ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Απ’ τον Μαδούρο στον Μπάιντεν, ένα εμβόλιο δρόμος

Απ’ τον Μαδούρο στον Μπάιντεν, ένα εμβόλιο δρόμος

13:13 - 07 Μαϊ 2021
Αν έχει κάποιος όρεξη να παρακολουθήσει τη συζήτηση που γίνεται στην Ελλάδα με αφορμή το ζήτημα της πατέντας των εμβολίων, μπορεί και να βρει έναν τρόπο να διασκεδάσει.

Η σχετική προτροπή του Προέδρου Μπάιντεν για το σπάσιμο της πατέντας ώστε να εμβολιαστεί μαζικά όλος ο πλανήτης λειτούργησε ως καταλύτης για την αποκάλυψη της ελληνικής αρχοντοχοριατιάς. 

 

Ο Τσίπρας και η παρέα του ενθουσιάστηκαν και το είδαν ως δικαίωση, επειδή προ μηνών είχε πει κάτι παρεμφερές. Για την ακρίβεια ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει να αγοράσουν οι κυβερνήσεις τις πατέντες και να παρασκευάζουν τα εμβόλια οι εγχώριες βιομηχανίες. Άγνωστο αν αυτό ήταν εφικτό και επίσης άγνωστο αν έτσι θα είχαμε τώρα εμβόλια. 

 

Από την άλλη, οι ακόλουθοι του Τσίπρα άρχισαν να βρίζουν το Μητσοτάκη, ο οποίος είχε περιφρονήσει την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Και οι του Μητσοτάκη άρχισαν να βρίζουν τον Τσίπρα, λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός μαζί με άλλους είχε κάνει πρώτος σχετική πρόταση εν μέσω πανδημικής έξαρσης το 2020. 

 

Κουβέντες άνευ ουσίας και σημασίας, αλλά ενδεικτικές της ροπής μερικών στην παραδοξολογία, τον αποπροσανατολισμό και την προπαγάνδα. 

 

Το ερώτημα και το σημαντικό είναι ποιο κοινό έχει την όρεξη να παρακολουθήσει τέτοιες «συζητήσεις». Ποιος πιστεύει τον Τσίπρα όταν θεωρεί ότι ο Μπάιντεν άκουσε τις καταπληκτικές του προτάσεις και τις υιοθέτησε; Και ποιος παρακολουθεί τις απαντήσεις του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος; 

 

Ίσως όλα αυτά να έχουν σημασία μόνο για κάποιους επαγγελματίες ή για τους εξαρτημένους των κοινωνικών δικτύων, που τρέφονται από τέτοιες συζητήσεις. 

 

Ίσως και να είναι απλώς κατάλοιπα νοοτροπίας και συμπεριφοράς της προηγούμενης περιόδου, που δύσκολα θα εξαλειφθούν εντελώς. 

 

Σίγουρα όμως δείχνουν κάτι για ένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, το οποίο αρνείται να αντιληφθεί τη συνθήκη της εποχής, τις απαιτήσεις της και την επεξεργασία που χρειάζεται. 

 

Παρατηρώντας κανείς έπειτα από όλα αυτά το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» την Παρασκευής 7 Μαΐου 2021, δεν μπορεί να μην χαμογελάσει. 

Ξεχειλίζει αφέλεια και ρηχότητα, σε βαθμό ενοχλητικό. Ο Μπάιντεν γίνεται ήρωας, ο Τσίπρας κάτι σαν μέντορας του και ο Μητσοτάκης είναι ο «πολιτικός απατεώνας με πατέντα». 

Διασκεδαστικό, μέχρις ενός σημείου. Ειδικώς αν σκεφτεί κανείς ότι είναι η ίδια εφημερίδα που υμνούσε τον Μαδούρο. 

 

Φαίνεται ότι από τον δικτάτορα της Βενεζουέλας έως τον Πρόεδρο Μπάιντεν, ήταν ένα… εμβόλιο δρόμος. Ένα εμβόλιο που έως και πριν από μερικούς μήνες ο Τσίπρας έλεγε ότι «δεν έχει καν ανακαλυφθεί (sic)»….

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.