ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το φαρμακείο της δημοκρατίας

01:05 - 27 Μαρ 2020
Δημοσιεύθηκε στις αρχές της εβδομάδας η πρόβλεψη του έγκριτου και έγκυρου Γερμανικού Ινστιτούτου Robert Koch. Η πρόβλεψη είχε θέμα την βραχυπρόθεσμη εξέλιξη (αριθμό κρουσμάτων) της πανδημίας του κορωνοϊου. Συγκεκριμένα η πρόβλεψη αναφέρει:

• Τετάρτη 25/3- κρούσματα

• Πέμπτη 26/3-848 κρούσματα

• Παρασκευή 27/3-913 κρούσματα

• Σάββατο 28/3- 947 κρούσματα. 

 

Εάν λαβουμε υπ' οψιν μας ότι την Πέμπτη 26/3 στην χώρα μας είχαν καταγραφεί 892 κρούσματα, τότε η προαναφερόμενη πρόβλεψη ίσως επαληθευτεί. (ΣΣ: Θα παρακολουθουμε τις επόμενες ημέρες τις επίσημες αναφορές κρουσμάτων στην χώρα μας και θα τις συγκρίνουμε με την προαναφερόμενη πρόβλεψη)

Γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτα. 

Θα αναφέρουμε και πάλι ότι στην Ελλάδα στις 26/3 έχουν καταγραφεί επίσημα 892 κρούμστα και 26 θάνατοι και θα συγκρίνουμε αυτά τα τραγικα οπωσδήποτε αποτελέσματα της συγκεκριμένης κυβερνητικής πολιτικής με τα αντίστοιχα αποτελέσματα μίας ακριβώς όμοιας κυβερνητικής πολιτικής που εφαρμόζεται σε μία χώρα ίσου μεγέθους με την Ελλάδα. 

Το Βέλγιο έχει πληθυσμό περίπου 11,5 εκατ και έκταση περίπου ίση με την Ελλάδα, η Βελγική κυβέρνηση εφαρμόζει δέ ακριβώς την ίδια περιοριστική πολιτική. Στις 24/3 στο Βέλγιο είχαν καταγραφεί επίσημα 4.269 κρούσματα και 122 θάνατοι. Ένα άλλο παράδειγμα, η γειτονική στο Βέλγιο, η Ολλάνδία που έχει πληθυσμό μεγαλύτερο περίπου 17,5 εκατ. Σε αυτη την χώρα η κυβερνηση επέλεξε να εφαρμόσει ως πολιτική απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού, την ελευθερία στις μετακινήσεις προκειμένου να αποκτήσουν οι κάτοικοι της χώρας αυτής "την ανοσία της αγγέλης". Έως τις 24/3 είχαν καταγραφεί 5.560 κρούσματα και 276 θάνατοι. Τι δείχνουν όλες αυτές οι συγκρίσεις καθώς και τα συμπεράσματα (που μένει να επιβεβαιωθούν) της στατιστικής μελέτης του Ινστίτούτου Robert Noch. Η περιοριστική πολιτική υγείας που σχεδιάσθηκε, υιοθετήθηκε και εφαρμόσθηκε πολύ έγκαιρα από την Ελληνική κυβέρνηση έχει έως σήμερα επιτύχει να ελέγξει την διάδοση της πανδημίας πολύ αποτελεσματικότερα απο όμοιες η εκ διαμέτρου αντίθετες κυβερνητικές πολιτικές υγείας που υιοθέτησαν και εφαρμόζουν ισομεγέθεις χώρες με την Ελλάδα, των οποίων όμως το σύστημα υγείας δεν έχει πληγεί όπως το Ελληνικό απο μία 10-ετούς διάρκειας μνημονιακή πολιτική. 

Διακηρύξαμε στο χθεσινό μας άρθρο "Τα ψέματα τελείωσαν" και σκοπεύουμε να μείνουμε τουλάχιστον εμείς πιστοί σε αυτή την γραμμή. Μία χώρα της οποίας το σύστημα υγείας έχει πληγεί από μια 10-ετή μνημονιακή πολιτική πετυχαίνει καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της πανδημείας του κορωνοϊού από ισομεγέθεις και πολύ πλουσιότερες χώρες  γιατί εφάρμοσε έγκαιρα περιοριστικές πολιτικές. Και το προηγούμενο συμπερασμα δεν είναι αυθαίρετο και προϊόν κυβερνητικής προπαγάνδας. Αλλα αποτέλεσμα ψυχρής λογικής αφού τεκμηριώνεται σε πραγματικά αποτελέσματα και σε ασφαλείς προβλέψεις. 

Στο σημείο αυτό θα τονίσουμε για ακόμα μία φορά την αναγκαία και ικανή συνθήκη για την έως τώρα επιτυχία της κυβερνητικής πολιτικής. Η εγκαιρή εφαρμαγή των περιοριστικών μέτρων, έδωσε αυτά τα θετικά (μέσα στην τραγικότητα τους) αποτελέσματα. Η μαγική λέξη, έγκαιρα

 

• Κάτι που δεν εκανε η Κινέζικη ηγεσία που άφησε τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού να εξελιχθουν σε πανδημία. Ίσως ήταν απασχολημένη με την προσπάθεια πάταξης της κυβερνητικής διαφθοράς και της λογισιτλης αύξησης του Κινεζικού ΑΕΠ και φυσικα με τα σχέδια για παγκόσμια κυριαρχία. 

