• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Άγγελος Κωβαίος

Άγγελος Κωβαίος

Η υγειονομική πτυχή της πανδημίας του κορονοϊού είναι ασυζητητί και η σπουδαιότερη. Το πόσοι άνθρωποι νοσούν ή θα νοσήσουν, πόσο γρήγορα η νόσος εξαπλώνεται, πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν και ποιος θα είναι ο τελικός απολογισμός αυτής της κρίσης σε ανθρώπινες ζωές, είναι η πρώτη και σημαντικότερη παράμετρος για την επόμενη ημέρα. 

Σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, η επίδραση του κορωνοϊού είναι σαρωτική. Προϋπολογισμοί ακυρώνονται, δαπάνες αναθεωρούνται, κονδύλια αποδεσμεύονται, τομείς προτάσσονται έναντι άλλων, η ταχύτητα της λήψης αποφάσεων αυξάνεται, η αποτελεσματικότητα αναδεικνύεται ως στοίχημα κομβικής σημασίας.

Τις ημέρες αυτές και ξεκινώντας από την Δευτέρα 9 Μαρτίου, υψηλές αντιπροσωπείες από την Ελλάδα και την Γερμανία συναντώνται στο Βερολίνο, στο πλαίσιο ενός ιδιαιτέρως φιλόδοξου επιχειρηματικού φόρουμ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Ανγκελα Μέρκελ σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία και η μεταξύ τους συζήτηση προφανώς δεν θα περιλάβει μόνο τις επενδύσεις και την οικονομική συνεργασία, αλλά και τα όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και στο Αιγαίο.

 

 

Επειτα από την απόφαση και ανακοίνωση της δέσμης των πέντε μέτρων που αποφασίστηκαν από το ΚΥΣΕΑ την Κυριακή το βράδυ για την διαχείριση της κρίσης, κάποιοι φαίνεται ότι δεν έχουν αντιληφθεί σε ποια συνθήκη βρίσκεται η χώρα. 

 

 

Στην εποχή της πολιτικής ασυναρτησίας και της κυριαρχίας περίεργων προσώπων, ιδεών και πολιτικών σχηματισμών, σε κάποια επίπεδα έχει αρχίσει να αναζητείται εναλλακτικός τρόπος για την πρόσβαση στα μεγάλα κοινά. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρει μεγάλη φόρα και αδικαιολόγητα. Προφανώς στην προσπάθειά του να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ προσωπικό μαγαζί και να κυριαρχήσει ο ίδιος, έχει κάπως χάσει την επαφή και την συναίσθηση των πραγματικών δεδομένων και συνθηκών.

Το υπουργείο Παιδείας της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη έχει μία ιδιομορφία: κατορθώνει (ή επιδιώκει;) με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να βρίσκεται σχεδόν καθημερινώς στην δημοσιότητα.

Η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές και ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, με αιχμή μεταξύ άλλων τον σεβασμό και την τήρηση της νομιμότητας, την ισονομία και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης σε όλα τα πεδία και επίπεδα.

Τα στιγμιότυπα από την ανακήρυξη της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας είχαν περισσότερο ενδιαφέρον από ό,τι οι περισσότεροι θα ανέμεναν.

Όσο εκκρεμεί η ανακοίνωση του ονόματος του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, μοιραία ο καθένας θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να λέει ό,τι νομίζει, να προτείνει υποψηφίους, να απορρίπτει άλλους, να ισχυρίζεται ότι ξέρει κάτι παραπάνω, ενώ στην πραγματικότητα δεν ξέρει τίποτε.

Φαίνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βιάζεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για το πρόσωπο που θα προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Προέχουν άλλα και σημαντικότερα. Όπως το ταξίδι στις ΗΠΑ και η συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ την επόμενη εβδομάδα αλλά και η αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Η συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά έχει ανοίξει και μάλιστα με τρόπο πρωτοφανή. Για τους δικούς του λόγους και με τον δικό του τρόπο ο Ερντογάν καθημερινώς εκτοξεύει μία απειλή και δίνει ένα σόου. Ασχέτως του πού και πόσο μπλοφάρει και τι από όλα όσα λέει θα το υλοποιήσει, ένα πρέπει να είναι σαφές σε όλους: η τουρκική επεκτατική πολιτική βρίσκεται πλέον σε μία τροχιά η οποία ούτε θα αλλάξει, ούτε θα ανατραπεί.

Στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε θα ήταν καλό να γνωρίζουμε πού πατάμε και πού βρισκόμαστε. Να γνωρίζουμε τι είμαστε, να παραδεχόμαστε τι δεν είμαστε, να ξέρουμε τις αδυναμίες μας, να κατανοούμε τι μας παίρνει να λέμε και τι όχι.

Επειτα από δέκα χρόνια κρίσης, σε κάποιους κύκλους κυριαρχεί η αντίληψη ότι με τις πρόσφατες εκλογές επιστρέψαμε στην «κανονικότητα», χωρίς να είναι και κανείς βέβαιος τι ακριβώς σημαίνει αυτό.

σελίδα 1 από 20
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman