ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο ΣΥΡΙΖΑ (νομίζει ότι) κάνει αντιπολίτευση

01:05 - 03 Μαρ 2020
Επειτα από την απόφαση και ανακοίνωση της δέσμης των πέντε μέτρων που αποφασίστηκαν από το ΚΥΣΕΑ την Κυριακή το βράδυ για την διαχείριση της κρίσης, κάποιοι φαίνεται ότι δεν έχουν αντιληφθεί σε ποια συνθήκη βρίσκεται η χώρα.

 

Πρόκειται κατά βάση για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, τα οποία έχουν αποδυθεί σε μία εκστρατεία σύνταξης και διακίνησης ανακοινώσεων, σε υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους, εκτός θέματος και με άγνωστη εν τέλει πολιτική επιδίωξη. 

 

Είτε πρόκειται για την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, είτε για το επίσημο κόμμα και τα στελέχη του, εξαπολύεται μία επίθεση στην κυβέρνηση, δίχως να λαμβάνονται υπόψη οι συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα. 

Προφανώς και η κυβέρνηση καθυστέρησε και επέδειξε ελλιπή αντανακλαστικά στο διάστημα που μεσολάβησε από τις εκλογές έως και σήμερα. 

 

Παρά ταύτα, από την στιγμή που ο Ερντογάν άνοιξε τα σύνορα την προηγούμενη Παρασκευή, οι αποφάσεις ελήφθησαν γρήγορα και με τρόπο αποφασιστικό. 

 

Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται ή κάνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κύκλο των συνοδοιπόρων του, είναι ότι η κρίση πλέον δεν είναι (μόνο) προσφυγική/μεταναστευτική. Εχει μετατραπεί σε απειλή για την εθνική ασφάλεια και σε απροκάλυπτη επίθεση της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας. 

 

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και το Βερολίνο επιμένουν στην δήλωση ΕΕ- Τουρκίας

 

Υπό αυτό το πρίσμα οφείλουν να την δουν όλοι. Ουδείς αμφισβητεί δικαιώματα προσφύγων, ουδείς επιθυμεί παρεκκλίσεις από τις αρχές του ανθρωπισμού και ουδείς έχει δικαίωμα να εθελοτυφλεί μπροστά στα όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα από το 2016 κι έπειτα, όταν η τότε κυβέρνηση Τσίπρα συνομολόγησε την προβληματική για την χώρα μας κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας. 

Σήμερα όμως η Τουρκία είναι εκείνη που αθετεί αυτή την δήθεν συμφωνία, η οποία παρεμπιπτόντως ουδέποτε είχε δεσμευτικό χαρακτήρα για εκείνην. Συνεπώς, το να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ (σε ίδιο μήκος κύματος με την γερμανική κυβέρνηση…), ότι η κοινή δήλωση πρέπει να τηρηθεί, είναι τουλάχιστον άστοχο. 

 

Όπως άστοχα είναι και τα ευχολόγιά του για σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και άλλα ωραία και ιδεατά που προτείνει. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προφανώς και πρέπει να συγκληθεί, όμως μόνον αφότου θα είναι έτοιμο ένα νέο σχέδιο. Το σχέδιο αυτό δεν θα πρέπει να είναι γερμανικής, αλλά ευρωπαϊκής έμπνευσης. 

 

Κατά τα λοιπά, υπό κανονικές συνθήκες κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε ήδη να έχουν θορυβηθεί. 

Με τις ακραίες και άστοχες ανακοινώσεις τους δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται ότι δεν απευθύνονται σε κανέναν. Ενδεχομένως σε κάποιους αριστερούς και τάχα διανοούμενους του γλυκού νερού, δίχως επαφή με την πραγματικότητα. Κατά τα λοιπά βρίσκονται μάλλον απέναντι στην πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. 

Η χώρα δέχεται επίθεση η οποία κατά τα φαινόμενα θα διαρκέσει. Όποιος δεν συμβάλλει στην δημιουργία εθνικού μετώπου απόκρουσής της, θα κριθεί σε πολλά επίπεδα. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.