ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Πολάκης στον Λευκό Οίκο

14:21 - 19 Οκτ 2017
Τελικά δεν είναι αστείο. Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ντόναλντ Τραμπ τα βρήκαν. Συμφωνούν, έχουν το ίδιο ιδιότυπο δήθεν χιούμορ, κοινές αντιλήψεις,. Και κυρίως στα θέματα του Τύπου.

Όπως ενημερώνουν πηγές από το στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον, ένα μεγάλο μέρος της κατ' ιδίαν συζήτησης Τσίπρα - Τραμπ αναλώθηκε στις σχέσεις τους με τον Τύπο, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος ρώτησε τον Πρωθυπουργό αν δέχεται επιθέσεις από τα ΜΜΕ. Και ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Ναι, το κάνουν με αμείωτη ένταση».

Από εκεί κι έπειτα, ο Τραμπ άρχισε να δίνει συμβουλές, όπως την χρήση του twitter, του facebook και του Instagram, τα οποία όπως είπε έχουν μεγαλύτερη δύναμη και επιρροή από τα παραδοσιακά μέσα.

Πλήρης ταύτιση με τις απόψεις του κ. Τσίπρα, ο οποίος έχει άλλωστε εκστομίσει το περιβόητο «μην διαβάζετε εφημερίδες για να έχετε την υγειά σας». Και εν τέλει, αποδεικνύεται ότι μέσα από αυτήν την συζήτηση υπάρχει μία κοινή βάση συνεννόησης, αυτή στην οποία συναντιούται ο Τραμπ με τον Πολάκη, έναν από τους πλέον φανατικούς χρήστες των (μη) μέσων, αυτών με την μεγάλη επιρροή...

Το ωραίο είναι ότι οι ίδιες κυβερνητικές πηγές προσπαθούν τις τελευταίες ημέρες ολοένα και πιο εντατικά να εξωραΐσουν την εικόνα του Τραμπ. Και όπως λένε, αυτή είναι αποτέλεσμα επιλογής «ενός συγκεκριμένου μοντέλου επικοινωνίας και παρέμβασης».

Προφανώς, άλλωστε και στην περίπτωση του Πολάκη, το ίδιο ισχύει.

Προς επιβεβαίωση δε όλων αυτών, οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα ανέφεραν ότι ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος διαπίστωσαν ότι έχουν «εξαιρετική χημεία».

Όπως έχει και ο Τσίπρας με τον Πολάκη.

Κάπου εκεί αρχίζει η Αριστερά να βλέπει το φως. Όπως λένε οι ίδιες πηγές στον απόηχο του ταξιδιού, «η αλήθεια είναι ότι στις ΗΠΑ, όσο και αν έχουμε ασκήσει κριτική περί ιμπεριαλισμού κλπ, υπάρχει ένα επίπεδο ελευθερίας που δεν υπάρχει αλλού στον κόσμο, και για αυτό ακριβώς ο πρωθυπουργός μίλησε για κοινές αξίες».

Τα είδαν αυτά, τώρα, με τον Τραμπ, ο οποίος είναι γνωστό πώς μεριμνά για την ελευθερία και την ελεύθερη έκφραση... Δεν τα έβλεπαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν έστελναν τον Κλίντον στα δικαστήρια του Κοντονή και του Καζάκου.

Πάντως, η χημεία πρέπει όντως να υπάρχει και αυτό συνήθως φαίνεται στο χιούμορ δύο συνομιλητών. Στην συνάντησή Τσίπρα - Τραμπ, ο αμερικανός πρόεδρος έκανε στον Πρωθυπουργό την ερώτηση - παγίδα για τις σχέσεις με το Ιράν. Και με το γνωστό χιούμορ που τον διακρίνει, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «είχαμε ένα προβληματάκι πριν από 3.000 χρόνια αλλά από τότε τίποτα».

Δεν είναι τρολάρισμα, είναι αυτά που μεταφέρουν συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Και είναι να απορεί κανείς: γιατί δεν πήρε και τον Πολάκη μαζί του στον Λευκό Οίκο; Είναι βέβαιον ότι ο Τραμπ θα ενθουσιαζόταν.
Τελευταία τροποποίηση στις 14:57 - 19 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.