• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

«Δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους ενόψει συγκεκριμένων συνθηκών», αναφέρει το σκεπτικό της αποφυλακισης του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Πατέλη.

Το δίλημμα των επόμενων εκλογών, όποτε κι αν αυτές γίνουν, έχει ήδη τεθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα αντιπολιτεύεται με την... αρωγή του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι πλέον εμφανές. Για κάποιους είναι αστείο (σχεδόν γελοίο), για άλλους εκνευριστικό, για άλλους έξυπνο. Το βέβαιο είναι πως πρόκειται για ένα πολιτικό παράδοξο, που, όμως, έχει την εξήγησή του.

Την ώρα που κάθε πολίτης είναι φυσιολογικό να ανησυχεί για την κατάσταση στα σχολεία, με αφορμή τη δράση ακροδεξιών στοιχείων στη Σταυρούπολη, ο υφυπουργός Παιδείας είχε μόνη έγνοια να καταδικάσουμε τη βία απ΄ όπου κι αν προέρχεται.

Μετά τα Rafale ήρθαν οι φρεγάτες και η πολύπλευρη αμυντική συμφωνία, για να πιστοποιήσουν πως Ελλάδα και Γαλλία έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν «αγκαζέ» σε στρατιωτικό επίπεδο.

Όσο εμείς οι «μεγάλοι» ασχολούμαστε με τον μικρόκοσμό μας, οι νέοι σε ολόκληρο τον πλανήτη ασχολούνται με την πραγματικά μεγάλη εικόνα. Η κλιματική αλλαγή είναι το μεγάλο τους πρόβλημα. Το μεγάλο τους άγχος. 

Το διήμερο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ είχε δύο πυλώνες. Τα οικονομικά μέτρα και τα πολιτικά... μηνύματα, που -εκτός από αναφορές σε γαλοπούλες- είχαν και πολλές αντιφάσεις.

Κάθε ανασχηματισμός έχει ασφαλώς πολλαπλές αναγνώσεις. Σε καθαρά πολιτικό επίπεδο πάντως τα βασικά συμπεράσματα από τις επιλογές του Πρωθυπουργού για το νέο κυβερνητικό σχήμα και μετά την εμπλοκή με τον Ευάγγελο Αποστολόπουλο, είναι τα εξής:

Την Παρασκευή το βράδυ, ενώ η Ελλάδα φλεγόταν, πολλοί νέοι άνθρωποι αποφάσισαν να δράσουν. Με όποιον τρόπο μπορούν.

Η αλληλεγγύη και η επιστήμη είναι οι φωτεινοί φάροι της προόδου της ανθρωπότητας.

Το εργασιακό νομοσχέδιο αποτελεί ένα από τα μεγάλα σημεία τριβής κυβέρνησης – αντιπολίτευσης, ωστόσο, αποτελεί και ένα κρας τεστ κυβέρνησης – κοινωνίας.

Ακούς «Συνεπιμέλεια» και σου έρχεται στο μυαλό κάτι καλό. Είναι μία λέξη με θετική χροιά. Σκέφτεσαι πως εξασφαλίζει στα παιδιά τακτική επαφή και με τους δύο γονείς τους, στην περίπτωση που αυτοί χωρίσουν. Αυτό πράγματι μπορεί να συμβεί αν είναι επιλογή των γονέων. Αν είναι, όμως, επιβολή διά νόμου, τότε δημιουργεί πολλά περισσότερα προβλήματα απ’ όσα λύνει.

Σύμφωνοι, η εκπροσώπηση της Ελλάδας από τον Νίκο Δένδια, ενώπιον του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ήταν καλή, αλλά τι μένει τελικά από την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Άγκυρα; Η εθνική περηφάνεια; Γιατί και στην Τουρκία τα ΜΜΕ πανηγυρίζουν από την πλευρά τους για το πώς τάπωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ τον Έλληνα ομόλογό του.

σελίδα 1 από 13
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman