ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πώς εκτίθεται ο Τσίπρας από την ίδια του την προπαγάνδα

Πώς εκτίθεται ο Τσίπρας από την ίδια του την προπαγάνδα

16:20 - 24 Νοε 2017
Μία φωνή από το υπερπέραν ακούγεται: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη»… Με αυτό το μήνυμα τελειώνει το προχειροφτιαγμένο, προπαγανδιστικό φιλμάκι της κυβέρνησης για την διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Αν αντιπαρέλθει κανείς το γεγονός ότι και αυτή η επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία δέχεται σφυροκόπημα και καλείται να απολογηθεί για την υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού στην Σαουδική Αραβία, την αντιπλημμυρική απραξία και διάφορα άλλα, αξίζει να σταθεί στο μήνυμα.

Κρίνοντας από την εικόνα και το πώς αυτή περιγράφει την «πραγματικότητα» θα δει, αφενός, την εκλογική στόχευση. Αφετέρου, θα δει και θα ακούσει το ψέμα.

Ως προς την στόχευση: το σποτάκι μας δείχνει αρχικώς κάποιους πολίτες, προφανώς χαμηλού εισοδήματος, που μετρούν τα ψιλά και τα τάλιρα, μπροστά από τους πάγκους με τους γαύρους, στον φούρνο κλπ. «Σε κάποιους δεν περισσεύουν…» διαβάζει κάποιος στην οθόνη και άλλα τέτοια.

Ακολουθεί η εικόνα ενός χοντρού πούρου σε ένα τασάκι, και διάφορες πόρτες σε σκοτεινά δωμάτια ανοιγοκλείνουν. «Χτυπάμε την φοροδιαφυγή και τα δίνουμε σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη», είναι το νέο μήνυμα.  Τα παίρνουμε από τους άθλιους κεφαλαιοκράτες φοροφυγάδες και τα δίνουμε στους φουκαράδες, τα θύματα της πλουτοκρατίας.

Και ακολουθεί η εικόνα του επιμελούς και μελετηρού πρωθυπουργού, ο οποίος με μία ακριβή πέννα κρατά σημειώνει τις παρατηρήσεις του σε κάποιο κείμενο. Σε επανάληψη βλέπουμε προς εμπέδωση, το περιβόητο εκείνο «διάγγελμα», με το οποίο ανακοίνωσε την διανομή του μερίσματος.

Το ατυχές για τον κ. Τσίπρα είναι ότι με αυτό το σποτ διαψεύδει (ασυναίσθητα;) τον ίδιο του τον εαυτό. Πώς;

Ενώ στο φιλμάκι επιχειρείται η επιβολή της εντύπωσης ότι το μέρισμα είναι προϊόν της πάταξης της φοροδιαφυγής εκείνων των άθλιων τύπων που καπνίζουν τα χοντρά πούρα, ο κ. Τσίπρας ακούγεται  να λέει: «Το μέρισμα από την δημοσιονομική υπεραπόδοση θα είναι ύψους 1,4 δισ. ευρώ»… Πού πήγε η φοροδιαφυγή;

Μάλλον χάθηκε κάπου ανάμεσα στις ομολογίες Τσακαλώτου-Χουλιαράκη για την εξόντωση της μεσαίας τάξης και στις παρομοιώσεις του  κ. Τσίπρα με τον Οδυσσέα.

Είναι άλλο ένα στοιχείο που καταδεικνύει τον πανικό της κυβέρνησης και την αγωνία της να επιβάλλει μία ατζέντα, την οποία δεν έχει καταφέρει ακόμη να διαμορφώσει παρά τις επίμονες προσπάθειές της των τελευταίων εβδομάδων.

Είναι αυτή η άτιμη η πραγματικότητα που αντιστέκεται.

Άγγελος Κωβαίος

Τελευταία τροποποίηση στις 11:30 - 25 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.