ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί...

15:10 - 17 Δεκ 2016
Η εμπειρία των τελευταίων 23 μηνών έχει δείξει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εχθρούς. Ο αγαπημένος της είναι ο Σόιμπλε, ο δεύτερος πιο αγαπημένος της ο Γιάννης Στουρνάρας. (Φυσικά και τα «ξένα κέντρα», η «διαπλοκή» και όλα τα άλλα παρεμφερή).

Κατά έναν πράξενο τρόπο όποτε η χώρα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, με υπαιτιότητα της κυβέρνησης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας διατυπώνει μία αυτονόητη προειδοποίηση, αμέσως κατηγορείται ως υπονομευτής της εθνικής προσπάθειας. Ως εχθρός εντός των τειχών…

 

Έτσι και τώρα, που έπειτα από τις λαϊκιστικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την «13η σύνταξη», ο κ. Στουρνάρας  αναφέρει στην ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας για την νομισματική πολιτική: «η επίτευξη του δημοσιονομικού αποτελέσματος του 2016 υπόκειται σε επισφάλειες, που συνδέονται με τις παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής χαλάρωσης ύψους περίπου 0,4% του ΑΕΠ που εξήγγειλε η κυβέρνηση στις 8 Δεκεμβρίου του 2016 (σ.σ.: το βοήθημα προς τους συνταξιούχους και η διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά)».

 

Στην ίδια έκθεση επισημαίνεται δε, ότι ο σημαντικότερος κίνδυνος είναι η περαιτέρω καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

 

Πώς απαντούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά;

 

Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου είπε σχετικά: «Η σημερινή τοποθέτηση Στουρνάρα είναι πολιτική κίνηση, ενταγμένη σε συνολικότερο πολιτικό παιχνίδι. Όλοι πλέον στο εξωτερικό γνωρίζουν και γνωρίζουμε ότι υπάρχει σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης γιατί το Βερολίνο θέλει να αλλάξει τον Τσίπρα και να βάλει τον κ. Μητσοτάκη καθώς θεωρεί ότι θα του κάνει καλύτερα τη δουλειά».

 

Θα μπορούσε το σχόλιο να εκληφθεί ως άλλη μία έμμεση ομολογία: Αν ο Σόιμπλε ανεβοκατεβάζει έτσι τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα, η πτώση του Σαμαρά πριν από δύο χρόνια έγινε προφανώς επειδή θεωρούσε τότε ότι ο Τσίπρας με τις υποσχέσεις που θα τού είδε δώσει, θα του έκανε καλύτερα την δουλειά.

 

Και μέχρις ενός σημείου, την έκανε…

Τελευταία τροποποίηση στις 20:57 - 17 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.