος, ο πρώην διοικητής της αντιτρομοκρατικής, θα αναλάβει και πάλι την εποπτεία!

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι δράστες του τρομοκρατικού κτυπήματος κτύπησαν την πρεσβεία των ΗΠΑ ως αντίθετοι στηνπολιτική της κυβέρνησης Μπους. Η ελληνική κυβέρνηση και η Ελλάδα αποτελούν κατά κάποιο τρόπο «παράπλευρες απώλειες» που προκάλεσε η ρουκέτα. Η ελληνική κυβέρνηση γιατί επλήγη το κύρος και η αξιοπιστία της, η Ελλάδα γιατί έγινε θύμα κακής δημοσιότητας από τα ξένα μήντια και κυρίως από εκείνα που ελέγχουν οι ΗΠΑ και η Βρετανία. Όχι γιατί στις συγκεκριμένες χώρες και άλλου δεν έγιναν τρομοκρατικέςενέργειες απείρως σοβαρότερες κα με πολλά θύματα, αλλά γιατί αυτές διαθέτουν «τα γένια και τα κτένια» και είναι έτοιμες να τσακίσουν όποια χώρα και όποιο λαό δεν πηγαίνει με τα χνώτα τους. Δεν αποκλείεται λοιπόν να υπάρξουν συνέπειες στον τουρισμό, που μετά την Ολυμπιάδα και λόγω της Ολυμπιάδας, πήρε τα πάνω του.

Το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί είναι αν υπάρχουν ελπίδες να συλληφθούν οι δράστες. Και η πιο λογική απάντηση είναι «μόνο από τύχη». Πιο σημαντικό είναι ίσως να δούμε αν θα γίνουν και άλλες τρομοκρατικές ενέργειες στο μέλλον και πως μπορούν αυτές να αποτ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.