ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Γερμανοί «δυνητικά» ξανάρχονται και καλά να πάθουν…

07:43 - 14 Οκτ 2022
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Δεν ξέρω πόσοι Γερμανοί θέλουν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα για να γλυτώσουν το κρύο και τις υψηλές δαπάνες θέρμανσης στη χώρα τους ή αν «δυνητικά» -τι σημαίνει πάλι αυτό; - μπορεί να φτάσουν τις …250.000 (όπως ισχυρίζεται η «Καθημερινή»), αλλά πάντως όσοι το αποφασίζουν πρέπει είτε να διαθέτουν πολλά καντάρια χιούμορ, είτε να αισθάνονται εντελώς χάλια στην πατρίδα τους, ιδιαίτερα τον χειμώνα. Από την άλλη πλευρά, γιατί όχι; Εχουν κάθε δυνατότητα στη σημερινή εποχή να βρίσκονται εδώ και να μη τους αφορά τίποτα από όσα απίστευτα συμβαίνουν γύρω τους, να μην παίρνουν μυρωδιά, να μην ενοχλούνται και να ζουν αμέριμνοι Σε αυτή την περίπτωση όμως θα χάνουν ένα μεγάλο μέρος της αστείρευτης γελοιότητας που επικρατεί και θα έκανε την ζωή τους πιο εξωτική και σίγουρα πιο κεφάτη.

Με αυτή την έννοια, είμαστε μακάριοι εμείς οι ιθαγενείς που γεννηθήκαμε και ζούμε στην Ελλαδάρα μας. Στη χώρα που οι πολίτες της δηλώνουν απερίφραστα και σε συντριπτικό ποσοστό ότι προτιμούν την ελευθερία σε σύγκριση με την ασφάλειά τους. Δεν έχει σημασία αν το λένε … εκ του ασφαλούς, αφού κανείς δεν απειλεί την ελευθερία τους (τουλάχιστον προς το παρόν ή στο ορατό μέλλον) και εξάλλου πρέπει να είσαι Έλληνας για να αντιλαμβάνεσαι ότι για τους περισσότερους από δαύτους «ελευθερία ίσον ασυδοσία». Σημασία έχει ότι αισθάνονται ικανοποιημένοι που εμφανίζονται ως ήρωες (έστω με παντόφλες), ότι τιμούν το περίφημο «ο τράχηλος του Έλληνα ζυγόν δεν υποφέρει», ότι εκφράζονται στο πλαίσιο του  «politically correct», αντίστοιχου του καθωσπρεπισμού στις παλιές ελληνικές ταινίες και κυρίως ότι δίνουν πάσα σε απερίγραπτους δημοσιολογούντες για να  μας/τους δοξάζουν. Σάμπως θα τους ζητήσει κανείς τον λόγο αν στην πράξη πρόκειται για φούμαρα;

Μα γιατί τα λέω όλα αυτά και χαλώ την πιάτσα, τώρα που οι δυνητικοί Γερμανοί συνωστίζονται για να εγκατασταθούν στην Ελλάδα; Τα λέω γιατί πρώτον δεν τα καταλαβαίνουν οι Γερμανοί και άρα η πιάτσα δεν χαλάει, κυρίως όμως τα λέω ως αυτόκλητος εκπρόσωπος όσων έχουν σιχαθεί την «δηθενιά». Όσων δηλαδή βαρέθηκαν  να ακούν την κυβέρνηση να μιλάει για σεβασμό στους νόμους και τήρηση της τάξης, ενώ ή ίδια κάνει ό,τι μπορεί για να παραβιάζονται χάριν του «πολιτικού κόστους» (αυθαίρετα, τραπεζοκαθίσματα, υγειονομικοί αρνητές εμβολίων, ρυθμίσεις για μπαταξήδες κλπ). Όσων βαρέθηκαν ακόμη περισσότερο την αντιπολίτευση να μπουρδολογεί ασύστολα και να υπονομεύει ανοιχτά, φτάνοντας στο σημείο να προσπαθεί να επωφεληθεί κομματικά από εμετικές ποινικές υποθέσεις (υπόθεση παιδεραστίας), ή από εθνικά θέματα ( τα F-16 για την Τουρκία στο αμερικανικό Κογκρέσσο).  Εκείνων επίσης που έχουν βαρεθεί την υποκρισία σύστασης εξεταστικών επιτροπών στη Βουλή που δεν καταλήγουν πουθενά με ευθύνη όλης της πολιτικής τάξης. Αυτών που έχουν κουραστεί από  τους απαράδεκτους συνδικαλιστές, τόσο τους κρατικοδίαιτους που δεν αφήνουν τίποτα να ανθίσει, όσο και τους άλλους που εκπροσωπούν παραγωγικές τάξεις και επαγγελματικά σωματεία του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι μας γεμίζουν ψέματα, απαιτώντας ταυτόχρονα να μη παίρνουν κανένα επιχειρηματικό ρίσκο.

Θέλω ταυτόχρονα να εκφράσω την αγανάκτησή μου για τα μήντια και τους  δημοσιογράφους/παρουσιαστές που αφενός εκτρέφουν δίχως ντροπή και με περισσή θρασύτητα τα πιο ταπεινά ένστικτα (δείτε πως καλύπτουν την υπόθεση της 12χρονης) στο πλαίσιο του «άρτος και θεάματα», αφετέρου επιδεικνύουν την παντελή άγνοια,  αγραμματοσύνη και βλακεία  τους σε καθημερινή βάση και σχεδόν σε κάθε θέμα με το οποίο καταπιάνονται. Αφήστε που η δημοσιογραφία τους έχει ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα και μεγάλη σχέση με την εξυπηρέτηση πολιτικών, οικονομικών κα συντεχνιακών συμφερόντων, άρα και των προσωπικών τους.  Βαρέθηκα τέλος όλους αυτούς που αισχροκερδούν και αυθαιρετούν σε βάρος μου/μας, εκείνους που βρίσκουν μόνιμα δικαιολογίες για να μην αλλάζει οτιδήποτε, τους παμπολλους συστηματικούς παραβάτες των κανόνων κυκλοφορίας, τις αδίσταχτα παραπλανητικές διαφημίσεις, τους λεγόμενους «ελληνάρες» που προβάλλουν αγένεια, νταηλίκι και άποψη για τα πάντα κλπ. Όλη δηλαδή την «δηθενιά» που σκεπάζει απ’ άκρου σε άκρο τη χώρα…

Και μη ρωτήσει κανείς αν περιμένω να υπάρξει αντίδραση στα παραπάνω, ή να διορθωθεί κάτι. Ασφαλώς και όχι, τρελός είμαι; Τα λέω έτσι, για να τα πω. Κατά τα άλλα, καλώς να ορίσουν οι «δυνητικοί» γερμανοί και μακάρι να ριζώσουν. Μήπως και αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της υπογεννητικότητας!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.