• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
Image on Reporter.gr
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Άγγελος Κωβαίος

Άγγελος Κωβαίος

Η πλάνη των εκλογικών διλημμάτων και η ιστορική τους διάψευση

Στην πολιτική ημερήσια διάταξη έχουν πλέον ενταχθεί τα εκλογικά διλήμματα, τα οποία συνοδεύονται και από την αντίστοιχη φρασεολογία. Πολιτικές τερατογενέσεις, σταθερότητα ή αβεβαιότητα, ισχυρές και αυτοδύναμες κυβερνήσεις ή σχήματα συνεργασίας, πρόοδος ή συμφορά κ.λπ. 

Πόσες φορές ακόμη θα διαψεύσει ο Μητσοτάκης τις πρόωρες εκλογές; 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέψευσε την Τρίτη για μία ακόμη φορά τα σενάρια πρόωρων εκλογών και επανέλαβε ότι οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας. 

Ευρωπαϊκή αμνησία και πολιτική α-νοησία

Λέγεται συχνά και μάλιστα με διάθεση ελαφριά και αμέριμνη, ότι η Ευρώπη είναι ένα καράβι που αργεί στρίψει, αλλά τελικά πάντα οδηγείται στη σωστή κατεύθυνση. Οι στιγμές που ζούμε δείχνουν ότι αυτό το χαρακτηριστικό της Ευρώπης, ούτε τόσο χαριτωμένο είναι, ούτε και μπορεί πλέον να δικαιολογείται. 

Η ακρίβεια απειλεί με ακύρωση τα εκλογικά διλήμματα του Μητσοτάκη

Υπάρχει μία άποψη και διατυπώνεται από πολιτικά και άλλα πρόσωπα, η οποία ακούγεται κάπως αιρετική. Απέναντι στην αντίληψη που καλλιεργείται από την κυβέρνηση, ότι ήταν άτυχη επειδή «στη βάρδιά της» έτυχαν όλες οι κρίσεις (ελληνοτουρκική, μεταναστευτική, πανδημία και τώρα πόλεμος), διατυπώνεται ένας αντίλογος.

Γιατί τα… τριχίλιαρα (και τα δισ.) δεν είναι πετσετάκια

Το κωμικοτραγικό περιστατικό του διαλόγου Δούκα - Λιβανού μπορεί να προβληματίζει πολλαπλώς την κυβέρνηση και να αναδεικνύει πολλά και δυσάρεστα, όμως είχε και μία χρησιμότητα. 

Ο Βενιζέλος, ο Ανδρουλάκης και αυτό το «κάτι» που ξέχασε ο Μητσοτάκης για τη Novartis

Η άνευ ουσίας συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, έληξε σχεδόν άδοξα την Κυριακή το βράδυ με την αναμενόμενη απόρριψή της και την επίσης αναμενόμενη κλοτσοπατινάδα. 

Η θλιβερή συνήθεια της αναζήτησης δικαιολογίας

Ένα από τα πιο θλιβερά πράγματα στην πολιτική (και στη ζωή, γενικότερα) είναι οι δικαιολογίες. Το να περιέρχεται κάποιος σε μία κατάσταση, στην οποία δεν τολμά να αποδεχθεί τη δική του ευθύνη και επιχειρεί να καταλογίσει σε κάποιον άλλον, ή στη μοίρα, ή στην κακή συναστρία ή στον κακό μας τον καιρό, το φταίξιμο για αστοχίες, αποτυχίες και λανθασμένες αποφάσεις. (Όσοι έχουν πάει στο Στρατό θα θυμούνται ότι όποιος έβγαινε στην αναφορά, μία πιθανότητα είχε να την γλιτώσει, δηλώνοντας «αδικαιολόγητος» - ακόμη και αν δεν ίσχυε).

Δεν θα υπάρχουν πολλά διλήμματα στις εκλογές

Όσο κάνουμε ότι δεν τρέχει τίποτε με την πανδημία και για μία ακόμη φορά προσδοκούμε τα αρνιά και τα κοκορέτσια του Πάσχα, η όποια συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την πολιτική έχει θέμα τις εκλογές. 

Η Ελλάδα στο ευρώ, η προειδοποίηση Σημίτη και ένα διαφωτιστικό γράφημα

Με την έλευση του 2022 η Ελλάδα συμπλήρωσε 20 χρόνια συμμετοχής στην ΟΝΕ. Στον σκληρό πυρήνα της Ένωσης, στην ομάδα των κρατών που υιοθέτησαν το ενιαίο νόμισμα, με τις ιστορικές του διαστάσεις και την νέα συνθήκη που αυτό δημιούργησε στην παγκόσμια οικονομική ισορροπία. 

Μετά την εκλογή Ανδρουλάκη: Δεν είναι δα και πυρηνική φυσική

Οι εκλογές του ΚΙΝΑΛ τελείωσαν, το κόμμα ήδη αρχίζει να ξαναλέγεται ΠαΣοΚ, ο νέος πρόεδρος εγκαταστάθηκε στη Χαριλάου Τρικούπη και σύντομα θα λάβει τις αποφάσεις του για πρόσωπα, πράγματα και για τον εαυτό του - αν και πότε θα παραιτηθεί από την Ευρωβουλή. 

Είναι περιττό να επαναλαμβάνει κανείς τη φράση που αποδίδεται στον Χάρολντ ΜακΜίλαν για την πολιτική επίδραση των γεγονότων. 

Πανδημία, ατολμία και πολιτικό κόστος

Όσο κι αν η ζωή συνεχίζεται, η πορεία της πανδημίας δείχνει ότι δεν συνεχίζεται κανονικά. Κανείς δεν μπορεί να συνεχίσει να υποκρίνεται ότι συμβαίνει κάτι άλλο. 

Ποιος θέλει να κοροϊδέψει τους ψηφοφόρους του ΠαΣοΚ; 

Το επίτευγμα της Φώφης Γεννηματά ήταν ότι με τα σωστά και τα λάθη, κράτησε ένα κόμμα ενωμένο και όρθιο, μέσα  από τα πολιτικά ερείπια - αυτό είναι αντικειμενικό. Οι επίδοξοι διαδοχοί της οφείλουν να κατανοήσουν ότι δεν έχουν πολλά περιθώρια για παραπλανητικά διλήμματα και πολιτικές αερολογίες. 

σελίδα 1 από 25
Image on Reporter.gr Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman