ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις φλόγες

21:18 - 17 Ιουλ 2007 | Από θέσεως...
Μετά την πυρκαγιά της Πάρνηθας μάθαμε ότι η σωστή συντήρηση των αεροσκαφών της Πυροσβεστικής που δεν έγινε θα κόστιζε 25 εκατ. ευρώ. Σήμερα θα ξοδέψουμε για την αναδάσωση μόνο της Πάρνηθας 30 εκατ. ευρώ με αμφίβολα αποτελέσματα και φυσικά δεν θα αναδασώσουμε κανένα άλλο καμένο βουνό. Γιατί; Γιατί η κυβέρνηση έκανε «οικονομία». Και γιατί έκανε οικονομία σε αυτές τις τόσο κρίσιμες, όπως αποδείχθηκε με τον χειρότερο τρόπο, δαπάνες; Για να μπορεί να προσλαμβάνει τους ημετέρους και να συντηρεί την άχρηστη και σπάταλη γραφειοκρατία. Για να έχει 54 υπουργούς και υφυπουργούς με τις κουστωδίες τους να μανατζάρουν 17 υπουργεία. Για να έχουμε υπουργείο Τύπου και εκτός αυτού να υπάρχει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με το πολυπρόσωπο γραφείο του και να πληρώνεται και αυτός από τον προϋπολογισμό έξτρα προκειμένου να κάνει κομματική προπαγάνδα, ενώ θα έπρεπε να πληρώνεται από το κόμμα της ΝΔ αφού για αυτό εργάζεται.

Αντί η κυβέρνηση να περιορίσει τις σπατάλες στο Δημόσιο, τις θεωρεί ανελαστικές και προσπαθεί να κάνει οικονομίες αποφεύγοντας απαραίτητες δαπάνες, όπως αυτή της συντήρησης των αεροσκαφών της Πυροσβεστικής, και ταυτόχρονα προσλαμβάνει διαρκώς με κομματικά κριτήρια. Η αλήθεια είναι ότι η συντήρηση των καναντέρ που δεν έγινε δεν θα έφερνε ψήφους. Αντίθετα, η πρόσληψη από τις λίστες των μελών του κόμματος εκατοντάδων εποχικών και ανεκπαίδευτων δασοπυροσβεστών φέρνει ψήφους. Ετσι εξηγείται γιατί ο κ. Κόης, σκληρός κομματικός της Ρηγίλλης και αρχηγός της Πυροσβεστικής, διαβεβαίωσε το Υπουργικό Συμβούλιο ότι δεν χρειάζεται τα 25 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση των καναντέρ. «Εχω εγώ» είπε «επίγειες δυνάμεις που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές στα δάση». Μόνο που οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να μπουν σε μια μεγάλη δασική πυρκαγιά. Ακόμη και αν μπουν, το μόνο που θα πετύχουν θα είναι να καούν, όπως κάηκαν οι τρεις άτυχοι κρητικοί εποχικοί δασοπυροσβέστες στο Ρέθυμνο την περασμένη εβδομάδα. Ετσι λοιπόν χάσαμε την Πάρνηθα, το Πήλιο, τη Σκιάθο και τόσα άλλα δάση.

Με την ίδια κομματική λογική ο κ. Πολύδωρας θέλει να προσλάβει πάλι από τις κομματικές λίστες μερικές χιλιάδες αγροφύλακες, για να κάνουν Θεός οίδε τι. Προφανώς για να συνεχίσουν να παίζουν πρέφα στα καφενεία, να στρίβουν το μουστάκι και να λένε ότι είναι κρατικοί υπάλληλοι απολαμβάνοντας στην πλατεία του χωριού το σχετικό κύρος που συνοδεύει τέτοιες θέσεις.

Αυτή είναι η επανίδρυση του κράτους που υποσχέθηκε ο κ. Κ. Καραμανλής και η οποία αποδεικνύεται πλέον καθαρά ότι είναι η άλωση του κράτους από τον κομματικό μηχανισμό. Εναν μηχανισμό που ήταν εκτός πραγματικότητας τα τελευταία 20 χρόνια που κυβερνούσε το ΠαΣοΚ, με αποτέλεσμα τώρα που ανέλαβε τη διοίκηση της χώρας να μην ξέρει πώς λειτουργεί το πράγμα. Αυτό που δεν αντελήφθη ο Πρωθυπουργός ήταν ότι όσοι τριγύριζαν στα γραφεία του κόμματος όλα αυτά τα χρόνια περιμένοντας να κερδίσουν τις εκλογές και να καταλάβουν τις θέσεις στον κρατικό μηχανισμό δεν ήξεραν καμία δουλειά. Και θα έπρεπε να το έχει καταλάβει διότι ήταν προφανές.

Οταν κάποιος ξημεροβραδιάζεται στα γραφεία του κόμματος σημαίνει ότι δεν εργάζεται. Ειδάλλως θα βρισκόταν στην εργασία του και όχι στη Ρηγίλλης. Και όταν κάποιος δεν εργάζεται επί 15 ή 20 χρόνια, είναι αργά για να εργαστεί μετά. Εκτός βεβαίως αν γίνει υπουργός, που είναι μια δουλειά στην οποία όλοι οι άνεργοι αποδίδουν εξίσου.

Γρηγόρης Νικολόπουλος

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.