ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η καθαρίστρια υπουργός και η καθαρίστρια κατάδικος

Η καθαρίστρια υπουργός και η καθαρίστρια κατάδικος

01:10 - 20 Νοε 2018
Οι καθαρίστριες είναι μία επαγγελματική κατηγορία που για κακή τους τύχη χρησιμοποιήθηκαν ως σύμβολα από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία του προς την εξουσία. Στήριξε τις «απολυμένες» καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, η Χάρις Αλεξίου έβαλε κόκκινο γάντι και ύψωσε την γροθιά της στον αέρα του Συντάγματος και έπειτα… απογοήτευση.

 

Οι διορισμοί δεν έγιναν, οι καθαρίστριες έμειναν να περιμένουν.

 

Πλην όμως στην πορεία, επί πρώτης φοράς Αριστερά, ο συμβολισμός πήρε άλλες διαστάσεις. Και φάνηκε ότι υπάρχουν καθαρίστριες διαφορετικών ταχυτήτων. Κάποιες, αν είναι τυχερές, μπορεί και να γίνουν υπουργοί. Κάποιες άλλες, έστω κι αν είναι σε απόγνωση, μπορεί και να καταλήξουν στην φυλακή.

 

Υπάρχει ως γνωστόν η περίπτωση της σημερινής υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης. Εχει δηλώσει και η ίδια ότι θα ήταν τιμή της να είχε δουλέψει ως καθαρίστρια. Μόνο που δεν δούλεψε. Γιατί η τύχη της χαμογέλασε και πάνω που ήταν να κάνει την δουλειά, αποσπάστηκε στο γραφείο του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο, με απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη.

 

Παρά ταύτα, ο διορισμός της του 2012 προέβλεπε ότι «κυρία απασχόληση της αντισυμβαλλόμενης είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων ή το σάρωμα των οδών, πλατειών και κοινοχρήστων χώρων της πόλης, σύμφωνα με τις υποδείξεις του αρμόδιου επόπτη, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά και εργαλεία, εφαρμόζοντας το σύνηθες πρόγραμμα της υπηρεσίας, σε διάφορες βάρδιες (πρωί, μεσημέρι, βράδυ) και ακολουθώντας το πρόγραμμα απασχόλησης του λοιπού προσωπικού καθαριότητας».

 

Τα χρόνια πέρασαν και προ μηνών η κυρία Νοτοπούλου διορίστηκε υπουργός. Αυτή είναι πλέον η κύρια απασχόλησή της. Υπάρχει νομική πτυχή στην υπόθεση; Δεν είναι βέβαιον, αν και κατά την άποψη ορισμένων δεν αποκλείεται. 

 

Σχεδόν ταυτόχρονα, μία άλλη καθαρίστρια από τον Βόλο, βρέθηκε στις φυλακής τα σίδερα. Όχι επειδή έκλεψε, ούτε επειδή σκότωσε. Επειδή το 1996 πλαστογράφησε το απολυτήριο της του Δημοτικού προκειμένου να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού μήπως και εξασφαλίσει μία θέση εργασίας.

 

Ήταν απόφοιτος της Ε’ Δημοτικού, ενώ με την πλαστογραφία εμφανιζόταν απόφοιτος της ΣΤ’. Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξης. Και το εφετείο προ ημερών την καταδίκασε εν τέλει σε 10 χρόνια, για «απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημία»Τους μισθούς που ελάμβανε δηλαδή. 

 

 

Είναι 53 ετών και έχει να περάσει 10 χρόνια στην φυλακή. Υπάρχει νομική βάση στην υπόθεση; Προφανώς. Όμως είναι φανερό ότι τα όρια της αυστηρότητας εδώ εξαντλούνται. Συμβαίνουν αυτά στις μέρες μας, όσο τα ανθρωπιστικά ιδεώδη της αριστεράς εμπεδώνονται.

 

Ίσως η κυρία Νοτοπούλου να εκφράσει την θλίψη της και την συμπαράστασή της. Ή τουλάχιστον η Χάρις Αλεξίου…

Τελευταία τροποποίηση στις 16:07 - 19 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.