ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με την Εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου

11:29 - 29 Ιουν 2007 | Από θέσεως...
Τι υποκριτές που είμαστε. Μας έπιασε ξαφνικά η θλίψη για την Πάρνηθα. Κάηκε λέει και έχασε η Αθήνα τον μοναδικό πνεύμονα που της είχε απομείνει. Ας μην διαμαρτυρόμαστε. Δεκαετίες τώρα ως Κοινωνία ανεχόμαστε τις υπηρεσίες , των εμπρηστών, των καταπατητών, και των τοπικών μικρο εργολάβων που τις προσφέρουν με την Εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Το Ελληνικό κράτος που εκπροσωπείται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις θα φροντίσει να νομιμοποιήσει κάθε αυθαιρεσία. Τουλάχιστον σε αυτό έχουν κοινή γραμμή και τα δυο μεγάλα κόμματα .

Σε κάποια προεκλογική περίοδο, με κάποια φωτογραφική τροπολογία ή με κάποιο αμφισβητούμενο νομοσχέδιο θα νομιμοποιηθούν όλα. Όπως γίνεται δεκαετίες τώρα.

Στα καμένα θα ξεφυτρώσουν δειλά  δειλά, βιλίτσες, λίγο αργότερα βιλάρες με πισίνες. Θα ασφαλτοστρωθούν δρόμοι, θα πάει φως, νερό και τηλέφωνο. Και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ρίξτε μια ματιά στον Υμηττό προς τη μεριά της Βούλας και της Γλυφάδας και θα έχετε μια εικόνα για του τι θα ακολουθήσει στην Πάρνηθα.

Το πιο ωραίο όμως από όλα είναι πως οι συμπολίτες μας που θα σπεύσουν να μετοικήσουν στην καμένη γή,  ξέροντας ότι θα τύχουν αυτής της μεταχείρισης θα είναι και θρασείς.

Όταν σε καμιά νεροποντή θα έχουμε καμιά κατολίσθηση που θα προκαλέσει ζημιές ή και θανάτους, θα αλαλάζουν ότι δεν υπάρχει Κράτος, ότι δεν υπάρχουν υποδομές.
 
Τους θαυμάσαμε, όταν αφού αγοράσανε ωραία και καλά το πρώην καμένο οικοπεδάκι τους, και μπαζώνανε το διπλανό ρέμακαι κτίσανε το νεοπλουτέ παλατάκι τους, μετά βγαίνανε στα κανάλια διαμαρτυρόμενοι για τις ζημιές που πάθανε. Κι εμείς τους ανεχόμαστε όπως ανεχόμαστε κάθε είδους αυθαιρεσία.  

Κάπως έτσι το βλέπω να γίνεται στην Πάρνηθα σε περίπου πέντε με έξι χρονάκια. Τόσο πήρε και στον Υμηττό, στην Πεντέλη στο Χορτιάτη κλπ κλπ.

Ας αφήσουμε λοιπόν τις υποκρισίες και ας το πάρουμε απόφαση. Η βορειότερη πόλη της Αφρικής είναι η Αθήνα.  Oχι μόνο από ποιότητα ζωής , υπηρεσίες και διοίκηση.  ¨Οχι μόνο κλιματολογικά, αφού η θερμοκρασία της έχει ανέβει κατά δύο βαθμούς. Τώρα και εμφανισιακά. Στους σκουπιδότοπους,, στις λακούβες, στο μπετόν, ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη φαλακρό βουνό. Το σκέπαστρο του καλατράβα μας μάρανε. ¨Οπως λέει και ο σοφός λαός.. Τι του λείπει του ψωριάρη ;  Φούντα με μαργαριτάρι.  


Τάκης Λαϊνας

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.