ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεσμική και δημοκρατική «δυσαρμονία»

20:14 - 18 Ιουλ 2017
Είναι προφανές ότι η υπόθεση της Ηριάννας λειτουργεί ως αφορμή για μία μεθοδευμένη και χονδροειδή επίθεση της κυβέρνησης στην Δικαιοσύνη.

Αγνοώντας κάθε έννοια της διάκρισης των εξουσιών, κομματικά και κυβερνητικά στελέχη χωρίς την παραμικρή αναστολή κρίνουν δικαστικές αποφάσεις, δικαιολογούν βανδαλισμούς - δήθεν διαμαρττρίες - στο κέντρο της Αθήνας και σπεύδουν να προκαταλάβουν την κρίση επόμενων  δικαστηρίων για την ίδια υπόθεση. Γιατί όχι και για όποια άλλη; 

 

Εχει προηγηθεί ο Πρωθυπουργός που χαρακτήριζε προ εβδομάδων το ΣτΕ «θεσμικό εμπόδιο», μία δήλωση - ομπρέλα για όλους τους αυτόκλητους δικαστές. 

 

Κάτι σαν σάλπισμα για την μετωπική σύγκρουση της εκτελεστικής με την δικαστική εξουσία.

 

Διαβάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου, κάθε αμφιβολία διαλύεται. 

 

Το κόμμα που στηρίζει την κυβέρνηση χαρακτήρισε την απόφαση με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής της ποινής των καταδικασμένων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση «προσβολή για το κοινό περί δικαίου αίσθημα» και «μαύρη σελίδα στην ιστορία της δικαιοσύνης». Το επανέλαβε προς εμπέδωση και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

 

Και επιπλέον, οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές στην πόλη εξασφαλίζουν την κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν γίνεται λόγος για «πολύμορφο κίνημα συμπαράστασης»…

 

Κατόπιν όλων αυτών, η Κουμουνδούρου και το Μέγαρο Μαξίμου δεν κρύβονται. Εχουν σχέδιο και κάθε διάθεση να κλιμακώσουν την σύγκρουση, να παραδώσουν τους δικαστές εν σώματι στις διαθέσεις των μαζών και ποιος ξέρει που οδηγεί αυτό. Είναι σαφές από την φράση της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ: «Το πολύμορφο κίνημα συμπαράστασης (…) συμβάλλει ώστε η δυσαρμονία που προέκυψε από την συγκεκριμένη απόφαση να μπορέσει να αποκατασταθεί». 

 

Οσο εξωφρενικά ακούγονται αυτά, τόσο αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της σημερινής κυβέρνησης. Η πραγματική δυσαρμονία είναι θεσμική, με υπαιτιότητα της κυβέρνησης και η παρέμβαση στην δικαιοσύνη είναι από μόνη της διαβρωτική για την δημοκρατία. Αλλά στην πορεία προς τον σοσιαλισμό αυτά είναι λεπρομέρειες και παράπλευρες απώλειες.

 

Η κυβερνητική μεθόδευση παίρνει πλέον μορφή απροκάλυπτης υπαγόρευσης δικαστικών αποφάσεων και εκβιαστικής απειλής για όσους δεν… εναρμονίζονται με τις διαθέσεις της κυβέρνησης και «δεν συμμορφούνται προς τα υποδείξεις». Τι θα γίνει άραγε αν δεν υπάρξει συμμόρφωση;

 

Αλλη μια τραγική ειρωνία της Ιστορίας. Τα άλλοτε θύματα φιλοδοξούν να μετατραπούν σε θύτες…

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.