ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην ΔΗΣΥ

13:00 - 21 Αυγ 2017
Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου επικεφαλής της ΔΗΣΥ. Και όπως όλα δείχνουν, υπάρχουν κάποια στοιχεία, τα οποία θα διαμορφώσουν άλλα δεδομένα και - υπό συνθήκες και προϋποθέσεις - μία άλλη πολιτική δυναμική.

Η πληροφορία ότι η ψηφοφορία θα μπορεί να διεξάγεται και ηλεκτρονικά, μέσω συστήματος εγγυημένης διαφάνειας και αξιοπιστίας, θα διευρύνει σημαντικά την βάση των ψηφοφόρων και θα αλλάξει τα δεδομένα. Οι δυνατότητες δράσης και επιρροής μηχανισμών σε μία τέτοια περίπτωση θα περιοριστούν σημαντικά και αυτό θα σημάνει ότι αυτό που σήμερα θεωρείται de facto προβάδισμα της Φώφης Γεννηματά δεν θα ισχύει.

Τα διαδικαστικά και οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από τον επικεφαλής της Επιτροπής Δεοντολογίας Νίκο Αλιβιζάτο στις αρχές Σεπτμεβρίου και στο διάστημα αυτό αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους και οι επίδοξοι διεκδικητές.

Την Τετάρτη το μεσημέρι εντωμεταξύ έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει και επισήμως την υποψηφιότητά του, ενώ εκκρεμεί και η επίσημη ανακοίνωση από τον Γιώργο Καμίνη.

Τις επόμενες ημερες αναμένεται να αποκαλύψουν τις διαθέσεις τους και οι Γιάννης Μανιάτης, Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ την υποψηφιότητά του έχει προαναγγείλει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και απομένει η επισημοποίησή της.

Πολλά θα κριθούν από την στάση που θα τηρήσει και ο Σταύρος Θεοδωράκης και το αν θα συμμετάσχει στην διαδικασία ή θα κινηθεί εκτός ΔΗΣΥ, ενώ τα ερωτηματικά παραμένουν για την Αννα Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Φλωρίδη, το εγχείρημα των οποίων έχει δεχθεί πλήγμα από την υποψηφιότητα Καμίνη.  Σύντομα αναμένονται και οι ενδείξεις των διαθέσεων του Βαγγέλη Βενιζέλου. 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:47 - 21 Αυγ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.