ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο κ. Σουφλιάς είναι πράγματι ο πιο κατάλληλος υπερασπιστής της Πάρνηθας και της Αττικής

15:54 - 04 Ιουλ 2007 | Από θέσεως...
Είναι σωστή η απόφαση του κ. Καραμανλή να αναθέσει στον κ. Σουφλιά το έργο της προστασίας –καταχρηστικά «προστασίας» αφού η μίσή κάηκε- και της αναδάσωσης της Πάρνηθας. Το εγχείρημα θα μπορούσε να ανήκει εξ ολοκλήρου, έτσι και αλλιώς, στις αρμοδιότητες του ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει αυτό που βλέπει και αισθάνεται όλος ο κόσμος. Ότι ο κ. Σουφλιάς , μαζί ίσως με τον κ. Ρουσόπουλο, είναι ο πιο αποτελεσματικός υπουργός της σημερινής κυβέρνησης. Μακράν μάλιστα, αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για μία κυβέρνηση χαμηλών επιδόσεων που θα συμπληρώσει την θητεία της με ελάχιστο έργο.

Μέσα σ΄ αυτή τη μετριότητα, ο κ. Σουφλιάς οπωσδήποτε ξεχώρισε. Δεν κινήθηκε με ταχείς ρυθμούς, προτιμώντας τη σιγουριά και την κάλυψη των νώτων του από άστοχες αποφάσεις και κινήσεις και κυρίως από σκάνδαλα. Η σύνεση που επέδειξε του επέτρεψε να διατηρήσει κάποια ανεξαρτησία στο πλαίσιο της κυβέρνησης, να διατηρεί κάποιες αποστάσεις όταν άλλοι συνάδελφοί του επιδίδονται σε λαϊκισμούς και να επιδεικνύει επιθετικότητα όταν κάποιοι παράγοντες προσπαθούν να του επιβάλουν τον τρόπο που θα κάνει τη δουλειά και που και πως θα αναθέτει έργα.

Με λίγα λόγια, ο κ. Σουφλιάς έχει αποδείξει ότι διαθέτει την πολιτική ωριμότητα και γνώση που τον βοηθούν να αποφεύγει τις εξαλλότητες και να παράγει στοιχειωδώς έργο. Τον βοηθούν επίσης να διατηρεί πολιτισμένη αντιπαλότητα με την αντιπολίτευση και να της αναγνωρίζει τα έργα που εκείνη έκανε όταν ήταν στην κυβέρνηση. Αυτό οφείλεται αφενός στον χαρακτήρα του, αφού από τότε που αναμείχθηκε στην πολιτική μετά την μεταπολίτευση κινήθηκε με μετριοπάθεια και αφετέρου στα σχέδια που έχει για τον εαυτό του. Αρκετοί που γνωρίζουν λένε ότι θα ήθελε πολύ να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας όταν λήξει η θητεία του κ. Παπούλια.

Αυτά όλα αναγνωρίζει ο κ. Καραμανλής. Αλλωστε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ διαθέτει την πείρα για να δίνει συμβουλές, αλλά και το κύρος για να αντισταθμίζει τις νεοφιλελεύθερες τάσεις των κ.κ. Αλογοσκούφη, Δούκα και Κουρή. Προ πάντων όμως, δίνει την ευκαιρία στον Πρωθυπουργό να κόβει καμιά κορδέλα και να μπορεί να ισχυρίζεται ότι τον τάδε δρόμο,το δείνα γεφύρικαι το συγκεκριμένο τούνελ το έκανε η Νέα Δημοκρατία και δεν το βρήκε έτοιμο από το ΠΑΣΟΚ. Ισως ο κ. Σουφλιάς να μπορούσε να κάνει περισσότερα από αυτά που έφτιαξε, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δημόσιες δαπάνες είχαν περιορισθεί τα τρία περασμένα χρόνια, λόγω του «μεγαλοφυούς» κόλπου της απογραφής.

Με τον κ. Σουφλιά επομένως συντονιστή της προσπάθειας να διασωθεί κάπως η Πάρνηθα και να θωρακιστεί κάπως η Αττική απέναντι στον κίνδυνο των πλημμύρων, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε καλά χέρια. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκείνος ήταν που σταμάτησε το πονηρό νομοσχέδιο για τα δάση, που προώθησε πρόσφατα στη Βουλή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το ερώτημα είναι αν ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ έχει τον χρόνο για να πάρει ως τον χειμώνα τα απαιτούμενα μέτρα.

Αγγελος Στάγκος

[email protected]

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.