ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Οι δικοί μας ψηφοφόροι δεν ταξιδεύουν με αεροπλάνο»

11:50 - 09 Οκτ 2016
Από τις αρχες της εβδομάδος και έπειτα από την καθυστερημένη κατάθεση ενός νομοσχεδίου που προέβλεπε κάποιες αλλαγές στο καθεστώς της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η χώρα αναστατώθηκε.

Πτήσεις εσωτερικού ματαιώθηκαν, λόγω αλλεπάλληλων στάσεων εργασίας των εναέριων ελεγκτών, οι οποίοι είχαν προαναγγείλει και επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες για την συνέχεια.

Οπως είχε προαναγγελθεί με βάση αυτά, από και προς την Ελλάδα δεν θα πετούσε τίποτε για τέσσερις ημέρες. Η χώρα θα έσβηνε από τον παγκόσμιο χάρτη αερομεταφορών - κάτι που δεν πρέπει να έχει συμβεί τις τελευταίες δεκαετίες. 

Εν όψει αυτών, ταξιδιωτικοί πράκτορες και άλλες συναφείς υπηρεσίες έφτασαν την Παρασκευή και το Σάββατο σε οριακά σημεία. Οι διεθνείς πτήσεις του επόμενου τετρατημέρου ματαιώθηκαν, το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος το Σάββατο θύμιζε το λιμάνι της κατεστραμμένης Σμύρνης. Χιλιάδες κόσμου σε ουρές ατελείωτες, πτήσεις καθυστερημένες, επίγειο προσωπικό και επιβάτες σε κατάσταση παράκρουσης. 

Μία από τις ισχυρότερες συντεχνίες της μικρής αυτής χώρας κατάφερε να θέσει σε δοκιμασία τα δίκτυα των παγκόσμιων αερομεταφορών για μερικές ώρες. Για ποιον λόγο ακριβώς; Αγνωστο, καθώς το αίτημα των απεργιών πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει κατανοητό στους πολίτες. 

Οσο συνέβαιναν αυτά, η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών παρακολουθούσε με την γνωστή νωχελικότητα και βαρυθυμία που την διακρίνει. 

Και αφότου η ζημιά είχε γίνει, τα προγράμματα και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις μερικών χιλιάδων Ελλήνων και ξένων είχαν γίνει άνω κάτω, οι συνδικαλιστές της ΥΠΑ  συναντήθηκαν με τον Χρ. Σπίρτζη. Και έτσι, έπειτα από τις παρεξηγήσεις μεταξύ Εκκλησίας και κυβέρνησης, λύθηκαν και οι παρεξηγήσεις που υποτίθεται ότι έθιγαν τα συμφέροντα μίας από τις πλέον προνομιούχες επαγγελματικές συντεχνίες της χώρας. Μόλις ανακοινώθηκε ότι οι απεργίες θα ανασταλούν…

Η περίπτωση είναι μία περίτρανη απόδειξη του βάθους του προβλήματος που κακατρύχει την χώρα. Ενας υπουργός, πρώην αρχισυνδικαλιστής επιδεικνύοντας προφανή περιφρόνηση για τους πολίτες και το δημόσιο συμφέρον που ισχυρίζεται ότι υπηρετεί, «τα βρίσκει» στο και πέντε με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστών και νομίζει ότι δεν τρέχει τίποτε. Η ζημιά έχει γίνει, όμως τα συμφέροντα κάποιων λίγων δεν θίγονται και οι άλλοι, οι πολλοί ταλαιπωρούνται. 

Για την άλλη πλευρά, αυτή της συντεχνίας, δεν αξίζει να συζητεί κανείς επί μακρόν, αφού το πεδίο δράσης τής προσφέρεται από την πολιτική εξουσία. 

Κάπως έτσι, μία χώρα ολόκληρη παρακολουθεί αποχαυνωμένη την συμπαιγνία των μετρίων που καθορίζει τις ζωές της. Το πιθανότερο είναι πάντως πως η κυβέρνηση επιχείρημα έχει. Και μάλλον θα διατυπώνεται ως εξής: «οι δικοί μας ψηφοφόροι δεν ταξιδεύουν με αεροπλάνο»… 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:01 - 09 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.