ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο... Φαντομάς αρχίζει να απειλεί τον Τσίπρα

14:11 - 14 Σεπ 2017
Ο κυβερνητικός Φαντομάς κάλεσε λοιπόν τους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Πέμπτης στο υπουργείο Οικονομικών.
Και μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας, είπε πράγματα χοντρά και σημαντικά, τόσο που ανέτρεψαν το παραμύθι του Πρωθυπουργού του προηγούμενου Σαββατοκύριακου. 
Ομως τα είπε... ατύπως. 
Οτι πιθανόν θα χρειαστούν νέα μέτρα, ότι φοβάται τους συσχετισμούς μετά τις γερμανικές εκλογές. Οτι δεν είναι τόσο βέβαιος για τον χρόνο και την μορφή της επόμενης εξόδου στις αγορές, ότι ο νόμος Κατρούγκαλου ενθάρρυνε την φοροδιαφυγή και άλλα τέτοια. 
Ο Φαντομάς είναι ο μεγαλύτερος φόβος του Αλέξη Τσίπρα. Του διέλυσε την εικόνα και ήλθε και χτύπησε στοχευμένα. Επειτα από την El Dorado και την αποχώρησή της, όσο ο Πρωθυπουργός καλούσε τους επενδυτές και όσο η κυβερνητική ανεπάρκεια φανερωνόταν στα πλημμυρισμένα από μαζούτ νερά του Σαρωνικού. 
Ομως τα είπε όλα ατύπως. Οχι επειδή φοβάται αυτός, αλλά επειδή θέλει να δείξει στον Τσίπρα ότι αρχίζει το στενό μαρκάρισμα και ότι αν θέλει να πάρει πάνω του το παιχνίδι, αυτό θα έχει κόστος και συνέπειες. 
Σύντομα και αφότου ξεκινήσει η διαδικασία της τρίτης αξιολόγησης, ο Φαντομάς θα έχει κεντρικό ρόλο. Αν προκύψουν προβλήματα θα αναλάβει πρωτοβουλίες. Αν πάνε να παιχτούν παιχνίδια, θα αντιδράσει. Είναι η τελευταία ευκαιρία και για εκείνον και για όλους σε αυτήν την κυβέρνηση. 
Η ζημιά που μπορεί να κάνει στον Τσίπρα είναι μεγάλη. Ο Τσίπρας το ξέρει, αλλά δεν μπορεί να αντιδράσει τώρα. Γιατί ο Φαντομάς κινείται έξυπνα.
Διατηρεί την ανωνυμία του και δεν μπορεί κανείς να του πει τίποτε. Μόνο που ο ίδιος θα μιλάει πλέον συχνά με τους δημοσιογρφάφους. 
Και κάποια στιγμή, όταν θα φανερωθεί, το παιχνίδι θα αλλάξει και ο Αλεξης θα δοκιμαστεί σκληρά. 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.