ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί «τσιμπάει» η ΝΔ στις προβοκάτσιες του ΣΥΡΙΖΑ;

13:53 - 24 Αυγ 2017
Η συζήτηση περί των εγκλημάτων του κομμουνισμού και του ναζισμού και ποιος τα έκανε καλύτερα και μεγαλύτερα, έχει ήδη ξεπεράσει το όριο του γελοίου, δεδομένης και της συγκυρίας.

Είναι προφανές από την διαχείριση της κυβέρνησης ότι πρόκειται για κλασική προβοκατόρικη διαχείριση, η οποία δεν έτυχε, απλώς πέτυχε.

 

Την επιδίωξε την συζήτηση αυτή το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εξυπηρετούσε με τον καλύτερο τρόπο την διχαστική λογική του, την στρατηγική της πόλωσης και την υποδαύλιση των παθών, ώστε να καταλήξουν τα κομματικά έντυπα και «παπαγαλάκια» να κατηγορούν την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ακροδεξιούς και φιλοναζιστές.


Υπό αυτές τις συνθήκες είναι εντυπωσιακό το πώς η ΝΔ «τσίμπησε» στην προβοκάτσια του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να κλείσει το θέμα ως άκαιρο και εν πάση περιπτώσει ιστορικά λήξαν, διάφορα στελέχη της άρχισαν να υπερθεματίζουν σε αντικομουνισμό και να ρίχνουν λάδι στην φωτιά που άναψε η κυβέρνηση.


Θα ήταν πραγματικά πρωτότυπο αν για μία φορά η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε την αρχή και συνέβαλε στην αλλαγή του πολιτικού λόγου στην χώρα.


Αντί να σύρεται πίσω από τις διαθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, να τον άφηνε να πελαγοδρομεί στις πρωτόγονες, πολιτικά αυτιστικές ανησυχίες της Αριστεράς. Το πιθανότερο σε μία τέτοια περίπτωση θα ήταν να ξεσπάσει άλλη μία ενδοαριστερή διαμάχη, η οποία θα ήταν διασκεδαστική.


Κάποιοι στην ΝΔ έχουν καταλάβει ότι η τακτική αυτή δεν τους εξυπηρετεί. Και πιθανώς να υπάρξει κάποιος αναπροσανατολισμός ως προς το πώς θα αντιδρά στο εξής η αξιωματική αντιπολίτευση.


Μία προσπάθεια σε αυτήν την κατεύθυνση θα άξιζε πάντως τον κόπο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.