ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίνοντας και τρώγοντας σφαλιάρες…

12:33 - 04 Φεβ 2017
Η δήθεν χαλαρή συμπεριφορά, η παράκαμψη του πρωτοκόλλου, τα αστειάκια και η αγνόηση κανόνων εν γένει, τείνει να γίνει το πλέον χαρακτηριστικό γνώρισμα του Αλ. Τσίπρα.

Από τις ημέρες της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, αυτό που θα μείνει θα είναι ασφαλώς η δυσεξήγητη αλλά πάντως ατυχής στάση του σώματος του Πρωθυπουργού κατά την διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ την Παρασκευή ο κ. Τσίπρας προσέθεσε άλλο ένα στιγμιότυπο αμετροεπούς εκδήλωσης στο «ενεργητικό» του. 

Στο περιθώριο της άτυπης συνόδου κορυφής της Ενωσης που πραγματοποιήθηκε στην Μάλτα, ο κ. Τσιπρας περιχαρής και εντυπωσιακά εκδηλωτικός, κάποια στιγμή πλησίασε με ορμητικότητα τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπέτελ, ο οποίος συζητούσε με την ομόλογό του της Βρετανίας Τερέσα Μέι. Τους διέκοψε και του έριξε μία σφαλιάρα. Μπορεί κανείς να δει το στιγμιότυπο εδώ.

Ο Μπέτελ αιφνιδιάστηκε, η Μέι επίσης, ο Τσίπρας χαιρέτισε περίπου σε στιλ Βουτσά και Τζανετάκου στις ελληνικές ταινίες και αποχώρησε χαρούμενος. 

Συμπεριφορά γυμνιασιακής αισθητικής και πνεύματος, από τον Πρωθυπουργό μίας χώρας - επαίτη… Υπό κανονικές συνθήκες η κατάσταση αν μη τι άλλο θα επέβαλε σοβαρότητα και συναίσθηση των όσων επιβάλλει ο ρόλος και η θέση. 

Θα πει κάποιος «μα τα ίδια κάνει και ο Γιούνκερ, έτσι συμπεριφέρεται». Η απάντηση είναι απλή: ο Τσίπρας δεν είναι Γιούνκερ.

Και ίσως θα πρέπει οι σύμβουλοι του κ. Τσίπρα να αναλογιστούν κάτι ακόμη πιο απλό: πώς θα αισθάνονταν αυτοί και προϊστάμενός τους αν δεχόταν ο ηγέτης της υπερήφανης ελληνικής Αριστεράς μία ανάλογη σφαλιάρα, έστω στο χαλαρό, από τον Πρωθυπουργό φερ’ επείν της Τσεχίας ή της Εσθονίας; 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:50 - 04 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.