ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το χειρότερο (X.A.) ως εχθρός του κακού (Ν.Δ.)

00:10 - 16 Σεπ 2013
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Συχνά λέγεται ότι το καλύτερο είναι εχθρός του καλού, ιδιαίτερα όταν κάποιος πασχίζει μετά μανίας να βελτιώσει μία σχετικά επαρκή κατάσταση, δική του ή γενικότερη. Κατά αντίστοιχη έννοια θα μπορούσαμε να πούμε ότι εχθρός του κακού είναι το χειρότερο και αυτό ίσως συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα.

Δηλαδή το σημερινό κακό μπορεί εύκολα να γίνει χειρότερο, αν η μάλλον ανεπαρκής κυβέρνηση που βρίσκεται στην εξουσία πέσει και στη θέση της έλθει μία που θα σχηματιστεί από κόμματα της αντιπολίτευσης, με επικεφαλής τον απερίγραπτο Τσίπρα και βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Ή αν προκύψει μία κυβέρνηση συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας και «Χρυσής Αυγής», όπως κάποιοι της Δεξιάς αρχίζουν να την προωθούν ως ιδέα!

Δεν είναι ανάγκη να τα πούμε για τον Τσίπρα. Είναι φανερό ότι ο άνθρωπος ξανακατέβηκε στο πεζοδρόμιο και η πολιτική του δράση εξαντλείται στις καταλήψεις, όπου διακρίθηκε στο παρελθόν και τώρα, μαζί με την ΟΛΜΕ, βάζει τα παιδάκια να κάνουν το ίδιο για να ρίξουν την κυβέρνηση. Τέτοιος μάγκας είναι και άλλωστε αυτά που είπε πάλι στη Θεσσαλονίκη δείχνουν ότι δεν το κουνάει ρούπι από τον αριστερίστικο τρόπο σκέψης και ακτιβισμού. Αυτά δεν τον άφησαν να μάθει και στοιχειώδη αγγλικά στα νιάτα του και τώρα προσπαθεί να καλύψει το κενό, τρομάρα του, γιατί φιλοδοξεί να είναι ο υποψήφιος της ευρωπαϊκής αριστεράς, για το αξίωμα του προέδρου της Κομισιόν. Τη θέση του Μπαρόζο θέλει ο άνθρωπος...

Ακόμη πιο ενδιαφέρον όμως είναι το άλλο. Το σενάριο της συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας και της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής» που βάζουν διάφοροι στο τραπέζι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Κάποιοι ευθέως για να μη παραμείνει στην εξουσία η παράταξη που αντιλαμβάνονται ως «Δεξιά», αδιαφορώντας για το γεγονός ότι η «Χρυσή Αυγή» είναι νεοναζιστικό κόμμα που στρέφεται ανοιχτά κατά του κοινοβουλευτισμού και κυρίως επειδή δεν μπορούν να ξεχωρίσουν πια το «καλό» από το «κακό», αυτό που επιτρέπεται από το άλλο που δεν επιτρέπεται. Όπως και ένα πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, για να λέμε την αλήθεια.

Υπάρχουν και μερικοί που προς το παρόν προσπαθούν να «νομιμοποιήσουν» την «Χρυσή Αυγή» στα μάτια των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Είτε λέγοντας ότι υπάρχει ένα σοβαρό κομμάτι της με το οποίο δεν θα έπρεπε να υπάρχει θέμα συνεργασίας από πλευράς Ν.Δ., είτε παρουσιάζοντάς της ως καταφύγιο και αυθεντικό εκφραστή της «λαϊκής δεξιάς» που κανονικά πρέπει να πάρει τη θέση της σημερινής Ν.Δ., η οποία έχει ουσιαστικά μεταλλαχθεί και γι αυτό της αξίζει η εξαφάνιση από τον πολιτικό χάρτη.

Όλα αυτά εν όψει ευρωεκλογών και ίσως και βουλευτικών εκλογών, όπου πολλοί προβλέπουν και αρκετοί ελπίζουν ότι η «Χρυσή Αυγή» θα σημειώσει θεαματική άνοδο. Ειδικά για τις ευρωεκλογές ακούγεται ότι το ψηφοδέλτιο της «Χρυσής Αυγής» θα είναι «εξευγενισμένο». Δεν θα περιλαμβάνει Παναγιώταρους, Μπαρμπαρούσηδες, Κασιδιάρηδες και άλλα τέτοια άνθη. Αυτά θα παραμείνουν για την εγχώρια κατανάλωση και στο Ευρωκοινοβούλιο θα πάνε κάτι δικηγόροι, κάτι δικαστικοί, κάτι στρατηγοί. Παράλληλα θα αλλάξει το καταστατικό της οργάνωσης και όλα όσα χρειάζονται για ρίξουν στάχτη στα μάτια των κουτόφραγκων και να βρει θέση σε μία ευρωπαϊκή ομάδα. Για να μην αντιμετωπιστεί σαν παρίας, με λίγα λόγια και να γίνει αποδεκτή από τους ευρωπαϊκούς κύκλους και τα κέντρα αποφάσεων. Τα ίδια και απαράλλαχτα που ακολουθούσε και ο Χίτλερ για να φτάσει στην εξουσία και να εδραιωθεί σε αυτήν έρμη Ελλάδα.

Αγγελος Στάγκος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.