• Κάτι που δεν έκανε η Ιταλική ηγεσία που ενώ γνώριζε πλέον πολύ καλά τα τρομερά αποτελέσματα αυτού του θανατηφόρου κορωνοϊού, δεν αντέδρασε όταν ήταν ακόμα νωρίς.Οι εκάστοτε ιταλικές κυβερνήσεις έχουν διαχρονικά, μόνο αποτυχημένο ιστορικό διαχείρισης κρίσεων, δεν ήταν δυνατόν η παρούσα Ιταλική ηγεσία να αποτελέσει εξαίρεση, μετέτρεψε με την ανεπάρκεια της, την Ιταλία στην "μαύρη υγειονομική τρύπα" της Ευρώπης. 

• Κάτι που δεν έκανε η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, η οποια εδώ και 20 έτη δεν μπορεί να βρεί αποτελεσματική θεραπεία σε καμία απο τις θανατηφόρες ασθένειες (AIDS, H1N1, SARS κλπ) που εμφανίσθηκαν και έπληξαν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού παγκοσμίως. Πολλά είναι τα αίτια που κρατούν καθηλωμένη την παγκόσμια επιστημονική ιατρική έρευνα. Τώρα όμως έχει γίνει φανερή η χρεοκοπία του παγκόσμιου επιστημονικού μοντέλου.Αυτή είναι η αλήθεια, θανατηφόρες ασθένεις και μικρόβια απειλούν την ανθρωπότητα εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια. Κανένα αποτελεσματικό φάρμακο δεν έχει βρεθεί για όλα αυτά. καμία εξελικτική μελέτη για τα μελλοντικά μοντέλα δεν έχει γίνει και καμία εξελικτική θεραπεία δεν έχει εφαρμοσθεί. Το αποτελέσμα, τώρα και ενώ ο κορωνοϊός θερίζει τρέχουν όλοι να βρούν αποτελεσματικές λύσεις. Ο χρόνος δεν επαρκεί και η ταχύτατη εξάπλωσή της  ασθένειας απείλει τα εθνικά συστήματα υγείας με κατάρρευση και τις κοινωνίες με διάλυση. Οι γιατροί προσπαθούν με ένα φάρμακο που ανακαλύφθηκε την 10-ετία του 1950 για να προστατέψει απο την ελονοσία τους γάλλους στρατιώτες που πολεμούσαν στην Ινδοκίνα, να καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό. Εκεί κατάντησε το ανθρώπινο γένος που φιλοδοξεί να μετεγκατασταθεί και σε άλλους πλανήτες. Να προσπαθεί να διασωθεί με φάρμακα της προ-προηγούμενης γενιάς και πολιτικές υγείας του 19ου αιώνα 

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και πολλά παραδείγματα μη έγκαιρης (δολοφονικής θα προτιμούσα) διαχείρισης της παρούσας κρίσης. Ούτε η νέο-κομμουνιστική Κίνα, ούτε η Ιταλία ήταν τα προηγούμενα χρόνια παγκόσμιες δυνάμεις. Απλά, επειδή κρατικοί προυπολογισμοί και εταιρικοί ισολογισμοί έδειχναν αντίστοιχα είτε ευμάρεια δημοσιονομικών μεγεθών είτε υψηλά εταιρικα κέρδη,πολλοί άφρονες και χωρίς ιστορική και οικονομική κριτική γνώση έσπευσαν να υιοθετήσουν άκριτα τον χαρακτηρισμό παγκόσμια οικονομική υπέρ-δύναμη για την Κίνα και σε μικρότερη κλίμακα για την Ιταλία. Λάθος που δυστυχώς για την ανθρωπότητα αποδεικνύεται με τραγικό τρόπο. 

Σήμερα που ξαναγράφεται η ιστορία, θα κατανοήσει η γενιά που δεν είδε και δεν βιώσε δύσκολες καταστάσεις (μην ξεχνάμε ότι στην Ευρωπαική ήπειρο έχει να γίνει ευρεία πολεμική  σύρραξη 75 χρόνια) ότι παγκόσμια δύναμη είναι αυτή η χώρα και αυτό το έθνος που προστατεύει αποτελεσματικά την δημοκρατία και τον ανθρώπινο πολιτισμό. 

Οι ΗΠΑ αναδείχθηκαν απο τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ως η πρωτη και αδιαφιλονίκητη υπερ-δύναμη γιατι ήταν το "οπλοστάσιο της δημοκρατίας" αφού την πιο δύσκολη ώρα έδωσαν υπέρ-πολύτιμη βοήθεια στην Μ.Βρετανία και την ΕΣΣΔ, ενω ταυτόχρονα πολεμούσαν και στους ωκεανούς και την ευρωπαική ήπειρο για την δημοκρατία και την ελευθερία. Έτσι και σήμερα, η χώρα που θα απαλλάξει την ανθρωπότητα απο τον φόβο ανακαλύπτοντας το αποτελεσματικό φάρμακο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, η χώρα δηλαδή που θα αναδειχθεί στο "φαρμακείο της δημοκρατίας" θα είναι η επόμενη παγκόσμια δύναμη. 

Τελευταία τροποποίηση στις 01:36 - 27 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.