ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και τι μας νοιάζει αν ο Αδωνης σιχαίνεται τον Τσίπρα;

00:48 - 25 Οκτ 2019
Το χρειαζόμαστε αλήθεια όλο αυτό; Χρειαζόμαστε τον Πολάκη να κραυγάζει στην Προανακριτική, υπερασπιζόμενος τον Παπαγγελόπουλο και χαρακτηρίζοντας βουλευτές της συμπολίτευσης «καραγκιόζηδες» και άλλα τέτοια;

Χρειαζόμαστε από την άλλη τον Αδωνη Γεωργιάδη, κατά τα άλλα δραστήριο και μεθοδικό υπουργό Ανάπτυξης, να φιτιλιάζει την πολιτική συζήτηση και να λέει ότι ο Τσίπρας και ο Πολάκης τα παίρνουν από τις φαρμακευτικές;

Η λογική ότι «αφού τα λένε αυτοί για εμένα, θα τα λέω κι εγώ για εκείνους», προφανώς και δεν στέκει. Και σίγουρα δεν στέκει, αν μιλάμε για μία περίοδο όπου υποτίθεται ότι στόχος είναι να επέλθει μία κανονικότητα και μία ηρεμία στην χώρα.

Τα πολιτικά ήθη και έθιμα της προηγούμενης περιόδου πρέπει να ξεχαστούν δια παντός. Και αν από την φύση της σημερινής αντιπολίτευσης είναι αδύνατον να ξεριζωθούν διχαστικές πρακτικές, αντιλήψεις και συμπεριφορές, η σημερινή κυβέρνηση οφείλει να δώσει ένα άλλο παράδειγμα.

Για πολλοστή φορά αξίζει να επισημανθεί: Ενας υπουργός, ας πούμε ο υπουργός Ανάπτυξης, δεν έχει καμία δουλειά να ξημεροβραδιάζεται στις τηλεοράσεις και κανέναν απολύτως λόγο να εκτοξεύει ανυπόστατες κατηγορίες κατά του πρώην Πρωθυπουργού. Εστω και αν αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας και έστω και αν τον μισεί και τον σιχαίνεται, όπως μας ενημέρωσε από πρωινή εκπομπή. Δεν μας ενδιαφέρει. Δεν είναι άλλωστε ο μόνος…

Η νέα κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα δοκιμαστεί και στο πνεύμα με το οποίο επιθυμεί και σκοπεύει να κυβερνήσει. Όσοι εξακολουθήσουν να πορεύονται με το σκεπτικό ότι το ήθος, το ύφος, το στιλ και η τεχνοκρατική επάρκεια του Πρωθυπουργού αρκούν για την διαμόρφωση μίας θετικής εικόνας, θα κάνουν ολέθριο σφάλμα. Ειδικώς αν επαναπαυθούν σε αυτά.

Η πολιτική αντιπαράθεση στην λογική «μία σου και μία μου» δεν οδηγεί πουθενά. Ή μάλλον, αν οδηγεί κάπου είναι στην διαμόρφωση συνθηκών ευνοϊκών για την διαιώνιση του Πολακισμού.

Μπορεί να κατανοήσει κάποιος ότι ένας υπουργός που θεωρεί τον εαυτό του θιγόμενο όπως ο κ. Γεωργιάδης, κάπου μέσα του θα αισθάνεται την ανάγκη να πει ότι «ο Τσίπρας τα παίρνει». Εχει όμως διαφορά η εσωτερική επιθυμία από την εκτόξευση μίας τέτοιας «βόμβας».

 Και αφού και ο ίδιος συμπλήρωσε ότι δεν έχει στοιχεία, είναι προφανές ότι το κέρδος από μία τέτοια χοντράδα είναι ανύπαρκτο.

Κάποιος πρέπει να βάλει χαλινάρια προτού να είναι αργά. Ποιος θα είναι αυτός;  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.